Şimdi Ara

MAX 58 bin'e Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailecek kullanabilceğimiz dizel, otomatik vites sıfır bir araç arıyoruz kendimize, önceliğimiz güvenlik ve yakıt tüketimi (istanbul trafiğinde 0,19 kuruşun üstünde yakmamalı, küçük boyutlarda ve bagaj hacmi arabalar tercihim değildir.). Diğer özelliklerde donanım ve teknoloji konusunda vereceğim fiyatı kesinlikle karşılamalı.

Citroen C4, donanım, tüketim ve güvenlik açısından şuanda gördüğüm en iyilerden gibi. Tabii bu teknik özelliklerde yazanlar. Kullanımı ve 2. el elden çıkarma durumunu bilemiyorum. Ama Özellik olarak bana çok iyi geldi. Exclusive paketindeki özelliklerden bahsediyorum. Cam tavan ve navigasyonda eklenmiş haliyle.

Bununla eş değer bir araç var mıdır yine bu fiyatlara ? Üstüne çıkmak istemiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

Tşkler şimdiden.

• güncel!.
  • Istanbul trafiginde 19 kurus alti iddiali bir deger olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatino

http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm

Merhaba,

İlgili araca ne yazık ki bakmak bile istemiyorum, donanım ve özellik acısından iyi olabilir ama elden çıkartamayız.

Bunu bilmemin sebebi 2009 yılındaki bütçem ile alabildiğim ve dış görünüşü donanımı ile en uygun arac olan proton gen2 aracımı elden çıkartamıyorum hala...

Takasta bile almak istenmiyor, alınasada cok komik rakamlar öneriliyor.

Ama bu mesajini birçok yerde görerek inceledim, gercekten iyi bir araba.

Bahsettigim durumdan dolayı da ne yazık ki düşünemem.. Tesekkur ederim öneriniz icin.

Başka önerisi veya fikri olan var mı?

• quote:

lancianın piyasası protondan daha iyidir.
    araç fiat altyapısına sahip sonuçta.
    alfa romeo modelleri gibi belki 1 2 ay beklersin ama satarsın.
    ayriyeten c4 de aynı 2. el performansına sahip bu konuda(biraz daha iyi).
    bir diğer konu hemen paraya çevireyimciysen zaten bu yukarda yazdığın özellikler boşa çıkar.gideceğin bayiler:
    vw toyota honda opel
  • arkadaşım boşver sen deltayı,meltayı,elinde kalır,çok zarar edersin.58.000 liraya astra,c4,i30,megane gibi araçları incele derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850.000 TL ye kadar tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 19 kurus altı demişsiniz c4u tercih etmişsiniz. C4 nasıl 19 kurus yakacak orasını cozemedim dogrusu. Az yaksın diyorsanız kia rio dogru bir secim olur. C4 tarzı istiyorsanız i30, ceed ve hatta onlardan 0.5 litre fazla yakan 2 litre dizel cruze gibi bir canavara da göz atın.

• Arkadaşım merhaba,

Son 2 yılda 3 adet dizel aracım oldu:

1. 2010 Toyota Auris makyajlı kasa 1.4 d4d 90 bg.
    2. 2011 Fiat Bravo 1.6 multijet 120 bg.
    3. 2011 Renault Megane 1.5 dCi 110 bg.

Bu araçlardan en fazla yakanı (ve fakat aynı zamanda en performanslısı) multijet motorlu Bravo idi.

Aynı motora sahip Lancia Delta'nın az yakacağına ihtimal bile vermiyorum.

Benzer motor hacminde az yakan motor olarak Renault 1.5 dCi mevcut.

Citroen C4 e-hdi normalde Renault motorundan daha fazla yakar ama onda da stop start sistemi mevcut ve şehiriçi yoğun trafikte avantajlı olacaktır.

19 kuruş ve altı kısmı tamamen kullanıcı ve trafiğe bağlı olduğundan buna birşey diyemem ama şu aşamada dizel otomatik olarak en az yakacak iki ünite Renault ve Citroen'de var diyebilirim.

C4 e-hdi ve Megane 3 hb ya da sport tourer dCi seçeneklerinden birisini değerlendirmen gerektiğini düşünüyorum.

Yakıt tüketiminin çok önemli olduğunu vurguladın diye bunları yazdım. :)

Umarım bir fikir verir.

Selamlar.

• auris ya da i30 bakın.
  • quote:

Arkadaşım merhaba,

Son 2 yılda 3 adet dizel aracım oldu:

1. 2010 Toyota Auris makyajlı kasa 1.4 d4d 90 bg.
    2. 2011 Fiat Bravo 1.6 multijet 120 bg.
    3. 2011 Renault Megane 1.5 dCi 110 bg.

Bu araçlardan en fazla yakanı (ve fakat aynı zamanda en performanslısı) multijet motorlu Bravo idi.

Aynı motora sahip Lancia Delta'nın az yakacağına ihtimal bile vermiyorum.

Benzer motor hacminde az yakan motor olarak Renault 1.5 dCi mEvcut.

Citroen C4 e-hdi normalde Renault motorundan daha fazla yakar ama onda da stop start sistemi mevcut ve şehiriçi yoğun trafikte avantajlı olacaktır.

19 kuruş ve altı kısmı tamamen kullanıcı ve trafiğe bağlı olduğundan buna birşey diyemem ama şu aşamada dizel otomatik olarak en az yakacak iki ünite Renault ve Citroen'de var diyebilirim.

C4 e-hdi ve Megane 3 hb ya da sport tourer dCi seçeneklerinden birisini değerlendirmen gerektiğini düşünüyorum.

Yakıt tüketiminin çok önemli olduğunu vurguladın diye bunları yazdım. :)

Umarım bir fikir verir.

Selamlar.

Selam arkadaşlar, öncelikle herkese fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum, elimde seçenek olarak iki model var şuanda biri Megan 3 hb bir diğeride citroen c4 e-hdi otomatik vitesleri. Vites geçişleri konusunda megan daha iyi deniliyor. C4 ve Megan'ı test edeceğim bayram sonrasında bakalım hangisi daha iyi sonuç verecek.

quote:

19 kurus altı demişsiniz c4u tercih etmişsiniz. C4 nasıl 19 kurus yakacak orasını cozemedim dogrusu. Az yaksın diyorsanız kia rio dogru bir secim olur. C4 tarzı istiyorsanız i30, ceed ve hatta onlardan 0.5 litre fazla yakan 2 litre dizel cruze gibi bir canavara da göz atın.

Dostum ekteki resimde c4'ün e-hdi otomatik vites moturun fabrika değerleri var. 4.9 LT gözüküyor şehir içi. Şuanda mazot zammına göre geceki 4,9 * 3.78 = 18,52 buda KM'de 0,1852 demek.. Tabii bunlar fabrika değerleri buna en az 1,5- 2 LT eklemeli. Çünkü bu değerler ortalama 15KM hız ile seyirde ortaya çıkan değerlerdir. istanbulda boğaz trafiğini vs düşünürsek çok daha düşük bir ortalamada seyrediyoruzdur. Hiç hesap yapmadığım için seyrediyoruzdur diyorum :) Emin değilim yani. Eklenmiş haliyle 6.4LT yaptığını düşünürsek 6.4*3.78 = 0,24 kuruş yakar km'de. Buda benim proton'un lpg'li haliyle neredeyse eş :) Tabii abarttığımdan dolayı ortalama aracın yakacağı benzin km'de 0,21 olacaktır. Bu uzun yolda çok daha az olacaktır.

Dediğim gibi şuanda 2 seçenek var gibi, i30'u hiç düşünmüyorum fakat yeni astralarda olabilir. Bu 3'ünden birinde karar kılacağım sanırım.

Tekrar herkese teşekkürler yorumları ve önerileri için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatino -- 15 Ağustos 2012; 13:07:27 >

• İ30 öneririm. Golf de iyi bir tercih olabilir.
  • ds4 2.el temiz rahat bulursun
  • İ30 ve Ceed'i de bir inceleyin derim...Birde megane hp de bakılabilir edc şanzımandan dolayı bile tercih edilebilir...Test edin hepsini öyle karar verin en an yakanı tabiki C4 olur...En fazla yakanı tam otomatik şanzımandan dolayı İ30 ve Ceed tabi bu şanzımanda saglamlıgıyla bilinir....
  • Megane hb veya st 1.5 dci edc en iyi tercihlerden biri olacaktır.
  • Selam arkadaşlar,

ceed düşünmüyorum. Kia ve hyundai tercihim değil nedense bana kaliteli araçlar gelmiyorlar. özellikle hyundai.. Tamamiyle kişisel bir görüş herhangi bir negatifliğini yaşadığımdan değil.

Sanırım 3 arabayı test edeceğim, c4 , megan hb 1.5 edc , yeni kasa astra. Bakalım hangisini beğenirsem onu alacağım.

Teşekkürler tüm yorumlarınız için.
  • İ30'u incelemenizi öneririm. Gerçekten çok güzel araba yapmışlar her ne kadar Türkiye'de kıymeti bilinmesede.
  • Toyota verso premium 7 koltuklu donanım zengini bir araç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o parayı c sınıfı oyuncak gibi arabalarına vereceğine avensis al lpg attır
  • Megane 3 - 1.5 DCİ Priviliege' yi tarif etmişsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.