Şimdi Ara

Max 2600 tl oyun laptap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ay sonu bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Amaçım oyun :) genellikle her çeşit oyunları oynarım son çıkan eski yeni farketmez. 2600 tl ye alabileceğim en iyi ekran kartlı laptop hangisidir. Ben biraz baktım ve lenovo y510p yi gördüm
    Özellikleri
    İşlemci- 4.nesil i7 4700MQ 2,4 ghz
    Ekran kartı- nvidia 4 gb gt 755m sli çift ekran kartı
    Ram- 16gb
    15 inç full hd ekran
    Sizce özellikleri nasıl bu fiyata daha iyisi varmı ??
    Yardımızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende aynı bütçeye sahip kriterlerde bakınıyordum lenovonun ısı sıkıntısı muhtemel gozukuyo bugun aleti biraz kurcaladim bimekste sanirim sicaklik gelen yerikinci ekran karti yada islemciydi hic yuk yokken o sicakliklardaysa benden uzak olsun tabi birde orada surekli kullanilmasi fln sarja takili duruyosa normadir bilemem kullanicilardan daha iyi bilgi alirsin bazisi sikayetci bazisi memnun sans isi galiba daha once monster kullandim sicaklik muhabbetinden yolladim 6990m ekran karti vardı bide fan sesi vardi mübarek fön makinası hani performansli urunlerde su muhabbeti ne zamn görecez dörtgözle bekleyen derviş misali yaşlancaz o yuzden abi bence mobil söle en fazla 850m ekran karti olan bi laptopla idare edicem cokta kasmicam fiyat fln eve döşicem bi ps4 gta5 ide aldimmi yemisim pcyi peh.. Kusura bakma cok yardimci olamadim ama tek ekran kartli 8 serisi tavsiyemdir bu ısı konuları baş ağritiyo bide neymiş cooler takiyolarmis altina 5 derece düşüyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende ısı konusunu düşünüyorum ama laptop soğutucuda almayı keşke forumda kullanan birisini bulsak. Ama bu parayada en iyi ekran kartlı bu var bide tasarım falan olsun çok iyi markasıda lenovo içime sindi ama başka bir marka öneren varmı. Bide sen bimekste incelemissin ordaki aletler bütün gün açık duruyor ısınması normal bence.
    Yokmu şu lenovo y510p kullanan yada başka laptop öneren :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence güzel tercih fiyata göre iyi performans alabileceğin bir notebook ekran kartıda güzel yanlız buna SSD takman gerekiyo 5400 RPM sıkıntı



    https://www.notebookadresi.com/lenovo-ideapad-y510p-8gb-59-415877-notebook?keyword=Lenovo%20Ideapad%20Y510P
  • Normal harddiski çıkartırıpmı ssd taktırabilirim yoksa ek olarak takabilirmiyim ssdyi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apo1905dbrc

    Bende ısı konusunu düşünüyorum ama laptop soğutucuda almayı keşke forumda kullanan birisini bulsak. Ama bu parayada en iyi ekran kartlı bu var bide tasarım falan olsun çok iyi markasıda lenovo içime sindi ama başka bir marka öneren varmı. Bide sen bimekste incelemissin ordaki aletler bütün gün açık duruyor ısınması normal bence.
    Yokmu şu lenovo y510p kullanan yada başka laptop öneren :)

    y510p kullanıcısıyım, kendi fiyat aralığında daha iyi bilgisayar bulman imkansız diyebilirim. Daha iyi performans için cüzdanı az daha açman gerek.

    SSD takma ile ilgili de soru sormuşsun, bu bilgisayarda bazı modellerde msata girişi bazı modellerinde NGFF M.2 soketi mevcut. Türkiye'de satılan bazı modellerde de hiçbiri yok. Biraz da şansına bağlı aldığın bilgisayarda hiçbiri olmazsa mecbur harddiski çıkarıp takman gerekir.

    Bendeki modelde NGFF M.2 soketi var, yurtdışından çevirici adaptör ve MSata SSD getirtiyorum o şekilde kullanacağım nasipse. Bu arada benim bilgisayar da yurtdışından gelme.

    Başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışayım.




  • Hocam dediklerinizde çok haklısınız, ben de Y510p kullanıcısı olarak ısınmadan muzdaribim. Ama bundan önce MSI kullanmıştım, yükte değilken bile çok fazla fan sesi çıkarıyordu, sıfır fan alıp takmama rağmen bir değişiklik olmamıştı. En azından bu cihazda fan sesi yok o yüzden mutluyum diyebilirim. MSI ile karşılaştırdığımda Y510p modeli daha az ısınıyor diyebilirim, kullandığım MSI 100 derecenin üzerlerine çıkıyordu şimdiki kullandığım 90 civarlarında seyrediyor yükte.

    Neyse konumuza dönelim, bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi bilgisayar Y510p'dir bu su götürmez bir gerçek. Soğutması daha iyi istiyorsanız biraz daha fiyat aralığını yükseltmek gerekecek. Üst segmentte de önerebileceğim en iyi bilgisayar yine Lenovo'nun Y50 modelidir, ısınma problemi yok ve GTX 860m ekran kartı var ve GT 755m SLI modelinden daha performanslıdır. Yaklaşık 3000 lira civarlarında seyrediyor fiyatları. Diğer marka modellerde aynı performansı bu fiyatlara bulmak malesef ki zor, en az 3500 lirayı gözden çıkarmanız gerek.




  • Çok sağol kardeşim bencede bu fiyata daha iyisi yok. Alınca anlıcaz artık soketi varmı yokmu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden.

    Şahsi fikrim, eğer maddi durumun el veriyorsa az daha koy Lenovo Y50 almanı tavsiye ederim.
    Y50'de eksik olarak ekstra SSD girişi yok dvd okuyucusu da yok, o yüzden SSD takılamıyor ama ısınmıyor pek. HDD çıkarıp SSD takarsın çok sorun olmaz.
  • Artık büyük ihtimal y510p yi alacam notebook chekten baktım ekran kartına gayet yeterli bence ısınma sorunu varsa altına buztorbası koyar oynarız :) buluruz bir yolunu soğutmanın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih senin öyleyse :)
  • Y510p'nin ekan kalitesi ve parlaklığı oldukça kötü ve ısınma sorunu fazla baş ağrıtıyor. Yük altında 110 dereceleri bile buluyor. Ayrıca güncel oyunların bile bir çoğu SLI destekli olmuyor. Teknik servisi de bayağı bir sorunlu (Arkadaşımda y510p var oradan biliyorum).
  • Monster abra a5 v1.1 tavsiye ederim. Ram 8 gb ama sikinti yasamassin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShowDownN

    Y510p'nin ekan kalitesi ve parlaklığı oldukça kötü ve ısınma sorunu fazla baş ağrıtıyor. Yük altında 110 dereceleri bile buluyor. Ayrıca güncel oyunların bile bir çoğu SLI destekli olmuyor. Teknik servisi de bayağı bir sorunlu (Arkadaşımda y510p var oradan biliyorum).

    Ekran kalitesini bilemem y510p yi hiç canlı görmedim ama bir ara golda gidip orda inceliceğim. Ekran parlaklığının düşük görünmesinin sebebi ekranın mat olmasından kaynaklı die biliyorum bide 2.ci ekran kartık çok pratik bir şekilde çıkartılabiliyor. Isınma konusundada paraya kıyıp iyi bir soğutucu alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3X3N0N

    Monster abra a5 v1.1 tavsiye ederim. Ram 8 gb ama sikinti yasamassin

    Monsterı biliyorum dediğiniz bilgisayara baktım tasarım olarak sevmedim ve ekran kartı gtx 860m gt755m sliden fazla olmasada biraz daha kötü bide ram falan 8. Bilemiyorum çok karasız kaldım. Monster tasarım kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim hem oyun laptobu diyorsun hemde tasarimdan bahsediyorsun. O fiyata hem tasarim hem bu derecede performansa sahip laptop bulamazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 860m 755m sliden daha iyi performans verir bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3X3N0N

    Kardesim hem oyun laptobu diyorsun hemde tasarimdan bahsediyorsun. O fiyata hem tasarim hem bu derecede performansa sahip laptop bulamazsin.

    Max bütçe 2600 lira ve bu fiyata bu özelliklerde ve bu tasarımda başka dizüstü bulamadım. 16 gb ram ve gt 755m sli. Gtx 860m gt 755m sli den daha iyi demişşiniz hayır değil fps farklarına bakabilirsiniz notebook check ten arada fazla fark yok ama yinede 755 daha iyi. Ben bu fiyata monster alırsam gtx 860m ve tasarımı olmayan bir laptop almış olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swallow556 -- 19 Eylül 2014; 12:33:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam kardesim sen bildigini yap. Sonra lenovo aldim diye uzulme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.