Arkadaşlarım merhaba, Bir süredir yeni bir araç almaya karar verdim, şu anda kullandığım 2008 model 1.4TDCİ Fiestam hem km'si 200 bini devirmesi hem de artık araç ciddi anlamda ufak gelmesi nedeniyle yeni bir araç almaya karar verdim. Fakat bu noktada ciddi bir kararsızlık içindeyim. Bunun sebebi ise nispeten yeni model sedan ve otomatik bir araç almak istiyorum, fakat bu bütçede bu aradığımı bulmak cidden zormuş onu gördüm. Benim bu bütçeye göre bulduğum araçlar şu şekilde ve hangisini tavsiye edersiniz artıları eksileri nelerdir ? Görüşlerinizi almak isterim. 1) Opel Astra J Sedan 1.6 Benzin (Temiz Manuel) 2) Toyoto Corolla 1.33 Benzin ve 1.6 Benzin ( 1.4 Dizel otomatik var ama km yüksek veya hasar çok) 3) Ford Focus Mk 3,5 1.6 Benzin, ( Azda olsa 1.5 ve 1.6 dizellerde mevcut fakat genelde hasarlı veya yuksek km) 4) Renault Megane 4 1.6 Benzin ( Bütçeye biraz ekleme yapabilsem boş paket 1.2 ve 1.3 TCe motorlarda bulunabiliyor) Hangisini önerirsiniz veyahut farklı bi model onerisi olan varsa öğrenmek isterim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camoka17 -- 24 Haziran 2021; 16:51:16 > |
Max. 170.000 TL Bütçeyle Sedan Araç
-
-
Bu bütçe bana megane dedi. 1.5 dci ve karizmatik tasarım.
Kendim alacak olsam ;
Bende o corollodan var, şirket aracım sevmediğim birine tavsiye ederim ancak.
Astra ise 1.6 dizel 136 bg ve Wattson bağlantısı olan donanım paketlerini tercih ederim. Şahsi tecrübeme göre çok iyi yol tutuyor.
Focusun tek olayı yol tutuş, onuda bu skalada astra kapmış durumda. Malzeme ve işçilik transitten bi tık daha iyi.
Bence 1. megane, 2. astra, 3. focus’ u tercih ederdim. Tabi şahsi deneyim ve tecrübeme göre.
Neyse şimdiden tercihiniz ne olursa olsun hayırlı uğurlu olsun. -
Otomatik vites c segment araç 200 'ün altına zor. Listede ki araçlardan corolla veya focus alırdım -
Bu araçları seçmeniz nedenleri nedir acaba ? Birde corolla 1.6 mı yoksa 1.33 mü tercih edersiniz?
-
Dizelden sonra atmosferik 1.33 ve 1.6 motor üzer. Kesinlikle bulaşmayın. (Aynı hatayı yapmış birisi olarak söylüyorum) 170 bandına en genç seçenek olan Astra J 1.4T derim ben.
-
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Yalnız şöyle bi sıkıntım var bu bütçeyle megane 1.5dci neredeyse imkansız o yüzden 1.6 benzinli modelini yazdım aynı şekilde astrada da 1.6 dizel çok zor onunda benzinli modelini yazmamın sebebi budur, bu iki araçta da da benzinli model önermez misiniz? Birde astra j watts bağlantı sisteminden haberim yoktu sayenizde öğrendim, teşekkürler.
-
Onu da düşündüm aslında ama 1.4T nin yakıt tüketiminin çok fazla olduğunu duyunca vazgeçtim.
-
-
Wattson değil watts olacaktı pardon hocam, hatırımda yanlış kalmış, özür diliyorum.
Neyse benzinli ise astra tercih edilmez bence hocam. Sübap erime filan, arıza ışığının sürekli yanması uğraştırır insanı, yorar.
Focus ve megane iyi birer tercih olabilir. Corolla’ da alınır tabii ancak kalite seviyesi, malzeme ve işçiliği bu iki modelin iki tık altı. -
0 km egea al geç ne diye 1.33 corolla alasın
-
quote:
Orijinalden alıntı: camoka17Bu araçları seçmeniz nedenleri nedir acaba ? Birde corolla 1.6 mı yoksa 1.33 mü tercih edersiniz?
Corolla 1.6 alınır . Daha konforlu ve geniş bir araç
-
boş paket megane alınmaz hiçbirşekilde . o iç tasarım ve kalite 2000 lı yılların basından kalma ..
-
Katılıyorum ön konsol felan gerçekten çok kötü ama alternatif yok ne alabiliriz ki başka?
-
Focus veya Megane'lara bakıyordum. Bu konuda Corollayı görünce Life donanım bir Corollanın bu bütçelere gerçekleşebileceğini farkettim. Corolla pahalıdır algım yüzünden bakmamıştım. H kasa Astra ile Opel'den sıkıldım. Muhtemelen J kasa çok çok farklıdır ama bu sefer tercih etmeyeceğim.
Astradan Corsaya geri dönmüştüm vaktiyle. B'ler gerçekten dar arabalar. Bir süre sonra insan sıkılabiliyor.
Binici arabası bunlar. İşletme maliyeti yüksek ama konfor özellikle uzun yolda kendini gösteriyor. Bu rakamlara olabileceklerin en iyisi.
Corolla hiç bakmam diye yorum yazmıştım gün içinde. İyi ki tekrar dönüp bakmışım, sildim. Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X