Şimdi Ara

mavi ekranın tek sebebi ram midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar mavi ekran veriyor makinam ama vistada. xpde vermiyor. bunun sebebi ram midir? yoksa işletim sistemi midir? ramim 512 yoksa vistaya yetmediği için bu ram bu hatayı mı veriyor?

• hayrı hdd den de kaynaklanabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: lasguard

hayrı hdd den de kaynaklanabilir

katılıyorum sna
  • Birçok kaynağı olabilir, kimi zaman yazılımsal da olabilir. Genellikle donanımların sürücülerinden kaynaklanan bir sorundur.
    Kullandığın bir donanım Vista ile uyumsuz ise bu sorunu yaşaman muhtemel.
    İnternette bir araştırma yaparak Vista ile uyumlu/uyumsuz donanım listelerine ulaşıp donanımlarını bu listelerden kontrol edebilirsin.
    Ram yetersizliği mavi ekrana sebebiyet vermez sadece yavaş çalışmasına, Vistada Aero temasının devre dışı kalmasına, ya da uygulama çalışırken yetersiz bellek uyarısı vermesişne neden olur.

Ayrıca mavi ekranda ne yazdığı da önemli, eğer ne yazdığını burda belirtirsen sorunun kaynağını daha rahat bulabilirsin.
  • Ram'in yerini değiştirip denedin mi ?
    dün yeni topladığım bi makinadada aynı sorun oldu TNC XP kuruyordum devamlı mavi ekran veriyordu normal xp pro'da bu sorunu vermedi işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir, başka bi cd deneyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RapAlemi

Ram'in yerini değiştirip denedin mi ?
    dün yeni topladığım bi makinadada aynı sorun oldu TNC XP kuruyordum devamlı mavi ekran veriyordu normal xp pro'da bu sorunu vermedi işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir, başka bi cd deneyebilirsin.

OLABİLİR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.