Şimdi Ara

MAVİ EKRAN & YENİDEN BAŞLAT SORUNU ACİLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc yeni aldım.Geldiginde internete baglattım kendi kendine sitelere giriyordu ve reset tuşu düzgün çalışmıyor ve yeniden başlat da bi çalışıyor bi çalışmıyor sonra çareyi format atmakta buldum formattan sonra pc yavaşladı ve mavi ekranlar çıkmaya başladı ve daha sonra yine format attım sorun yine devam etti sonra bilgisayarcıya götürdüm oda çekti format ve yine aynı kafayı bozacağım lütfen yardım edin

SİSTEM ŞU
    PENTIUM 3.4 İŞLEMCİ
    ASUS P5 MX ANAKART
    512 RAM
    512 ASUS EAX1600PRO
    SKYSTAR EKRANKARTI VAR

• bilgisayarım sağ tık özeliilklerden gelişmiş sekmesine gelin ve oradan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlara gelin sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırakın mavi ekranda çıkan kodu google arasanız sorununuzu bulabilirsiniz benim tahminimce ramlerden kaynaklanıyor olabilir eğer 2 adet ram varsa birini çıkartarak denemni tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: adem81

bilgisayarım sağ tık özeliilklerden gelişmiş sekmesine gelin ve oradan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlara gelin sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırakın mavi ekranda çıkan kodu google arasanız sorununuzu bulabilirsiniz benim tahminimce ramlerden kaynaklanıyor olabilir eğer 2 adet ram varsa birini çıkartarak denemni tavsiye ederim

2 adet ram yok okuduğum üzere anakartın üzerinde 1 adet 512 mb ram war.

1.Ram'ın yerin değiştirerek bu sorunu giderebilir.
    2.Bir ihtimal ram ile anakart uyumsuzluğu söz konusu olabilir.

Birde bir sorum olacak.Mavi ekran hatasını format attığın zaman bir kere dahi olsa veriyormuydu?
  • ram 1 adet
    arkadaşlar ben formattan sonra bi şey yok driver ları yüklüyorum ondan sonra photoshop vb. programlardan sonra mavi ekran çıkıyor ama yeniden başlat sorunu hep aynı reset tuşuda bi çalışıyor bi çalışmıyor [code][/code]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando66_1 -- 2 Mayıs 2007; 11:14:57 >
  • Aynı sorun bendede format atarken veriyodu Daha sonra windows kurdum ve arasıra yine veriyor mavi ekran geliyo sistem kapatıldı windows zara göremesi icin falan diye birde pc im cok kendi kendine res atıyor sebep i nedir acaba bi yardımcı olabilirmisiniz ?_
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***imp***

quote:

Orjinalden alıntı: adem81

bilgisayarım sağ tık özeliilklerden gelişmiş sekmesine gelin ve oradan başlangıç ve kurtarma kısmından ayarlara gelin sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırakın mavi ekranda çıkan kodu google arasanız sorununuzu bulabilirsiniz benim tahminimce ramlerden kaynaklanıyor olabilir eğer 2 adet ram varsa birini çıkartarak denemni tavsiye ederim

2 adet ram yok okuduğum üzere anakartın üzerinde 1 adet 512 mb ram war.

1.Ram'ın yerin değiştirerek bu sorunu giderebilir.
    2.Bir ihtimal ram ile anakart uyumsuzluğu söz konusu olabilir.

Birde bir sorum olacak.Mavi ekran hatasını format attığın zaman bir kere dahi olsa veriyormuydu?

ram ve anakart uyumsuzluğu olsaydı format önceside sorun çıkartabilirdi. otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldırdıktan sonra ne gibi bir hata aldın. bize iletirsen biz de araştırabiliriz

• c ye fazla dosya oyun vs yüklemişsen olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bilgisayarım özellikler den kaldırdım otomatıik yeniden başlatın yine mavi ekran çıktı ram in yerini değiştirdim olmadı kodlar öyle değişiyor şimdide KERNEL STACK INPAGE ERROR farklı farklı kodlar çıkıyor arkadaşlar

ŞUNA ÇÖZÜM BULUN LÜTFEN ARKADAŞLAR PC Yİ KIRACAM BU GİDİŞLEEE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando66_1 -- 2 Mayıs 2007; 13:57:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: komando66_1

arkadaşlar bilgisayarım özellikler den kaldırdım otomatıik yeniden başlatın yine mavi ekran çıktı ram in yerini değiştirdim olmadı kodlar öyle değişiyor şimdide KERNEL STACK INPAGE ERROR farklı farklı kodlar çıkıyor arkadaşlar

http://support.microsoft.com/?kbid=228753

yalnız makale ingilizce. eğer zorlanırsan bildir sana açıklama yaparım.
  • BEN BURAYA BAKTIM AMA KARDEŞ ÇÖZÜM BULAMADIM PC DE FARKLI FARKLI KODLAR ÇIKIYOR
    BU ARADA BEN BİR YERDEN OKUDUMDA KERNEL_STAD HARDİSK TEN OLUYORMUŞ EGER DOĞRUYSA AMA BENİM Kİ HEP DEĞİŞİYOR 1. KERNEL SE İKİNCİDE BAŞKA BİR KOD YAZIYOR

LÜFTEN ÇÖZÜM BULUN DONANIM HABER AİLESİ [code][/code]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando66_1 -- 2 Mayıs 2007; 14:04:36 >
  • vga modunda bilgisayarını açıp dene bu durumda aynı sorunu yaşayacakmısın test et
  • - HDD'ye chkdsk /f /r komutuyla tarama yaptırın,
    - BIOS'a reset atın (Load Defaults)
    - Sisteminizde "İşlemci - RAM - HDD ve Ekran kartı" haricindeki donanımları devre dışı bırakın ve bu şekilde kullanın..
    - Aynı sorun devam ederse ekran kartını da devre dışı bırakın.
    - Son olarak FDISK yapmanızı da öneririm..

Kolay gelsin..
  • Merhabalar laptop kullanıyorum ve daha önce sadece bir kere mavi ekran uyarısı almıştım ve ondada yeniden başlatınca sorunum giderilmişti ancak şuan ne olduğunu çözemediğim bir problem var.Bilgisayarı açtığımda siyah fon üzerine beyaz yazılar olan bir ekranda windows başlatılamadı bunun nedeni en son yaptığınız yazılım veya donanım değişikiği olabilir diyor ve aşağıda başlatma seçenekleri çıkıyor.Güvenli mod,komut istemiyle güvenli mod,windows olağan şekilde başlasın...vs...vs ama bunların hangisini seçersem seçeyim sonrasında mavi ekran çıkıyor bu ekrandada
    --------bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zara görmesini önlemek için windows kapatıldı.Bu durdur ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarı yeniden başlatın bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki işlemleri izleyin
    Bilgisayarınızda virüs kontrolü yapın.Yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın.sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın
    Teknik bilgiler:
    *** STOP: 0x0000007B (0xF7A34524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)--------
    Yazıyor ama bu ekranda tek yapabildiğim güç düğmesine basılı tutup bilgisayarı kapatabilmek sonrası ise aynı,ilk ekranda çıkan hangi başlatma seçeneğini seçersem seçeyim yine bu mavi ekran çıkıyor ve bilgisayarı başlatamıyorum.Ne yapmam gerekir bilgi verir yardımcı olursanız çok sevinirim.problem nedir anlamadım bilgisayardamı problem vardır?
    Ayrıca bahsettiğiniz yöntemleri(HDD'ye chkdsk /f /r komutuyla tarama yaptırın,biosa reset attırın..vs) xp cd'si olmadanda yapmak mümkünmüdür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.