Şimdi Ara

mavi ekran, vista ve ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    vista 32-bit kullanıyorum 1GB DDR2 667 MHZ ram kullanıyordum başka marka 2 adet 1GB DDR2 667 MHZ ram daha alıp 3GB ram kullanmaya başladım ramlari tanıdı ve performansda da farketti fakat mavi ekran sorunu yaşamaya başladım formatla sistemi yeniden kurdum hiçbirşey yüklemediim halde (driver, program vs) aynı hatayı aldım belli sürelerde diil ama arasıra çıkıyor ramler sıfır bunuda atmak istemiyorum bu sorunu nasıl çözebilirim? ayrıca sistemi test edebileceğim bir test programı varmı isim olarak verebilirmisiniz? (ramlarin yerini değiştirerek çözüme ulaşmak için) şimdiden teşekkürler



  • Arkadaşım anlaşılan ramlerinden birinde arıza yada uyumsuzluk var. aşağıda download linkini verdigim programla ramlerini **tek tek test et eger hepsi sorunsuz cıkarsa anlaki ramlerden biri uyumsuz onuda bulmak icin ramleri 2 şer şekilde tak.
    http://hcidesign.com/memtest/download.html
  • 3 slot kullandığına göre sanırım 4. slot da vardır. ram slotların 4 adet ise dual channel mevzusu geliyor aklıma. 3 gb' yerine 2,5 gb kullan. 1-3 / 2-4 slotları aynı renkte veya 1-2 / 3-4 slotları aynı renkte olabilir.
    sorun board' dan kaynaklanıyor olmalı. 1*1 + 256*256 ayarını dene. ha 2,5 ha 3 kullanmışsın. 4 gb işine yaramayacağına göre, bütün slotları doldur ya da 2 slotu kullanman problemini çözebilir.
  • Ramlerde Sorun Yada Problem Vardır Tek Tek Çıkararak Deneyiniz Bir Sorununuz Düzelecekmi Diye?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.