Şimdi Ara

Mavi ekran ( SS'Lİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2-3 aydır bilgisayarım, normal başlangıçta mavi ekran verip bazen kendiliğinden reset atıyor bazen ise böyle kalıp benim atmamı bekliyor. Reset atılınca bilgisayar açılmasına açılıyor fakat bir problem varmış gibi bazı takılmalar donmalar yaşıyorum. Evde 2. bir pc olduğundan bunun pek üzerine düşmedim ama diğer pc de bir kaç güne gidecek olduğundan problemi halletmem gerekiyor.
    Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Bu da o resim.

Mavi ekran ( SS'Lİ )

• tek çaresi format

Orijinalden alıntı: muratyetimova

tek çaresi format

format ile düzelmiyor. Bu hatayı vermeye başladığı ilk zamanlarda denemiştim.
    Yok mu başka bir önerisi ya da bilgisi olan ?
  • nvlddmkm.sys dosyasından dolayı bu hatayı aldığın yazıyor bu dosya da nvidia sürücünün dosyası internette bununla ilgili çözüm olarak ilk önce malwarebytes ile taratın ikinci seçenek aero'yu devre dışı bırakın üçüncü nvidia sürücünüzü geri alın diyor sistemden aygıt yöneticisinde nvidia'nın özellikler sürücü sonra sürücüye geri dön seçilerek bir önceki sürücüye geçilecek eğer sürücü güncel değilse güncelenecek diğer bir seçenek ekran kartı sistemden komple kaldırılarak tekrar kurulacak diğer msconfigten gereksiz başlangıçta çalışan dosyalar kaldırılacak bir de çaıştır chkdsk /r /f

Orijinalden alıntı: dento35

nvlddmkm.sys dosyasından dolayı bu hatayı aldığın yazıyor bu dosya da nvidia sürücünün dosyası internette bununla ilgili çözüm olarak ilk önce malwarebytes ile taratın ikinci seçenek aero'yu devre dışı bırakın üçüncü nvidia sürücünüzü geri alın diyor sistemden aygıt yöneticisinde nvidia'nın özellikler sürücü sonra sürücüye geri dön seçilerek bir önceki sürücüye geçilecek eğer sürücü güncel değilse güncelenecek diğer bir seçenek ekran kartı sistemden komple kaldırılarak tekrar kurulacak diğer msconfigten gereksiz başlangıçta çalışan dosyalar kaldırılacak bir de çaıştır chkdsk /r /f

yazdıklarınızı tek tek deneyeceğim teşekkürler.

• format attığın cd de sorun var bence yeni bir cd yapıp dene veya flash diskle çek formatı
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı basıma geldi..Tek kurtulusun var o da bilgisayarın parcalarını degistireceksin(ozellikle anakart )
    Asus yada gigabayt anakart almanı oneririm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Driverlerini güncelle artık hangisinde sorun varsa mesela müzil dinlerken yapıyor ses driverini güncelle

driverlerim güncel halen aynı sorun var diyorsan pc ile gelen dvd den driverleri kur.. .

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Bu sorun ile ilgili bir çok konu açılmıştır. Onları araştıra bilirsin genelde driver uyumsuzluğu yada bozuk ramlardan yapar. Format atmanız hiç bir çözüm yolu değildir.

Driverlerini güncelle artık hangisinde sorun varsa mesela müzil dinlerken yapıyor ses driverini güncelle

driverlerim güncel halen aynı sorun var diyorsan pc ile gelen dvd den driverleri kur.. .

Evet, bu sorun ile ilgili bir çok konu açılmıştır ve bende bu konulara bakarak gerekirsede önerileri uygulayarak çözüme ulaşmaya çalıştım. Fakat ne denediysem olmadı.
    Hatta bugün ekran kartını söktüm, üzerindeki soğutucuyu çıkartıp tekrardan macun sürdüm ve tozunu da aldım. Temizlik sonrasında kartı pc' ye taktığımda çalışmadı. 2x6pin güç girişli olduğundan yerlerini değiştirerek denedim ve en sonunda kartın üzerindeki ufak bir entegreden ateş çıktı ve birde pis bir yanık kokusu. ( koku hala var ) Yaklaşık 1 saat önce Ram'in yerini değiştirip başka slota taktım ve pc bir anda açıldı.(ama entegre yanmıştı ?? )Nasıl oldu bilmiyorum. ram ile ne alakası var onuda bilmiyorum...
    Not ekran kartım palit gtx280 dual fan modeli

• Anakartta sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Aynısı basıma geldi..Tek kurtulusun var o da bilgisayarın parcalarını degistireceksin(ozellikle anakart )
    Asus yada gigabayt anakart almanı oneririm..

Peki bunu yapmasının sebebi ne olabilir bir bilgin var mı ?
    Birde anakartım gigabyte ep35-ds3r
    donanımlar uyumsuz ise.
    işletim sistemi sorunlu ise.
    ana kart üzerinde kılcal çatlak var ise
    yüklediğin bir yazılım da mavi ekran çıkmasına neden olabilir..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.