Şimdi Ara

Mavi ekran ntoskrnl.exe hatası ( WİNDOWS 7 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amd catalyst 10.12 yüklediğimde mavi ekran hatası veriyordu . Bilgisayara format attım . Daha önce yüklediğim sürücüleri ve amd catalyst 10.10 u yükledim . Format attıktan sonra programları kurdum , sorun çıkmadı. Daha sonra bilgisayarı açtım . Masaüstü geldi ve sistem boştayken mavi ekran verdi . Blue screen view programından baktım , sorun ntoskrnl.exe dosyasında diyor . Bu ntoskrnlyi nasıl düzeltebilrim . Bu hatayı nasıl düzeltebilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mavi Ekran ntoskrnl.exe Hatası (Windows 7)

Giriş

ntoskrnl.exe hatası, Windows işletim sistemlerinde yaygın olarak görülen bir mavi ekran hatasıdır. Bu hata, bilgisayarınızın işletim sistemi çekirdeğindeki bir sorunu gösterir. Çekirdek, işletim sisteminizin temel bileşenidir ve bilgisayarınızın donanımı ve yazılımı arasında iletişim kurar.

Nedenleri

ntoskrnl.exe hatasının birçok olası nedeni vardır, bunlar şunları içerir:

• Bozuk veya eksik aygıt sürücüleri
    • Donanım uyumsuzlukları
    • Kötü amaçlı yazılım enfeksiyonları
    • Bozuk sistem dosyaları
    • Bellek sorunları

Belirtiler

ntoskrnl.exe hatası genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

• Bilgisayarınızın aniden kapanması ve mavi bir ekranın görüntülenmesi
    • Mavi ekranda "ntoskrnl.exe" dosyasının adının geçmesi
    • Hata mesajı: "STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

ntoskrnl.exe hatasını çözmek için deneyebileceğiniz birkaç yöntem vardır:

• Donanım aygıtlarını çıkarın: Bilgisayarınıza bağlı tüm harici aygıtları çıkarın ve yalnızca temel aygıtları (fare, klavye ve monitör) takılı bırakın.
    • Aygıt sürücülerini güncelleyin: Aygıt yöneticisini açın ve tüm aygıt sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
    • Sistem dosyalarını onarın: Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu yazın: "sfc /scannow"
    • Bellek teşhisi çalıştırın: Bellek sorunlarını kontrol etmek için bilgisayarınızın donanım teşhis aracını kullanın.
    • Donanım sorunlarını giderin: RAM modüllerinizi ve diğer donanım bileşenlerinizi gevşek bağlantılar veya hasar açısından inceleyin.
    • Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki yöntemleri denedikten sonra hala hata alıyorsanız, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurun.

Önemli Not

ntoskrnl.exe hatası ciddi bir sorun olabilir ve bilgisayarınızın donanımına veya yazılımına zarar verme potansiyeline sahiptir. Bu sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, kalifiye bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardımcı oacak kimse yok mu?
  • Windows onarmayı deneyin. Ve sonucu buraya tekrar yazın. ntoskrnl.exe büyük ihtimal hasar görmüşdür.
  • Güncel driveri bulup internetten indir ve yükle.Eski driver'dan dolayı olmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cainsonant

Windows onarmayı deneyin. Ve sonucu buraya tekrar yazın. ntoskrnl.exe büyük ihtimal hasar görmüşdür.

Sistem onarmayı uyguladım . Şimdilik sorun görünmüyor . Bir daha olursa ne yapmam lazım ?

quote:

Güncel driveri bulup internetten indir ve yükle.Eski driver'dan dolayı olmuş olabilir.

Kullandığım sürücüleri çoğu güncel . Sadece ekran kartı 10.10 kullanıyorum . Gerisi güncel ...
  •  Mavi ekran ntoskrnl.exe hatası ( WİNDOWS 7 )

Önceki mesajı yazdıktan 1 dk sonra yine mavi ekran verdi ... Nasıl düzeltebilirim ? Kafayı yiyecem sonunda ...
  • Yardım edebilecek kimse yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fltmgr.sys Mavi Ekran Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bende de var çözüm bekliyorum. HP Dv7-6000st
  • Aynı sorun bende de var.
  • aynı sorun şu an bende de var galiba çözüm bilen yok

• Bu hatayı veren bir bilgisayara ne işlem yapacağımız konusunda internet’te epey bir araştırma yaptım fakat konu ile ilgili çok az bilgi bulabildim bu yüzden çözümü sizinle paylaşmak istedim. Çözüm aslında oldukça basit, size gereken sadece bootable (cd’den açılabilen) bir xp cd’si. Windows XP cd’sini takıyor ve boot olarak açıyorsunuz. İlk mavi kurulum ekranı geldiğinde siz “r” tuşuna basarak kurtarma konsoluna gidiyorsunuz.

Eğer tek işletim sistemi kullanıyorsanız “1″ seçeneğini seçip (“1″ yazıp enter tuşuna basın) ilerliyorsunuz. Fakat birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız size hangi işletim sisteminde işlem yapacağınızı soracaktır. İşlem yapacağınız işletim sistemini seçtikten sonra sizden yönetici şifrenizi isteyecektir. İşletim sistemi kurulumunda herhangi bir Administrator şifresi girmediyseniz hiç birşey yazmadan sadece “enter” tuşuna basıp geçebilirsiniz. Burada bir not düşeyim bilgisyarınızın xp açılışına koyduğunuz kullanıcı şifresi ile admin şifresi birbirinden farklıdır. O yüzden karıştırmayınız.

Eğer şuana kadar herşey yolunda gittiyse kurtarma konsolundayız. Konsol yardımı ile Windows kurulum cd’sinde bulunan i386 klasörüne girmemiz gerekiyor. Bunun için alttaki komutları uygulayınız. Cd’nin bulunduğu sürücü genelde “e:” olarak geçer ancak bazı bilgisayarlarda bu “d:” yada “f:” olarak hard-diskinizi ayırdığınız bölüm sayısına göre değişir.

E:

komutu ile cd’nin içine giriyoruz. Daha sonra

CD i386

yazarak i386 klasörüne giriyoruz.

Komut satırının alması gereken son hali “E:/i386/” olması gerekiyor. Buraya kadar bir sorunumuz yoksa alttaki komutu girerek bozuk olan dosyamızı cd’de bulunan sağlam dosya ile değiştireceğiz.

EXPAND ntoskrnl.ex_ C:\Windows/system32

Komutunu uyguladıktan (komutta bulunan “/” ve “\” işaretlerinin yönleri önemlidir” sonra size varolan dosyayı değiştireyim mi? sorusu gelecektir bu soruya evet “e” diyerek onayladıktan sonra “1 adet dosya genişletildi” yazısı gelecektir. Sonra Cd’yi çıkartıp “EXIT” yazarak bilgisayarınızı yeniden başlatıp açabilirsibiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 22 Mart 2012; 23:38:44 >

• sorun devam ediyor..
  • çözebilen olmadımı şu hatayı arkadaşlar format attım 15 gün kafamı dinledim yeniden türedi lanet hatadan kurtuluş yok bana
  • Hocam windows cd sini takip onarın sorun cozulmese format

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dxdiag12

Hocam windows cd sini takip onarın sorun cozulmese format

format kurtuluş deil hocam 15 gün oldu format atalı dün gece türedi sabah bir kere daha mavi ekran verdi bela oldu başıma
  • Hocam imkanınız varsa bilgisayarciya goturun o baksın bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem kaspersky başlangıç diski ile taramanız tahminen bir sality virüsü buna neden oluyordur internetten indirin bir cdye çekin ve format atarmış gibi başlangıçta açın ve tarayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bytekno

Tavsiyem kaspersky başlangıç diski ile taramanız tahminen bir sality virüsü buna neden oluyordur internetten indirin bir cdye çekin ve format atarmış gibi başlangıçta açın ve tarayın

hocam biraz daha yardımcı olurmusunuz flasha atsam bu dediğinizi çalışırmı acaba? bugünde aynı hatayı verdi bitirdi beni bu ntoskrnl.exe
  • http://www.tamindir.com/kaspersky-rescue-disk-10/ indir csye çek(yaz içine atma)

sonra başlangıçta format atarmış gibi linux tabanlu bu sistemi açıp tarat taraması saatlerce sürecekrie bitince sil virüsleri sonra hardreser yani tüm diskleri biçimlendirerek format at yazılımsalsa kesin düzelicektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bytekno

http://www.tamindir.com/kaspersky-rescue-disk-10/ indir csye çek(yaz içine atma)

sonra başlangıçta format atarmış gibi linux tabanlu bu sistemi açıp tarat taraması saatlerce sürecekrie bitince sil virüsleri sonra hardreser yani tüm diskleri biçimlendirerek format at yazılımsalsa kesin düzelicektir

suanda indiriyorum boot edicem usb bellekle illa format atmam gerekiyormu?tarayıp silsem bir şey olurmu d deki dosyalar patlamasın :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.