Şimdi Ara

MAVİ EKRAN HATALARI ! NEDEN KAYNAKLANIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• kısaca herşeyden olabilir psu dan başlayıp ram vga harddisk anakart cpu hepsini denemek lazım..
  • Bu problem moda oldu Bence donanımla ilgili bir problem .Verdiği hataya bakılırsa RAM ile alakalı gibi duruyor. RAM leri söküp yeniden takın
  • "Microsoft" tan alıntıdır.

Dur iletisi 0x00000023 ve 0x00000024 Açıklayıcı metin: FAT_FILE_SYSTEM veya NTFS_FILE_SYSTEM

Genel neden: Sabit disk parçalanmış veya aşırı dosya G/Ç etkinliği var. Ayrıca sürücü yansıtması veya bazı virüsten koruma yazılımları da bu Dur hatasına neden olabilir.

Çözüm:1.
    Microsoft Web sitesindeki Online Crash Analysis (Çevrimiçi Kilitlenme Çözümlemesi) aracını kullanın. Microsoft’a rapor göndermek ve Microsoft Passport bilgilerinizi kullanarak, gönderdiğiniz raporların durumunu izlemek için bu aracı kullanabilirsiniz. Çevrimiçi Kilitlenme Çözümleme Web sitesine, Hata Raporlama sitesini veya Web tarayıcınızı kullanarak erişebilirsiniz. Hata Raporlama hizmeti etkin olduğunda, işletim sistemi bileşenleri ve uygulamalarından kaynaklanan çekirdek ve kullanıcı modu hataları için sisteminizi izler. Çekirdek modu raporlamayla, Durduran hataya yol açan sorun veya durum hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz: Sistem ve program hata bildirimine genel bakış.

2.
    Virüs koruma veya yedekleme programlarını ve birleştirme hizmet programlarını devre dışı bırakın.

3.
    chkdsk komutunu çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatarak, sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin. chkdsk komutunu çalıştıramazsanız, sabit diski Windows Server 2003 ailesinden bir ürün çalıştıran başka bir bilgisayara taşımanız ve chkdsk komutunu bu bilgisayarda çalıştırmanız gerekebilir. Daha fazla bilgi için bkz: chkdsk. (chkdsk komutu, sınırlı sayıdaki seçenekle Kurtarma Konsolu'nda kullanılabilir.)

4.
    Bilgisayar normal şekilde başlatılamıyorsa, Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullanın veya Güvenli Mod’da başlatmayı deneyin ve sonra yeni eklenmiş olan programları veya sürücüleri kaldırın veya devre dışı bırakın. Bilgisayarınızı Güvenli Mod'da başlatma hakkında bilgi için bkz: Bilgisayarı Güvenli Mod'da başlatma. Bilgisayarınızı Bilinen Son İyi Yapılandırma ile başlatma hakkında daha fazla bilgi için bkz: Bilgisayarı en yeni iyi yapılandırmayla başlatma.

Önemli

Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullandığınızda, en son başarılı başlangıçtan sonra sistem ayarlarında yapılan değişiklikler kaybolur.

Not

Bu Dur iletileri hakkında güncelleştirilmiş bilgileri Microsoft Web sitesinde arayabilirsiniz. Bunu yapmak için, Microsoft Web sitesindeki Welcome to Microsoft Help and Support (Microsoft Yardım ve Desteğine Hoş Geldiniz) sayfasına bakın, arama seçeneğini tıklatın ve sayfadaki yönergeleri izleyin. Anahtar sözcük olarak stop 0x00000023 veya stop 0x00000024 yazın.

Karşıdan yükleyebileceğiniz açıklayıcı notlara, sorun giderme sihirbazlarına ve öğelere ilişkin bilgi için bkz: Güncelleştirilmiş teknik bilgiler.

• en uyuz edici problemdir
  • bazen modemi kapatınca bile mavi ekran hatası veriyor ilginç ...
  • bende de aynı sorun vardı bir ara, tesadüfen ağ kablom takılı değilken böyle bir hata gelmediğini farkettim, fakat ağ kablom takılıyken sık sık veriyordu, demekki ethernet kartında sorun varmış, onboard olduğu için garantiye yolladım ve hata yapılamadı, dizüstümü yenisiyle değiştirdiler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi Ekran Hatası
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk hata bendede vardı. anakartın biosunu güncelleyecinde problem gitmişti.
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatalı ram dahil sistem genel bir uyarıdır.PFN_LIST_CORRUPT. hatalı ram demektir.MACHINE_CHECK_EXCEPTION işlemci aşırı overlok ve hatalı power anlamına gelir.BAD_POOL_CALLER. hatalı veya uyumlu olmayan donanım sürücüleri anlamına gelir.VİDEO_DRIVER_INIT_FAILURE.ekrankartına yanlış sürücü kurulduguna işaret eder.INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE pata hdd de hatalı jumper ayarı yada boot sector vürüsünden veya yanlış ıde sürücüsü yanlış cipset kurulumu.DATA _BUS_EROR(0X0000002E) iyi çipler kötüye gittigi anlama gelir.IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL(0X0000000A)hatalı bir sürücü anlamına gelir...... bunlar gibi daha bir çok sebep
  • mavi ekran hatlarının o kadar çok çeşiti varki ram,işlemci,hdd aşırı sıcak lık işlemciyi fazla o.c yapmaktan kaynaklanan sorunlar psu dan kaynaklanan sorunlar ama senin sorunun hdd gibi gözüküyor hdd üzerinde yoğunlaş derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Framcis_Ryan -- 29 Aralık 2006; 9:37:14 >
  • harddisk i chkdsk ile scandisk ettim ancak bi hata bulamadı. ekran kartımın driverinı güncelleştirdim, oda kar etmedi. acaba biosu mu güncelleştirsem nasıl yaparım bu işi bi de bozmayalım hepten.
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
    BAD_POOL_CALLER
    IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    imzamdaki sistemle bu hatalarla karşılaştım. Corsair Ramlerin biri sebep oluyor galiba ama 2 defa servise gitti sorun yokmuş. Sisteminizi gözden geçirin dediler. Ancak bu hataların tamamına ram sebep olmadığına göre sürücülerimde de bi problem olabilir mi? Ben işlemcimin hasar gördüğünü düşünüyorum. Sonuçta yanlış bellek kullanımına sebep olmuş olabilir ama neden diğerleriyle sorun yok anlamadım. Corsair ın sitesinde nForce 2 ile kullanmayın yazıyo tamam ama ramlerin biri düzgün çalışıyor diğeri çöküyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.