Şimdi Ara

Mavi Ekran, Bilgisayar Kapanmıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 Ultimate yüklü laptopumu shutdown yapınca, mavi ekran çıkıyor ve usbhub.sys uyarısı vererek, yeniden başlıyor. Şayet, Aygıt Yöneticisinden "Generic Usb Hub"ı kaldırırsam, o zaman kapanıyor. Ve fakat, tekrar başladığında Windows driverı kendi tekrar yüklüyor ve yine aynı sorun yaşanıyor.

Çok uğraştım ama bir türlü sorunu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiyit82 -- 21 Kasım 2010; 16:20:13 >

• Bu hataya sebebiyet veren bileşenler genellikle USB port çoklayıcılarıdır, şayet sizin ki bir USB port çoklayıcısı ise maalesef bozulmuş demektir, sisteminizi her yeniden başlatma işlemi ile birlikte USB çoklayıcının yongası Windows 7 tarafından yeniden tanınmaktadır. Eğer ki bu bir çoklayıcı değilde bileşen ise bileşeniniz de sağlıklı bir şekilde çalışmıyor demektir.

Bileşenin sistemle ilişkisini doğrudan kesmediğiniz takdirde bu sorunu aşmanız mümkün değildir. Windows 7 sürücüleri tanımayacaktır, ancak sorunlu bileşenin yongasını tanır. Bu yonganın kayıt değerleri USBHUB.SYS dosyasına kaydedilir.

Kısacası sorunlu bir USB aygıtı bir ''bug'' oluşturur ve bu da BSOD ekranını getirir. Aslında sorunun kaynağını siz bizzat bulmuşsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 21 Kasım 2010; 16:28:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Bu hataya sebebiyet veren bileşenler genellikle USB port çoklayıcılarıdır, şayet sizin ki bir USB port çoklayıcısı ise maalesef bozulmuş demektir, sisteminizi her yeniden başlatma işlemi ile birlikte USB çoklayıcının yongası Windows 7 tarafından yeniden tanınmaktadır. Eğer ki bu bir çoklayıcı değilde bileşen ise bileşeniniz de sağlıklı bir şekilde çalışmıyor demektir.

Bileşenin sistemle ilişkisini doğrudan kesmediğiniz takdirde bu sorunu aşmanız mümkün değildir. Windows 7 sürücüleri tanımayacaktır, ancak sorunlu bileşenin yongasını tanır. Bu yonganın kayıt değerleri USBHUB.SYS dosyasına kaydedilir.

Kısacası sorunlu bir USB aygıtı bir ''bug'' oluşturur ve bu da BSOD ekranını getirir. Aslında sorunun kaynağını siz bizzat bulmuşsunuz.

Sn. makedonn, Teşekkürler cevabınız için, ancak USB port çoklayıcım yok. Bileşenin sistemle ilişkisini doğrudan kesmediğiniz takdirde kısmını tam anlayamadım.

• sorunlu parçayı sisteme bağlamamak, bağlı ise komple çıkarmak anlamında kullanılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

sorunlu parçayı sisteme bağlamamak, bağlı ise komple çıkarmak anlamında kullanılmış

Dahili 2 tane usb port var, onları mı çıkarıyım? Acaba Generic Usb Hub'un başka driverını yüklesem sorun çözülür mü diye uğraştım, ancak herhangi bir yerden başka driver da bulamadım. USB portlar çalışıyor, birden bire bu hatayı vermeye başladı.
  • internette yaptığım araştırmada bu hatanın herhangi bir usb aygıtı normal şekillerde bilgisayardan kaldırılmaması sonucu oluştuğu söyleniyor..

mevcut usb bağlantı durumunda cihazınız varsa bunları sökün.. aygıt yöneticisinden donanim değişiklerini tara butonuna basın.. bilgisayarı yeniden başlatın.. ve bundan sonra kullanacağınız usb device ların hepsini donanımı güvenle kaldır komutu ile kaldırmayı deneyin..

bunlar olmazsa aygıt yöneticinden usb portların tümünü kaldırıp tekrar kurun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeThauS

internette yaptığım araştırmada bu hatanın herhangi bir usb aygıtı normal şekillerde bilgisayardan kaldırılmaması sonucu oluştuğu söyleniyor..

mevcut usb bağlantı durumunda cihazınız varsa bunları sökün.. aygıt yöneticisinden donanim değişiklerini tara butonuna basın.. bilgisayarı yeniden başlatın.. ve bundan sonra kullanacağınız usb device ların hepsini donanımı güvenle kaldır komutu ile kaldırmayı deneyin..

bunlar olmazsa aygıt yöneticinden usb portların tümünü kaldırıp tekrar kurun..

İlginiz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz her şeyi yaptım ancak yine de sorun çözülmedi, mavi ekran çıkmaya ve bilgisayar kapanmayıp resetlemeye devam ediyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc açılırken beyaz ekran!!!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir usb aygıtı takmadan denesen
    yine reset atacak mı acaba
  • Gerektiği takdirde tüm portlara hiçbir USB aygıtı takmayın, şayet sorun devam ederse öncelikli olarak kasanızı açın ve harici bir USB portu mevcutsa anakart üzerinden bağlantısını kesiniz. ( Sorun ile ilintili olabilir. )

Kesmenize rağmen devam ediyorsa anakartınızla tümleşik ( Dahili ) USB port yuvalarında bir problem mevcuttur. Tamir ettirme şansınız da mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Gerektiği takdirde tüm portlara hiçbir USB aygıtı takmayın, şayet sorun devam ederse öncelikli olarak kasanızı açın ve harici bir USB portu mevcutsa anakart üzerinden bağlantısını kesiniz. ( Sorun ile ilintili olabilir. )

Kesmenize rağmen devam ediyorsa anakartınızla tümleşik ( Dahili ) USB port yuvalarında bir problem mevcuttur. Tamir ettirme şansınız da mevcuttur.

Hiç usb takmadan açınca aynı soruna devam etti, kasayı açmayı denedim laptop olduğu için başarılı olduğum söylenemez. Açamadan kapatmak zorunda kaldım. Genel olarak anladığım kadarı ile her ne kadar 2 adet USB yuvam var ve ikisi de çalışıyor olsa da, fiziksel bir zarar görmüş olabilirler. Ve sanırım bir bilgisayarcıya o usb portları söktüüp yenisini taktırmak zorunda kalıcam.

Ya da halen devam uyguladığım gibi, mavi ekran çıkınca bilgisayarın kapatma tuşuna basık tutarak kapatmaya devam edeceğim :D...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.