Şimdi Ara

Mavi Ekran!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi şöyle başlıyım. Laptop ile msn de chat yaparken bir taraftan da müzik dinliyordum ki arada sırada olan takılma olayı oldu msn yüzünden kaynaklanan. Ctrl + Alt + Del vs. yaptım mouseda kitlendi. Buraya kadar herşey normal gibi. Sonra laptopı güç düğmesinden (bildiğimiz açma kapama düğmesi demek istedim) kapattım ve tekrar açtım karşıma güvenli kip vs. seçenekleri çıktı. Güvenli Kip i seçtim açılmak üzereyken önüme mavi ekran geldi ve aynı saniye içerisinde laptop tekrar başladı.Tekrar yaptım yine aynen mavi ekran görünüp tekrar başladı bilgisayar. Defalarca denedim bunu ne güvenli kip ne diğer yollarla açabildim. F8 e basarak her türlü denedim yine yine aynı olay.Açılamadan yeniden başlıyor bilgisayar.
    Neyse dostlar makineyi kucakladım bilgisayarcıya götürdüm. Çok iyi olup olmadığından emin değilim bilgisayarcının fakat kesinlikle bilgileri kaybetmeyin format sakın atmayın dedim. Tamam dediler başlarında bekledim hard disc i çıkarttılar yedek almak için kendi makinelerine bağladılar fakat hard disc çalışmadı. Böyle açılmak üzere ama açılamayan bir cd gibi durmadan kum saati vs. Bir kaç defa denettim ama aynı..
    Sonra kendi aralarında tartıştılar bir grup hard diskte problem var fiziki vs. dedi bir grupta işletim sisteminden dolayı dedi.
    Sonra bana siz bırakın bunu biz işletim sistemi kurup tekrar deneyelim vs. dedi C ve D olarak 2 sürücü yok yalnız sadece C var dedim o zaman bilgilerinizin gitme ihtimali var dedi. Bende kucakladım ben biraz düşünücem dedim aldım makineyi geldim. Bilgisi olan varsa acil yardım etse iyi olur.
    Bilgilerin asla gitmemesi gerekiyor. Ne pahasına olursa olsun kurtaramaz mıyız? Ve yaptığım bir şey de yok sadece yanlış kapatmaktan doğan bir sorun bu kadar büyük olmasa gerek. Laptop'ta yeni ayrıca Hp Compaq nx6125. :(
    Yardım lütfen.

Mavi Ekran:

Mavi Ekran!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero -- 27 Eylül 2007; 20:01:19 >

• bios ayarlarına girip defult yapma şansın varsa bir denemeni isterim birde güvenlik kipte değilde windows olağan şekilde başlat
  • Hepsini denedim olağan şekilde güvenli kip dos güvenli kip olmadı.
    Bios ayarlarına nasıl girebilirim bilmiyorum. Hp F10 a bas fln diyor açılışta basınca makinenin seri numarası fln görünüyor başka birşeyler daha var ama tam çözemedim default fln :(
  • HDD'de bad sector var gibime geldi. Fiziksel yani. Kurtarma konsolunda "chkdsk /p" komutunu bi dene bakalım ne olacak? Ama zor gibi...
  • ms nin çözüm önerisi;
    http://support.microsoft.com/kb/297185

kurtarma konsolunda "chkdsk /r" olmasa "fixboot" komutlarını kullan

ekleme:çözüm önerisi 2;(alıntıdır)
    quote:

http://videocenneti.googlepages.com/Unmountable_Boot_Volume_Fix.rar

1-İndirdiğiniz imaj dosyasını cd'ye yazdırın.

2-BIOS'tan ilk sırayı CD-ROOM olarak değiştirin.

3-Sistemi bu cd ile başlatın.

4-NTFSCHK.EXE * /f yazın ve enter'a basın.

5-Sistemi yeniden başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 27 Eylül 2007; 21:04:38 >

• Sağolun arkadaşlar.

www.paticik.com dan Stream nickli bir arkadaşın çözüm önerisine uydum ve sanıyorum ki sorun düzeldi.

quote:

Stream dedi ki:

korkmana gerek yok fazla. sırasıyla aşağıda yazdıklarımı yaparsan düzelecektir.

Windows CD in yok ise;

Windows XP Home için
    http://download.microsoft.com/download/WinXPHome/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_HOM_BF.EXE

Windows XP Professional için
    http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_PRO_BF.EXE

Adreslerinden dosyaları indirip boot disk yapabilirsin. Bunlar için 6 tane floppy diske ihtiyacın olacak.

Windows CD sini veya boot diskini takıp bilgisayarı başlattıktan sonra Hoşgeldiniz ekranı geldiğinde "R" ye bas. Dos promptuna düşeceksin.

"chkdsk /p" yazıp entera bas (tırnaklar olmadan).
    chkdsk bittiğinde
    "fixboot" yazıp entera bas. Sonra "Y" ye bas buda bitince
    "exit" yazıp windowsun açılmasını bekle.

Bunu yaptıktan sonra açılması lazım olduda açılmadı yine aynı şekilde "R" ile dos prompt a düşüp

"chkdsk /r" yazıp entera bas. Biraz uzun sürebilir bu. Bittikten sonra yine "exit" yazıp windowsuna kavuşabilirsin.

Çalışır umarım.

• bi tarat hdd yi yalnız.hdtune yazılımıyla..şüpheleniyosan bilgilerini yedekleyip bi fdisk at
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    7 yıl önce açıldı
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede wardı galiba düzeldi...teşekkürler...
  • O zaman başlığı değiştirip çözüldüğünü yazarsak, bundan 8 sene sonra da bazı arkadaşlara yardımcı olmuş olabiliriz. Mesela; UNMOUNTABLE BOOT VOLUME - Mavi Ekran Hatası [Çözüldü]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.