Şimdi Ara

MATRIX - Reloaded (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar olay o kadar dağıldiki artık hangisinin gercek olduğu hakkında bir fikrim yok.

fcaglayan ın fikirleri mantıklı geliyor. fcağlayan senden isteğim olayı toparlayıp özet şeklinde konuya bir acıklık getirmen.

saygılar
  • Benim dikkatimi çeken bölümlerden biri, anahtarcıyla birlikte kaçmaya çalıştıkları ilk sahne.
    Bizimkiler anahtarcıyla birlikte koridorun sonundaki odaya girip, kapıyı kapatırlarken, kovalayan sarışınlardan biri kolunu kapının arasına sokarak, kapının kapanmasına engel olmaya çalışıyor. Diğer yakışıklı (!) sarışın :) arkadaşı ise ışık/enerji olup kapının içinden geçerek, arkadaşının kapıya sıkışan kolunun ne derece mantıksız bir durum olduğunu kanıtlıyor. Demek ki sarışınların kolu kapıya sıkışıkken, ışık/enerji olup kapıdan geçemiyorlar. :)
  • yaw yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum mobidik bak onuda anlamamışsın :)

adam kapı kapanmasın diye kolunu sokuyor eğer enerji olursa kapı kapanacak ve kapıdan geçsede başka bi yere çıkıcak kapiş?

o yüzden kolu kapıdayken diğerine dönüyo acele et gibi bi bakış atıyo o da uaçrak kapıdan geçerek onları rehin alıyo kaçmalarını önlemek için bu kadar basit yaw bunu bile soruyorsanız size felsefesinden bahsetmenin pek bi manası yok tabi...
  • Şimdi divx altyazılarını okurken birşey yakaladım smithle neo nun o ilk karşılaşması varya hani kahin gittikten sonra oradaki smith in sözlerini dikkatlice okuyunca şu sonuca vardım.

Smith diyorki burda değiliz bay anderson çünkü özgürüz, burdayız çünkü özgür değiliz sebepten kaçış yoktur amacı inkar edemeyiz ikimizde biliyoruz ki amaç olmasaydı ikimizde var olmazdık ... burdayız bay anderson çünkü sizin bizden almaya çalıştığınızı almak istiyoruz ..

smith burda değiliz diyo evet neo matrixte değil çünkü matrixe diğer insanlar hem bedenen hende beyinen esir olmuşlar fakat neo korsan olarak girmiş ve vucudun kurtarmış durumda buna göre eğer smith te matrixte bu anlamda değilse ki ilk bölümde matrixe esir olduğunu ve burdan kurtulmak istediğini söylüyordu demmekki smith te bir şekilde matrixten kurtulmuş itahatsizliği seçtim diyordu çünkü neo tarafından yok edilmişti bu durumdaki bir program kaynağına dönmeli yada saklanmyalıydı fakat o bunu yapmadı benim düşüncem şu demmekki smith şuan agent olmadığına göre ve sisteme bağlı olmadığına göre demekki o da bir şekilde korsan olarak matrixe giriyo burada fcaglayana biraz hak veriyorum fakat smith ne yazıkki hala makinelerin tarafında bence çünkü neo nun onlardan yani makinelerden almaya çalıştığı şey matrix bunu onlardan almak bir şekilde yok etmek istiyor smith in amacı ise neo yu yok edip bunu başaramamasını sağlamak.

Eğer revolutions ın fragmanını seyrettiyseniz smithle neo son bir kez daha karşılaşacak ve benim daha önce bir dergide okuduğuma göre filme son noktayı koyacak adam smith miş ve benim tahminime göre smith le neo un bu karışlaşması filmin final sahnesi hani şu sadece bu sahnenin çekimi için 14 milyon dolar harcanan sahne :) saygılar ...

• Bu filmin divx'ini çekeceğim bir adres varmı kazaadan çok yavaş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i>
    <br />yaw yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum mobidik bak onuda anlamamışsın :)

adam kapı kapanmasın diye kolunu sokuyor eğer enerji olursa kapı kapanacak ve kapıdan geçsede başka bi yere çıkıcak kapiş?

o yüzden kolu kapıdayken diğerine dönüyo acele et gibi bi bakış atıyo o da uaçrak kapıdan geçerek onları rehin alıyo kaçmalarını önlemek için bu kadar basit yaw bunu bile soruyorsanız size felsefesinden bahsetmenin pek bi manası yok tabi...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Ben kullanma kılavuzuna baktım, öyle birşey yazmıyor Phenix. Sen nereden vardın bu sonuca? :)

O zaman bir de şurasını açıklasan bari. Neo'nun, iş icabı bir öpüşme olayına girmesi gerekiyor. Yani öpüşücek ve iş hallolucak. Ama bu malum felsefenin baş rol oyuncusunun aşkı, bu durum karşısında kıskançlık krizine kapılıyor. Silahını çekiyor hemen. Yani böyle sağlam bir felsefe vardı da ortada, neden böyle özgüvenden yoksun bir kıskançlık krizine kapıldı Trinity? Silah çekilince, bu durumun bir iş görüşmesi (!) olduğunu açıklamak isteyen Morpheus, sadece "Trinity" diyerek, durumu tamamen izah ediyor. Durumu anlayan Trinity birden içinde bulunduğu derin felsefik yaklaşımın farkına varıp, bir daha bu duruma hiç tepki göstermiyor. Bu sahnenin bu şekilde gelişmesi, bu yoğun felsefeye gülmemi sağladı. Ama burada da anlayamadığım incelikler olmuş olabilir tabii. Açıklayabilirsen sevinirim. :)

• hangi sonuca nerden vardım? İzleyince çok kolay anlaşılıyor!

ordaysa o kadının sevgilisi morevingen midir neyse işte eski neo o kadından eski trinity kapiş?

neo ile trinity i görünce kıskanıyor öpmek isteyincede trinity istemiyor çünkü ona inanmıyor ayrıca aşkını bi öpücük için bile olsa paylaşmak istemiyor bu kadar basit gördüğün gibi...

Filimin her anında felsefe olucak diye bişey yok dimi o zaman felsefe filmi olurdu eheh yani filmi kötülemek için elinizden geleni yapıyorsunuz bakıyorum ama boşa çırpınıştan öteye gitmiyor...

ha şu andada filimde ve ilk filimde bazı mantıksız bölümler olabilir ama bunların gerçekten mantıksız olup olmadığını 3. yü izleyince anlıycaz şimdiden bunları tartışmak abeste iştigal olur...

neyse anladın umarım senden ve senin gibi düşünenlerden felsefeydi cart curttu anlamasını beklemiyorum zaten artık sadece soruna cevap verdim kapiş?

• Ben filmi kötülemiyorum ki. Kraldan çok kralcılara şaşıyorum. Kapiş?
    Hem mantıksızlıklar olduğuna katılıyoruz, hem abesle iştigal ediyoruz. Kapiş?

Hayretsin valla Phenix? Hasılattan komisyon falan mı alıyorsun?
  • eheh hasılattan komisyon almıyorum keşke alsam köşe olmuştum şimdi

mantıksızlıklar şu anda mantıksız duruyolar ama daha hikaye sonlanmadı ki!

Ben sadece bu filmin sizin tarafınızdan da hak ettiği değeri görmesini istiyorum...

Çünkü sevmeseniz bile çok büyük emek harcanmış ondan sonra bi çok filme ilham kaynağı olmuş sinema dünyasında bir dönüm noktasıdır ve bence gerekli saygıyı görmelidir...
  • Tabii ki Phenix. Ben birincisini çok beğendiğim için, ikinciye de çok büyük bir beklentiyle gittim. Kötü olmuş demiyorum ama, benim beklentim daha farklıydı ikinciden. İlkinin tadını alamadım ya da beklentime tam uymadı diyelim. Çoğu kişinin itirazı da bu beklenti konusunda çıkıyor zaten. Daha güzel nasıl olabilirdi bilemem. Ben daha iyi bir senaryo yazamam, ama birinciye bakınca onun tadında ve havasında birşey beklediğim için ikinci filmin tadı tuzu aynı lezzeti vermedi bana.
    Bir de şu var. Ben bir filme gidince, ona kafa yormaktan çok izlemekten zevk almış olmama dikkat ediyorum.
  • kol hikayesi
    onlar programcı arka kapılardan giriyorlar sisteme, ama sisitemin dışından değil, içinden arka kapıdan giriyorlar, yani sistem içinde sisteme rağmen, filmde bu tür çok sahne vardı, dolayısıyla onların girdiği odalar normalde onların olduğu yere açılmıyor
    amma,
    xander
    smith sistemin dişindan sisteme girmiyor, yok öyle bir şey, adam zaten zar zor sistem dişına, mantıksız bir sahneyle çıktı
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Mobidik</i>
    <br />Tabii ki Phenix. Ben birincisini çok beğendiğim için, ikinciye de çok büyük bir beklentiyle gittim. Kötü olmuş demiyorum ama, benim beklentim daha farklıydı ikinciden. İlkinin tadını alamadım ya da beklentime tam uymadı diyelim. Çoğu kişinin itirazı da bu beklenti konusunda çıkıyor zaten. Daha güzel nasıl olabilirdi bilemem. Ben daha iyi bir senaryo yazamam, ama birinciye bakınca onun tadında ve havasında birşey beklediğim için ikinci filmin tadı tuzu aynı lezzeti vermedi bana.
    Bir de şu var. Ben bir filme gidince, ona kafa yormaktan çok izlemekten zevk almış olmama dikkat ediyorum.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

sonunda bi konuda anlaştık mobidik

ilkindeki kadar zevk almama olayınada katılıyorum ama bence ilki kadar zevk beklemek bir hata çünkü herşeyin ilki özeldir ve bugüne kadar hiç bir film bence ilki kadar başarılı olamamıştır bu yüzden ilki kadar zevk vermemesi bence normaldir. Ama yinede bence kendi branşındaki yüksek başarısını sürdürmüştür...

Bende kafa yormadım ki filimde tamam bazen bazı gizli mesajlar veriliyo onları düşünüyosun ama oda matrix güzelliği be yaw daha çok kafayı burda filimden sonra yoruyoruz

Neyse sonuçta en iyisi sonunu görmek tartışmanın bi kısmınıda oraya bırakalım

• Phenix,
    Benim hep aklıma takılan bir şey var şöyle ki:
    WHAT IS THE MATRIX???
    :)))))))
  • eheh o sorunun cevabı çok derin anlatamam valla şimdi
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.