Şimdi Ara

Matrix'in konusunu tam anlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugun tekrardan matrixi izleyeyim dedim.12-13 yaşındayken izlemiştim en son ve çocuk aklıyla anlayamamış olabilirim dedim.İzledim tekrar ama şunu tekrar anlamadım.İnsanlar ve makinalar olayı nedir ? Neo'nun morpheus'a katılmadan önceki hayatı aslında bir sanal gerçeklik mi ? İnsanlar makinaları neden yok etmek istiyor ? Matrix nedir ? Lütfen arkadaşlar bilen varsa şu sorularıma bir cevap yazsın.

• Animatrix i izle anlarsın o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Animatrix i izle anlarsın o zaman.

onuda izleyeceğim ama soruları cevaplarsa biri daha iyi olur.
  • İnsanlar makineleri yaratıyor fakat daha sonra makinelerle başa çıkamadıkları için onları engellemeye çalışıyorlar ve bir savaş ortaya çıkıyor. Aralarında ki savaşın nedeni hayatta kalma çünkü bir arada var olamıyorlar. Ve evet Neo nun hayatı bilgisayar ortamında oluşan bir sanal gerçekliktir. Neden diğerlerini bu sanallıktan kurtarmıyorlar dersen sistem bu şekilde ve bazıları buna hazır bazıları değil. Neo bu sistemin farkına varan ve dışına çıkmaya çalışan bir tip zaten.

Matrix o görmüş olduğun bilgisayarla oluşmuş olan dünya.
  • İnsanlar robotlar yapıyolar. Onları her işte kullanıyolar falan ama en sonunda bu robotlar uyanıyo işe isyan ediyolar. İnsanlara soykırım yapıyolar ve başkanları falan öldürüyolar. Savaş çıkıyo aralarında. İnsanlar atmosferi kapkara duman bulutuyla kaplıyolar böylece robotların enerjisi olan güneş kesilecek. Ama işe yarramıyodu(tam olarak hatırlamıyorum), insanlar da güneş olmayınca yaşayamıyolar, böylece insanlar zion falan toplanıyolar bir yerlerde. Senin gördüğün o uzay gemisi gibi şeylerle dolaştıkları yerler asıl dünya. Atmosfer dumanla kaplı olduğundan hep karanlık. İnsanlar hala robotlarla savaşı sürdürüyolar. O kafalarına bir şey sokup bağlandıkları yerse sanal. Eski dünya. O tamamen bilgisayar programı. Bunun sayesinde robotları falan bir şekilde yoketmeyi düşünüyolar ama hatırlamıyorum tam. :Neyse, robotlarda bunu anlayıp ajanları üretiyolar. ajanlarda sanal dünyada ve böyle çarpışıyolar birbirleriyle. Böyle işte hatırladığım kadarıyla.

• quote:

İnsanlar robotlar yapıyolar. Onları her işte kullanıyolar falan ama en sonunda bu robotlar uyanıyo işe isyan ediyolar. İnsanlara soykırım yapıyolar ve başkanları falan öldürüyolar. Savaş çıkıyo aralarında. İnsanlar atmosferi kapkara duman bulutuyla kaplıyolar böylece robotların enerjisi olan güneş kesilecek. Ama işe yarramıyodu(tam olarak hatırlamıyorum), insanlar da güneş olmayınca yaşayamıyolar, böylece insanlar zion falan toplanıyolar bir yerlerde. Senin gördüğün o uzay gemisi gibi şeylerle dolaştıkları yerler asıl dünya. Atmosfer dumanla kaplı olduğundan hep karanlık. İnsanlar hala robotlarla savaşı sürdürüyolar. O kafalarına bir şey sokup bağlandıkları yerse sanal. Eski dünya. O tamamen bilgisayar programı. Bunun sayesinde robotları falan bir şekilde yoketmeyi düşünüyolar ama hatırlamıyorum tam. :Neyse, robotlarda bunu anlayıp ajanları üretiyolar. ajanlarda sanal dünyada ve böyle çarpışıyolar birbirleriyle. Böyle işte hatırladığım kadarıyla.

güzel anlattınız arkadaşlar teşekkürler.Şimdi anladım gibi yani o atmosferi kara olan dünya aslında gerçek,günümüz dünyasıda sanal oluyor.
    Peki bu farkına varanlar o sanal dünyadan nasıl kaçıyorlar ? Bunu ilk farkeden oradan nasıl kaçmış ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clanox -- 1 Mayıs 2010; 23:02:26 >

• Surrogates (Suretler) filminin hemen başında da makinaların üstünlüğe geçtiği süreci anlatıyor.

Matrix'i ben sana şöyle anlatayım. Şimdi beyin sayesinde etrafı algılıyoruz, görüyoruz, duyuyoruz ya da hissediyoruz ya makinalar beynin gerçeği görmesini engelleyen bir sistem üretip insanları da uyku kapsüllerine sokup sahte bir dünyayı gösteriyorlar. Bu arada da onlardan enerji üretiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 1 Mayıs 2010; 23:03:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matrix'in sonunda Neo'ya ne oluyo?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabotime

quote:

İnsanlar robotlar yapıyolar. Onları her işte kullanıyolar falan ama en sonunda bu robotlar uyanıyo işe isyan ediyolar. İnsanlara soykırım yapıyolar ve başkanları falan öldürüyolar. Savaş çıkıyo aralarında. İnsanlar atmosferi kapkara duman bulutuyla kaplıyolar böylece robotların enerjisi olan güneş kesilecek. Ama işe yarramıyodu(tam olarak hatırlamıyorum), insanlar da güneş olmayınca yaşayamıyolar, böylece insanlar zion falan toplanıyolar bir yerlerde. Senin gördüğün o uzay gemisi gibi şeylerle dolaştıkları yerler asıl dünya. Atmosfer dumanla kaplı olduğundan hep karanlık. İnsanlar hala robotlarla savaşı sürdürüyolar. O kafalarına bir şey sokup bağlandıkları yerse sanal. Eski dünya. O tamamen bilgisayar programı. Bunun sayesinde robotları falan bir şekilde yoketmeyi düşünüyolar ama hatırlamıyorum tam. :Neyse, robotlarda bunu anlayıp ajanları üretiyolar. ajanlarda sanal dünyada ve böyle çarpışıyolar birbirleriyle. Böyle işte hatırladığım kadarıyla.

güzel anlattınız arkadaşlar teşekkürler.Şimdi anladım gibi yani o atmosferi kara olan dünya aslında gerçek,günümüz dünyasıda sanal oluyor.
    Peki bu farkına varanlar o sanal dünyadan nasıl kaçıyorlar ? Bunu ilk farkeden oradan nasıl kaçmış ?

Farkına varanlar diye bir şey yok. O sanal dünyadaki tüm insanlar sanal. Hiçbiri yok. Sadece oraya bağlanan insanlar gerçek. Onlar da asıl dünyada yaşayanlar. Neo, Trinity falan mesela. Bir de ajanlar var onlar virüs. Onlar da bilgisayar programı ve sadece sanal dünyada varlar. Onları robotlar kontrol ediyor. Mesela Ajan Smith kontrolden çıkıyor ve robotlarada insanlara da hizmet etmiyor. Sadece kendisi. Amacı ney bilmiyorum da en sonunda ajan smithi durdurmak için neo robotlarla birleşip durduruyor smithi.

• quote:

quote:

quote:

Farkına varanlar diye bir şey yok. O sanal dünyadaki tüm insanlar sanal. Hiçbiri yok. Sadece oraya bağlanan insanlar gerçek. Onlar da asıl dünyada yaşayanlar. Neo, Trinity falan mesela. Bir de ajanlar var onlar virüs. Onlar da bilgisayar programı ve sadece sanal dünyada varlar. Onları robotlar kontrol ediyor. Mesela Ajan Smith kontrolden çıkıyor ve robotlarada insanlara da hizmet etmiyor. Sadece kendisi. Amacı ney bilmiyorum da en sonunda ajan smithi durdurmak için neo robotlarla birleşip durduruyor smithi.

Yani demek istediğim neo'da sanal değilmiydi.Sonradan o dünyadan nasıl çıktı.Sanal olduğunun farkına varanlar ve o dünyadan kaçmak isteyenler,matrixi yok etmek isteyenler bizim neo,trinity ve morpheus yandaşları değilmi.

• "I Robot" filminide izleyin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yani demek istediğim neo'da sanal değilmiydi.Sonradan o dünyadan nasıl çıktı.Sanal olduğunun farkına varanlar ve o dünyadan kaçmak isteyenler,matrixi yok etmek isteyenler bizim neo,trinity ve morpheus yandaşları değilmi.

Kısa ve net yazayım: Ömür boyunca hiç bozulmadan çalışan makina gördün mü? Kapsüldeyken bir tanesi bozulup uyanıvermiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

"I Robot" filminide izleyin

Will smith'in her filmini izlerim
    Peki bu gerçek dünyadaki insanların hepsi ziona mı sığınıyor ? Yoksa hepsi ölüyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clanox -- 1 Mayıs 2010; 23:14:32 >
  • quote:

Bak bunu bilmiyorum işte.
  • Bir kaç hafta önceki konudan yapıştırıyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Ben anlatayım. Gerçek dünyada makineler insanlarla ilk savaşlarını yaptıklarında enerjilerini güneşten alıyorlardı. Ama Morpheus abimizin dediği gibi insanlar havayı karartmış ve makineler güneş enerjisini yitirmiş. Nasıl kararttılarsa... Her neyse bu makineler alternatif yollar aramışlar enerji sağlamak için ve Morpheus abimizin yine bahsettiği gibi insanların içindeki ya biyo elektrik olacaktı yada biyo enerji. İkisinden biri. kullanarak insanları pil olarak kullanabileceklerdi. Sonra insanları avladılar. Bunları bir kazığa oturttular. Yok kazığa oturtmadılar. Bunları bir küvete atıp(Çıplak bir şekilde) bir makineye bağladılar. Delikleri USB girişleri olarak düşün. Bu insanların hayatlarını devam ettirebilmek için işte matrix'in tanımı geliyor... Bilgisayar tabanlı bir düş dünyası oluşturdular. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sanal gerçeklik. İnsanlar bu bilgisayara yani Matrix'e bağlanır ve o dünyaya katılırlar. Oradaki insanlar gerçek dünyada yaşadıklarını sanırlar ama akılları Matrix'e hapsolmuştur. İşte makineler bu küvetlerin içlerinin dolu olduğu tarlalar oluşturup kendilerine enerji sağladılar. Bu kadar. Matirx bu. Bilgisayar tabanlı bir düş dünyası.

• Matrix'in hikayesinin dini bir konuyu (özellikle de hristiyan felsefesinden) bilimkurgusal bir şekilde anlattığını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

İşte o mavi ve kırmızı hap olayıda bir kapı görevi görüyor yani neo da diğer insanlar gibi makinalara enerji üretilen tarladaki bir kapsulde yer alıyor ancak o hap sayesinde o hücreden kurtuluyor ve tekrardan isteğe göre matrix e yani o sanal dünyaya bağlanabiliyor..
  • Neo=Ajan Smith in dengeleyicisi ve zionun kurtarıcısı (son filmde kahin bile olmuştur)
  • surrogates galıba dogru yazımı bu bu fılmı ızle daha guzel bence
  • şu an animatrixi izliyorum tavsiye eden arkadaşa teşekkürler bütün cevaplar var burada.
    Yukarıdaki alıntı yapan arkadaşa teşekkürler o yorum çok iyi açıklamış.Diğer yazan herkese çok çok teşekkürler şimdi filmi keyif alarak izleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clanox -- 1 Mayıs 2010; 23:35:18 >
  • The Second Renaissance , makineler ve insanlar arasındaki savaşı acayip güzel anlatıyor.Kid´s Story de en sevdiğim bölümlerden biridir..

İlgisi olan herkesin izlemesini tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Exile -- 18 Ocak 2011; 13:45:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.