Şimdi Ara

Matrix filminde araştırmalarıma rağmen cevap bulamadığım soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar .filmi şimdiye kadar 3 kere flan izledim. hatırlarsanız mimar ile neo konuşurken mimar, sol kapıyı seçersen matrix e yani trinity nin yanına döneceksin kız ölecek ve yapabileceğin hiçbirşey yok ve zion da yok olacak diyor . anlamadığım nokta neo trinity i kurtarıyo zionda kurtuluyo mimar yanılıyor mu ? internetteki bazı yazılarda trinity nin gerçekte öldüğünü aslında onunda bir yazılımdan ibaret olduğunu söyleyenler var morpheus içinde aynı şey söyleniyo bunu tam olarak bilen var mı . son sorum neo matrix dışında yani gerçek hayatta ahtapota benzer makineleri eliyle durdurmayı başarıyor . yani matrix dışındaki dünyada mı düş dünyası ? ozaman zionda yazılımdan ibaret oluyo herhalde . bir de burayı anlamadım .



  • Beynim yandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu daha önce detaylı olarak tartışılmıştı, kendinden emin olan bir kaç üyede vardı hatta fakat, ben çoğu mesajı okumama karşın senin gibi tam olarak çözememiştim. Takılmamak lazım diye düşünüyorum zira bence çelişkiler mevcut. Ya da eksiklikler.
  • Matrix içinde matrix var diye biliyorum ben de. Yoksa Zeon'u nasıl kafalarına göre yıkıp kuruyor makineler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde anlamadığım makineler neden Zion'un yaşamasına izin veriyor?İstedikleri zaman orayı yok edecek güçteler.Ayrıca neden daha önce altı defa yıkıp yeniden inşa edilmesine izin göz yumuyorlar,zaten bütün insanoğlunu tarlalarda kullanırlarken Zion'daki bir avuç insanın yaşamlarını sürdürmelerine ses çıkarmamaları garip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 23 Kasım 2014; 19:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilinmiyor01 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle trinity kurtulmuyor ölüyor fakat neo onu yeniden canlandırıyor araya sevgi aşk falanda katılmış tabi. Neo seçilmiş olduğu için adamın zihinsel gücü çok kuvvetli matrixi bırak gerçek dünyada bile bu gücü kullanabiliyor. Zaten matrixde kahin diyordu sanırsam onun gücü bu dünyayı aşar gibi bir cümleyi. O nedenle zion dünyasında da makineleri durdurabiliyor.
    Çok soru çıkıyor filmi izledikten sonra bir çoğunu animatrix filmini de izleyerek cevaplayabiliyorsunuz. Matrix serisi aslında 4-5 film olabilirdi fakat ilk film çıkmadan önce maliyet ve farklı konusu nedeniyle tek film çekelim işimize bakalım tarzında olduğu için 3 leme tam anlamıyla tatmin etmiyor izleyeni.
  • cevaplarınız için çok teşekkürler. agibat , trinity son bölümde ölüyor evet fakat 2. film de mimar kesin bir şekilde sol kapıya gidersen hem zeon yok olacak hemde trinity ölecek hiçbir şekilde yapabileceğin bişey olmayacak trinity senin için kendi canını ortaya koydu diyor ama neo onu ölmekten kurtarıyor . bu nasıl oluyor . trinity son filmde başka bir sebepten dolayı ölüyor ve en önemlisi zeon kurtuluyor mimar nasıl bütün insan ırkı yok olacak diyipte bütün insan ırkı kurtuluyor. diğer soruya açıklık getirdiğin içinde teşekkür ederim. bu arada morpheus ile trinity yazılım değil mi sana göre ? "x kare" senin sorunun cevabı burdahttp://forum.donanimhaber.com/m_65059529/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmiyor01 -- 23 Kasım 2014; 21:19:04 >
  • bilinmiyor01 B kullanıcısına yanıt
    Soruların çoğunun cevabını biliyordum fakat çok uzun zaman oldu unuttum diyebilirim. Trinity öldü derken zaten o çatı katı sahnesinde ölüyor neo elini kalbine falan sokuyor yeniden canlanıyor. Mimarın meselesi sanırım ajan smitden geliyor ajan simit kontrolden çıkıp virüs gibi kendini kopyalıyor son sahnede zionu kurtaran olay neonun ajan simiti yok edip matrixi normal seyrine döndürmesi sanırım. Animatrixi izlemeni tavsiye ederim.
  • animatrix e bi bakmak lazım . teşekkürler cevaplar için
  • Neo'nun Zion'daki makineleri durdurduğu felan yok, sadece makinelerle Ajan Smith'i yoketmesi karşılığında barış anlaşması yapıyor ve makineler de buna uyup saldırıyı durduruyorlar. Zion'un 6. kez yokedilmesi konusuna gelirsek biraz karışık ama kısa bir şekilde açıklamaya çalışayım. Öncelikle Morpheus'un anlatımına göre Zion "seçilmiş kişi" tarafından Matrix'ten ilk kuratılan kişiler tarafından kurulmuştu ve onun tekrar geri geleceği kehaneti söz konusuydu. Mimar da bunu onaylıyor hatta Neo'ya kapıları gösterdiğinde sunduğu seçenekler arasında bir kapıyı seçtiğinde Zion'un yeninden oluşturulması için Matrix'ten 23 kişi seçmesi gerektiğinden bahsediyordu. Mimar'a göre Zion aslında makinelerin var olmasına izin verdiği ve Matrix'e bağlı olmayan insanları kontrol altında tutabilecekleri bir yerdi. Çünkü Matrix'e bağlanan insanların %1'inin zihni bilinçaltında Matrix'i kabul etmiyor ve bu %1'in çok az bir kısmı ise Matrix'ten kurtarılıp Zion vatandaşı olabiliyordu. Zion toplumunda Kahin'e ve kehanetine inanan Morpheus gibi insanlar vardı ve bu aslında Mimar'ın Zion toplumu için tasarladığı bir durumdu çünkü seçilmiş kişinin asıl görevi Matrix'i bilinçaltında kabul etmeyen %1'lik kesimin de içinde bulunduğu kodu Kaynak'a götürerek sisteme iletmekti. Peki seçilmiş kişinin yani bu sefer Neo'nun taşıdığı ve kaynağa götürmesi gereken kodun detayları nedir? Normalde %1'lik bir kesimin farkında bile olmadan Matrix'i reddetmesi sistemde bir anormalliğe yolaçmakta çünkü Mimar'ın hazırladığı Matrix sistemi tüm insanların zihinlerinin simülasyonu kabul etmesi zorunluluğuna sahip bir sistem, yani bir kişinin bile zihni Matrix'i kabul etmese sistemde bir "bug" yani yazılımsal hata oluşmasına yolaçıyor. Oysa %1'lik bir kesim bunu reddetmekte, ki Matrix'e bağlı milyonlarca insanı düşündüğümüzde çok büyük bir sayıya denk geliyor ve eğer düzeltilmezse tüm Matrix sistemini çökertebilecek hatalar zincirine yolaçabilir. Mimar da bu durumu bu %1'lik reddetmeden kaynaklanan sorunlu kodları seçilmiş kişiye aktararak onun bunları kaynağa götürerek yok etmesi yöntemiyle halletmeye çalışmış. Seçilmiş kişi kaynak'a ulaşıp sorunlu kodları iletince (yokedince) geçici bir süre de olsa Matrix'e bağlı olan insanların %100'ü Matrix'i kabul etmiş hale geliyor ve Mimar'ın Matrix'i yeninden yüklemesine imkan veriyor. Zaten "Matrix Reloaded" ismi de buradan gelmekte. Dolayısıyla makineler için asıl sorun Zion değil Matrix'teki %1'lik durumdan kaynaklı yazılımsal hatalar. Zaten Zion'un yerini biliyorlar çünkü onu ilk makineler kurdurdu ve hep yok ettikleri yerde yeninden inşa ettirdiler. Zaten seçilmiş kişi Mimar'ın odasına geldiğinde Zion'un yokedilmesi işlemi de otomatik olarak devreye girecek şekilde tasarlanmıştı. Ancak Neo kendisinden önceki 5 seçilmiş kişinin aksine Zion'daki az sayıdaki insanın ölmesine göz yumup Matrix'e bağlı milyonlarca insanın hayatını kurtarmayı seçmek yerine Trinity'yi kurtarmayı seçince bu döngü kırılmış oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Neo'nun Zion'daki makineleri durdurduğu felan yok, sadece makinelerle Ajan Smith'i yoketmesi karşılığında barış anlaşması yapıyor ve makineler de buna uyup saldırıyı durduruyorlar. Zion'un 6. kez yokedilmesi konusuna gelirsek biraz karışık ama kısa bir şekilde açıklamaya çalışayım. Öncelikle Morpheus'un anlatımına göre Zion "seçilmiş kişi" tarafından Matrix'ten ilk kuratılan kişiler tarafından kurulmuştu ve onun tekrar geri geleceği kehaneti söz konusuydu. Mimar da bunu onaylıyor hatta Neo'ya kapıları gösterdiğinde sunduğu seçenekler arasında bir kapıyı seçtiğinde Zion'un yeninden oluşturulması için Matrix'ten 23 kişi seçmesi gerektiğinden bahsediyordu. Mimar'a göre Zion aslında makinelerin var olmasına izin verdiği ve Matrix'e bağlı olmayan insanları kontrol altında tutabilecekleri bir yerdi. Çünkü Matrix'e bağlanan insanların %1'inin zihni bilinçaltında Matrix'i kabul etmiyor ve bu %1'in çok az bir kısmı ise Matrix'ten kurtarılıp Zion vatandaşı olabiliyordu. Zion toplumunda Kahin'e ve kehanetine inanan Morpheus gibi insanlar vardı ve bu aslında Mimar'ın Zion toplumu için tasarladığı bir durumdu çünkü seçilmiş kişinin asıl görevi Matrix'i bilinçaltında kabul etmeyen %1'lik kesimin de içinde bulunduğu kodu Kaynak'a götürerek sisteme iletmekti. Peki seçilmiş kişinin yani bu sefer Neo'nun taşıdığı ve kaynağa götürmesi gereken kodun detayları nedir? Normalde %1'lik bir kesimin farkında bile olmadan Matrix'i reddetmesi sistemde bir anormalliğe yolaçmakta çünkü Mimar'ın hazırladığı Matrix sistemi tüm insanların zihinlerinin simülasyonu kabul etmesi zorunluluğuna sahip bir sistem, yani bir kişinin bile zihni Matrix'i kabul etmese sistemde bir "bug" yani yazılımsal hata oluşmasına yolaçıyor. Oysa %1'lik bir kesim bunu reddetmekte, ki Matrix'e bağlı milyonlarca insanı düşündüğümüzde çok büyük bir sayıya denk geliyor ve eğer düzeltilmezse tüm Matrix sistemini çökertebilecek hatalar zincirine yolaçabilir. Mimar da bu durumu bu %1'lik reddetmeden kaynaklanan sorunlu kodları seçilmiş kişiye aktararak onun bunları kaynağa götürerek yok etmesi yöntemiyle halletmeye çalışmış. Seçilmiş kişi kaynak'a ulaşıp sorunlu kodları iletince (yokedince) geçici bir süre de olsa Matrix'e bağlı olan insanların %100'ü Matrix'i kabul etmiş hale geliyor ve Mimar'ın Matrix'i yeninden yüklemesine imkan veriyor. Zaten "Matrix Reloaded" ismi de buradan gelmekte. Dolayısıyla makineler için asıl sorun Zion değil Matrix'teki %1'lik durumdan kaynaklı yazılımsal hatalar. Zaten Zion'un yerini biliyorlar çünkü onu ilk makineler kurdurdu ve hep yok ettikleri yerde yeninden inşa ettirdiler. Zaten seçilmiş kişi Mimar'ın odasına geldiğinde Zion'un yokedilmesi işlemi de otomatik olarak devreye girecek şekilde tasarlanmıştı. Ancak Neo kendisinden önceki 5 seçilmiş kişinin aksine Zion'daki az sayıdaki insanın ölmesine göz yumup Matrix'e bağlı milyonlarca insanın hayatını kurtarmayı seçmek yerine Trinity'yi kurtarmayı seçince bu döngü kırılmış oluyor.

    Zion'u hepten yok etmek varken neden tekrar kurulmasına izin veriyorlar?
  • Zion'u yoketmek Matrix'te %1'lik insantopluluğu nedeniyle oluşan anormalliği (yazılım hatasını diyelim) gidermiyor çünkü. Aksine Zion'un seçilmiş kişinin ortaya çıkması için özel bir işlevi var. Yani önce seçilmiş kişi Matrix'ten ilk birkaç insanı kurtaracak, sonra onlar başkalarını kurtaracaklar ve sonunda birlikte Zion'u kuracaklar ve tüm insanlığı kurtaracağı söylenen seçilmiş kişinin tekrar ortaya çıkmasını bekleyecekler. Ancak kimsenin bilmediği seçilmiş kişinin tüm insanları kurtarması derken aslında Matrix'e bağlı tüm insanların Matrix'in çökmesi sonucu ölmesini engellemesi gerektiği. Matrix tekrar yüklenince (yani ona bağlı insan zihinlerinin %100'ü onu kabul ettiğinde) bu kısa bir süreliğine oluyor, sonuçta Matrix'e bağlı insanlar da tarlalarda doğuyor, büyüyor ve ölüyorlar. Sisteme yeni bağlananlar arasında zihni Matrix'i kabule etmeyenler yine çıkıyor ve döngü tekrarlanıyor.
  • arkadaşın sorusuna güzel ve açıklayıcı şeyler yazmışsın .fakat diğer konuya gelirsek neo hem 2. filmde hem 3 de matrix dışında yani gerçek hayatta makineleri durdurmayı başarıyor mesela 3. filmde trinity ile neo makineler şehrine giderken ahtapota benzer makineler saldırmaya başlıyo ama neo onları yok etmeyi başarıyor ve çok yorgun düşüyor hatta bu sahnede hatırlarsan neo nun gözleride kör idi .buna benzer bi olay 2 nin son sahnelerindede oluyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmiyor01 -- 24 Kasım 2014; 11:30:01 >
  • bilinmiyor01 B kullanıcısına yanıt
    Neo fantastik bir biçimde , gerçek hayatta da bazı şeyler yapmaya başlıyor. Filmde bir gerçek hayat var. Yani morpheus ve trinity gerçek.
  • sanırım evet bence öyle düşünüyorum artık
  • bilinmiyor01 B kullanıcısına yanıt
    Aslında Neo'nun tüm özel güçleri sadece Matrix'te işe yaramalı, diğer türlüsü zaten fizik kurallarına aykırı. Bu nedenle bir teori aslında Matrix'in de başlıbaşına başka bir Matrix'in altında çalıştığını iddia ediyor ki bana da bu mantıklı geliyor. Tıpkı Windows 8.1 ana makine altında sanal makine olarak Windows XP çalıştırmak gibi. Hem devamlı anormallik tehdidi altında çalışan bir sistemin çökmesi halinde ana sisteme zarar vermesini engelleyebilecek bir B planı da oluşturulmuş oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞevketMarco

    Beynim yandı

  • 3 kere daha izle çözeceksin ben 6. seferde çözmüştüm doğru yoldasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agibat

    Neo seçilmiş olduğu için adamın zihinsel gücü çok kuvvetli matrixi bırak gerçek dünyada bile bu gücü kullanabiliyor. Zaten matrixde kahin diyordu sanırsam onun gücü bu dünyayı aşar gibi bir cümleyi. O nedenle zion dünyasında da makineleri durdurabiliyor.

    eğer matrix içinde bir matrix varsa ilk sorduğum soruya geri dönüyoruz . trinity ile morheus un yazılımın bir parçası olma ihtimalide artıyor ama böyle olduğunu zannetmiyorum agibat adlı arkadaşın dediği daha mantıklı geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilinmiyor01 -- 24 Kasım 2014; 13:59:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilinmiyor01

    quote:

    Orijinalden alıntı: agibat

    Neo seçilmiş olduğu için adamın zihinsel gücü çok kuvvetli matrixi bırak gerçek dünyada bile bu gücü kullanabiliyor. Zaten matrixde kahin diyordu sanırsam onun gücü bu dünyayı aşar gibi bir cümleyi. O nedenle zion dünyasında da makineleri durdurabiliyor.

    eğer matrix içinde bir matrix varsa ilk sorduğum soruya geri dönüyoruz . trinity ile morheus un yazılımın bir parçası olma ihtimalide artıyor ama böyle olduğunu zannetmiyorum agibat adlı arkadaşın dediği daha mantıklı geliyor

    Dostum daha önce bu soruların cevabı için ekşi sözlüğü okumuştum. Orada sayfalarca yazı var ama önce şunu sonra kalan sayfaları okursan cevapları bulabilirsin yada ekşisozlukte "the matrix" diye aratıp yine aynı başlığı bulabilirsin.
    https://eksisozluk.com/entry/45265155
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.