Şimdi Ara

Matris kayan yazı uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir 74hc595 ile kayan yazı devresi üzerinde uğraşıyorum. Net üzerinde çok araştırma yaptım. Az da olsa mesafe katettim. Devremde 8 adet 5x7'lik matris gösterge var. Yazı kaydırma işlemini yapabiliyorum fakat 8 adet matrisi de kullandığımda dalgalanma oluyor. Dalgalanmanın nedenini biliyorum ama sorunu çözemiyorum. Kod öbeğini nette verilmiş bir uygulamanın yardımıyla oluşturdum.

Benim sizden isteğim, bu kodu düzeltmeniz değil, ccs c dilinde yazılmış, çalışan çok basit bir uygulama. Böylece, ben buna göre kendi uygulamamı şekillendirebilirim.

Teşekkür ederim.

Not: İncelemek isteyen olursa diye uygulama dosyalarımı ekledim.

https://hotfile.com/dl/178835491/b819bc7/matris_74hc595_proje.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MeRKeZ_ -- 8 Kasım 2012; 12:04:55 >

• Şuan dosyalarınızı inceleyemiyorum fakat tahmin yürütüyorum sistemi sütun taramalı yapmış olabilirsiniz. 8 adet 5x7 matrix led de 45 adet sütun eder. Sütun sayıcı arttıkça tarama işlemin de proglem ortaya cıkar. Yani bahsettiğiniz gibi yanıp sönmesi. Bunun nedeni misal bir sütun 3ms de taranıyor sayalım 45*3= 135msn eder. yani son led taranırken baştaki led sönmüş gibi görünür. Göz algısı 1 saniye içinde belli bir kareden sonrasını hareketli görüyordu net hatırlamıyorum şuan.
    Programsal olarak gene destek saglayamacağım cünki farklı bir pc deyim.
    Çözüm yolunuz satırları tarama işlemi yapmak olacaktır.

Kolay gelsin.
  • Ayrıyetten kristal de bir nebze çözüm olabilir. PIC'lerin temel mimarisi geregi bagladıgınız OSC'nin 1/4'ünü kullanır.Yani 4Mhz ise kristaliniz 1/4'ü 1Mhz olarak görür. komut işleme süresi ise 1/1.000.000Hz'den 0,000001milisaniye de 1 komut işleneciği anlamı taşır. Eğer kristali 20Mhz yaparsanız fkomut 1/4'den 5Mhz T komut ise 1/5.000.000'den 0.0000002 milisaniye eder.
  • Hocam cevabın için teşekkür ederim. Osilatörün mhz ayarını azalttım ama dalgalanma sorunu çözülmedi ne yazık ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.