matlab simulink de bi devre kurdum, elemanları yerleştirdim ama bi türlü birbirine bağlayamadım. yardımcı olabilecek biri var mı?
simulinkte devre elemanlarında bacaklar olur, onların üzerlerine tıklayarak istediğin yere birleştirebilirsin. Simulink devrenin resmini eklersen daha iyi yardımcı olabilirim @sinbeipta
simpower elemanını simülasyona koymayı unutma
çok teşekkür ederim ilginiz için dediğinizi farkettim bu konuyu açtıktan sonra fakat benım baktıgım semada kı baglantı yerlerının bıkacında sıkıntı oldu. ben lınkı atayım onun üstünden konusalım ıstersenız.
Verdiğin linkte nasıl yapılacağını ayrıntılı anlatmış. Son durum nedir , simülasyonu yapıp sonuçları görebildin mi?
electronication
kullanıcısına yanıt
verilen link de ki elemanların hepsını yerleştrıdım ama aralarındakı baglantıyı kuramadım, yanı bırlestırmeyı yapamadım ve orda bahsettiği connector kutuphanesı ne yazıkkı benım kullandıgım matlab programında yok, acaba surum farkı mı onu da anlayamadım.
mesela o devre elemanlarının bazılarını dedıgınız gıbı bırlestırıyorum ama bazıları bırlesmıyo , ozellıkle tristor elemanın 2 noktası ve pulse generatorunun lınkte bırlestırılen noktası
Çünkü iki elemanıda farklı kütüphanelerden alıyorsun
2008 yılının matlabına göre anlatılmış. 2014b kullanıyorum ve kütüphaneler farklı. Simpowersystems > specialized Technology> buranın altındaki powergui elemanını önce çalışma alanına koy sonra power electronics altındaki tristörü al electrical sources altında ac güç kaynağı var onu al elements altında Series RLC branch var onuda al istersen L ve C yi sıfır yapıp rezistif yük yaparsın measurements altından voltage measurement al bunlarla yap birde
@sinbeipta öncelikle matlab hangi sürüm kullanıyorsun onu belirt Ben 2013b kullanıyorum ve linteki yazılanları yaptım ve çalıştı. Ama bağlantılar için connectors kütüphanesine ihtiyacın yok direk istediğin yerden çekip bağlantı yapabiliyorsun. Linkte yazmayan ve @Antor arkadaşın dediği gibi powergui elemanını eklemen gerek yoksa çalışmaz.
ya hocam dediklerinizin hepsini yaptım ama yok bazı baglantılarda siyah cizgi yerine kesikli kırmızı cızgıyle baglıyo anlam veremedım. bu arada 2010b surumunu kullanıyorum
Kırmızı kesikli çizgi çıkıyorsa kullandığınız kütüphanelerde sorun olabilir. Ben size PM'den simulink dosyasını göndereyim ama Matlab 2010'da çalışmayabilir. 2013 kurabiliyorsanız daha iyi olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme