Arkadaşlar soru su biz içinden cıkamadık eminim cevabını bulurucaksınız
simdi 3 arkadas bir kitap almaya gidiyorlar kitabın fiyatı 30 lira 3 arkadas 10 lira veriyor
ve cıkıyorlar fakat satıcı kitabın fiyatının 25 liraya düstüğünü fark edip cırak ile 5 lirayı geri gönderiyor cırakta 5 lirayı 3 e nasıl bölerim diyerek
2 lirayı kendine alıp adamlara 1 er lira geri veriyor
simdi 3 kişi 9 lira verince 3x9=27 lira ediyor 2 lirada cırakta olduguna göre toplamada 29 lira yapıyor ama kitabı alırken 30 lira verdiler
kaybolan 1 lira nerde dunden beri bulamadık bi yardım lütfen
bıktık artık bu sorudannn
quote:
Orijinalden alıntı: meheme86
bıktık artık bu sorudannn
hocam yeminle ben ilkdefa duydum ve cevabını aradım biliyorsanız cevabı yardım edermisiniz
30 liraya kitap alıyorlar, 2 lira cırakta kalınca senin dediğin gibi 9x3=27 lira değilde 30-2=28 liraya kitap almıs oluyorlar yani herkesin cebinden 28/3=9,33 lira cıkıyor 9 değil
quote:
30 liraya kitap alıyorlar, 2 lira cırakta kalınca senin dediğin gibi 9x3=27 lira değilde 30-2=28 liraya kitap almıs oluyorlar yani herkesin cebinden 28/3=9,33 lira cıkıyor 9 değil
Bakış açısı..
quote:
sagol hocam
quote:
Orijinalden alıntı: @vonalı
Arkadaşlar soru su biz içinden cıkamadık eminim cevabını bulurucaksınız
simdi 3 arkadas bir kitap almaya gidiyorlar kitabın fiyatı 30 lira 3 arkadas 10 lira veriyor
ve cıkıyorlar fakat satıcı kitabın fiyatının 25 liraya düstüğünü fark edip cırak ile 5 lirayı geri gönderiyor cırakta 5 lirayı 3 e nasıl bölerim diyerek
2 lirayı kendine alıp adamlara 1 er lira geri veriyor
simdi 3 kişi 9 lira verince 3x9=27 lira ediyor 2 lirada cırakta olduguna göre toplamada 29 lira yapıyor ama kitabı alırken 30 lira verdiler
kaybolan 1 lira nerde dunden beri bulamadık bi yardım lütfen
30 lira veriyolar sonra 3 lira geri alıyolar. yani ceplerinden 27 lira çıkıyo. ee çırak da bu paranın 2 lirasını cebe atıyo geriye kaldı 25 lira e bu da kitap parası işte.