Şimdi Ara

matematikte bu tarz soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl yapabilirim her sene böyle kolay diyebilcegimiz 7-8 tane soru çıkıyor bazıları kalem dahi oynatmadan yapılabilecek sorular sınava 10-15 gün kaldı benimde mat pek iyi degil bu soruları hangi mantıkla çözebilirim mat iyi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi kolay yöntemleri nedir
    1. 0,2-0,025/0,5

2- (a+1)²-(a-1)² ifadesi aşagıdakilerden hangisine eşittir

3- aşagıdakilerden hangisi bir rasyonel sayıdır?

4- üç basamaklı abc ve iki basamaklı ab sayılarının toplamı 392 buna göre a+b+c toplamı kaçtır?

5- a+b=7
    b+c=9
    c+d=13
    olduguna a+d toplamı kaçtır?

• 2.soruda tek yapıcağın kare açılımı... ordan birbirini götürecek şeyler geliyor zaten..(kare açılımınıda bilmiyorsan öğren kesin)

1.sorununda kolay yöntemini soran ilk defa görüyorum... ama şunu yapabilirsin 0,025/0,5 ya hani, üsttekinde virgülden sonra 3 rakam var altıda virgülden sonra 3 rakam yap yani 0,5 yerine 0,500 yaz, virgülleri ortadan kaldır daha rahat görürsün..
  • 3. soru için, rasyonel sayılar da mesela x/y y 0 değil ve x,y tam sayı elemanı olacak (-3-2-1,1-2-3.. vs)
    geçen seneki ygs sınav sorusu kolaydı mesela, paranteze almayı görebilirsen direk yukarda yazdığım tanıma örnek bir şey çıkıyordu. tekrar bak bi istersen geçen seneki soruya anlayacaksın beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverscreen -- 14 Mart 2011; 12:58:16 >
  • 4- üç basamaklı abc ve iki basamaklı ab sayılarının toplamı 392 buna göre a+b+c toplamı kaçtır?

bu soru da çok basit açıcaksın;

100a+10b+c+10a+b=300+90+2 diye açacaksın böyle yapcaksın

burdan a'nın 3 olduğu hemen gözüküyor gibi.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

5- a+b=7
    b+c=9
    c+d=13

a+b=7
    -b-c=-9
    c+d=13

taraf tarafa toplarsan a+d=11 çıkar
  • 1. sorudaki gibi sorularda ben genelde 10 la çarparak yapıyorum sıfırlardan kurtulup daha rahat çıkıyor böyle de yapabilirsin.

• quote:

nasıl yapabilirim her sene böyle kolay diyebilcegimiz 7-8 tane soru çıkıyor bazıları kalem dahi oynatmadan yapılabilecek sorular sınava 10-15 gün kaldı benimde mat pek iyi degil bu soruları hangi mantıkla çözebilirim mat iyi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi kolay yöntemleri nedir
    1. 0,2-0,025/0,5

2- (a+1)²-(a-1)² ifadesi aşagıdakilerden hangisine eşittir

3- aşagıdakilerden hangisi bir rasyonel sayıdır?

4- üç basamaklı abc ve iki basamaklı ab sayılarının toplamı 392 buna göre a+b+c toplamı kaçtır?

5- a+b=7
    b+c=9
    c+d=13

Birinci soruda Diyelim 0,05 virgülden kurtarmak için 100 iler çarparsın.Ama diğer sayılarıda 100 ile çarpmak zorundasın.
    Hüçbir sayı virgüllü kalmamalı ki işlem çok kolay hala gelsin.

İkinci soru basit bir çarpanlara ayırma sorusu.. aKare ile 1 ler birbirini götürür 4a çıkar sonuç

Üçüncü soruda keza aynı şekilde kolay rasyonel sayının tanımını bi araştır yaparsın.

Dürdüncü soruda ABC Sayısı = 100a + 10b + 1c AB Sayısı = 10a + b a + b + c için.
    A'ya mecburen 3 verilmeli.. verilince zaten diğer şıklarıda bulur yaparsın..

5. Soru yine Bizden a + d yi istediği için. a+b+c+d =20 b+c=9 oldugunu vermiş. Burdan direk a+d = 11 buluruz.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepinize teşekür ederim birde şöyle sorular var genelde kolay dedigimiz x in en küçük degeri kaçtır yada en büyük birde küçükten büyüge yada büyükten küçüge sıralama
  • quote:

hepinize teşekür ederim birde şöyle sorular var genelde kolay dedigimiz x in en küçük degeri kaçtır yada en büyük birde küçükten büyüge yada büyükten küçüge sıralama

biraz daha açmalısın bence =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

quote:

hepinize teşekür ederim birde şöyle sorular var genelde kolay dedigimiz x in en küçük degeri kaçtır yada en büyük birde küçükten büyüge yada büyükten küçüge sıralama

biraz daha açmalısın bence =)

açacak olursam şu tarz sorular ösym nin her sene mutlaka sordugu

1- 0<x<1 olmak üzere

a=x
    b=x²
    c=1/x

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi
    doğrudur?

A) a < b < c B) b < a < c C) b < c < a

D) c < a < b E) c < b < a

2-- a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere,
    a²-2ab-3b²=0
    olduğuna göre, ab+ toplamının en küçük değeri kaçtır?
    A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 E) 3

3--(1,2,3,4,5) kümesinin birbirinden farklı a, b ve c elemanları için
    3a-b-2c

ifadesinin en büyük değeri kaçtır?

A) 10 B) 11 C) 12 D) 14 E) 15

4--- a, b, c gerçel sayıları için

a.c =0

a³+b²>0

a.b<0

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi
    doğrudur?

A) a < c < b B) b < a < c C) b < c < a
    D) c < a < b E) c < b < a

• elbette daha sağlıklı cevap verenler çıkacaktır ama ben o ilk sorduğun soruyu görür görmez x e 1/2 yi yapıştırırdım ki yaptım da :D ;

a = 1/2
    b = 1/4
    c =1/1/2 = 2

e burdan b<a<c çıkar. ne biliyim diğer arkadaşları da dinlemek lazım tabi
  • 2. denizli olabilir

ifadeyi kareye benzettiğimizde

(a-b)^2 - 4b^2=0

-4b^2 yi sağa atıp karekök aldığımızda

a-b=2b

a-3b=0

pozitif tam sayılar diyor.

a=3 b=1.

topla 4 yapar.

Doğru olmayabilir bilmiyorum
    ----------------------------------- ----------------------------------- ----------------------------------- ----------------------------------- -----------------------------------

Diğer soruda

3a -(b+2c)

yapıyorum.Bu soruları genellikle mantıkla çözüyorum.

b+2c en küçük olmak zorunda

c=1
    b=2
    a=5

15-4=11.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 14 Mart 2011; 19:56:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.