Şimdi Ara

Matematiksiz Tıp Mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
5
Favori
4.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok rahat olabilir. İlk 10k mümkündür. Bilindiği üzere tıp mf3 puanıyla almaktadır. Öncelikle ygs'den başlayayım. Mf3 için tercih yapacak öğrenciler asla sosyal çözmemezlik yapmamalıdır. Sayısal öğrenciler genelde süre sıkıntısı çektiği için (bu diğer alanlar için de geçerli tabi) sosyali hep en sona bırakırlar ve kalan süre oyunca ölümüne matematik çözerler. Kalan kısa zamanda da hızlıca sosyal çözerler ama sonuç tam bir facia olur. Sonra sonuçlar açıklanır ve bir bakarlar ygs-1 ve ygs-2 sıralamalar dehşet iyi ama diğerleri tam bir rezalet. Bununla avunurlar. Örnek vereyim:

Ygs-1 8k
    Ygs-2 7k
    Ygs-3 20k
    Ygs-4 16k
    Ygs-5 18k
    Ygs-6 19k

Böyle bir sonuç gelen arkadaş kendini 7000'de zannedebilir ama değildir. Aslında gerçek sıralaması çok daha kötüdür. Çünkü ygs puanları hesaplandığı şekilde yerleştirme puanımıza (Y-mf3) etki etmez.

Benim tavsiyem Türkçe-Sosyal-Fen-Matematik şeklinde çözülmesidir. Korkmayın. Matematikten zamanınız kalmazsa. Varsın 7-8 boş olsun. Çok bir kaybımız yok ama sosyal çözerek çok büyük avantajımız var. Mf3 yerleştirme puanına katkısı sosyalin %7'dir. Lys geometrinin ise sadece %5'tir. Bakın en ne kadar önemliymiş sosyal? Matematikte harcadığınız 5-6 soru yerine çok daha sosyal çözüp cebe çok daha fazla puan attınız.

Lys'de durum nasıl? Mf3'de matematik ve geometri katkısı diğer puan türlerine göre oldukça az. Matematikten berbat yapsanız bile üzülmenize gerek yok. Ortalama bir fenle işi götürüyorsunuz.

Şimdi kendimden ibretlik örnek vereyim sonuçlar bu seneye ait:

YGS:
    Türkçe 29d 9y
    Sosyal 34d 5y
    Matematik 27d 3y
    Fen 38d 2y

Ygs-1 11k
    Ygs-2 6k
    Ygs-3 4k
    Ygs-4 2k
    Ygs-5 10k
    Ygs-6 14k

LYS
    Matematik 31d 9y
    Geo 15d 6y

Fizik 27d 3y
    Kimya 22d 5y
    Biyoloji 24d 6y

Obp:88

Mf3 11k
    Mf4 15k

Y-Mf3 11k
    Y-Mf4 15k

Görüldüğü gibi rezil ygs matematik, lys matematik ve geometriye rağmen mf3 11k geldi. Obp ise 50-60 kişi ilerletti sadece. Süleyman Demirel Tıp kazandım bu arada.

Matematiksiz Tıp Mümkün mü? Matematiksiz Tıp Mümkün mü?

Matematiksiz Tıp Mümkün mü? Matematiksiz Tıp Mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 26 Temmuz 2015; 14:45:36 >

• Töbe töbe.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç yapmadan olmaz ama fenden üstün başarı gösterirsen yarısını yaparak girebilirsşn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sene ygs de 23/ net (mat)
    lys dede 25 net yaparak (mat)
    totalde mf3- 26 bin olarak, katıldığım önerme.
    Matematik önemlidir tıp için fakat sosyal ve fen de çok çok önemlidir.
  • Sosyalin önemi konusunda söyledikleri doğru ancak mat sona bırakılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raphaël

hiç yapmadan olmaz ama fenden üstün başarı gösterirsen yarısını yaparak girebilirsşn

Lys fenlerim üstün mü? Lys Matematik ve geometri netlerim neredeyse yarı yarıya
  • Katiliyorim bence matematik cozmeyin. Lys matematige de girmeyin vakit kaybi gidin fen calisin.
    Arkadaslar kolay bir sinav olsun siz 25 matematik yapip fenleri fulleyin ilk 20kda olamazsiniz. Tespit s.cmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    illa ODTÜ İTü mi lazım?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ygs fenin cok iyi. ayrica bu sene matematik zordu geometri faciaydi. mattan 40, geodan 20 net ustunu goren kisi fazla yok

• YGS SOSYAL in etkisi ygs mat ve ygs fenden daha önemli gibi konuşmuş arkadaş.Siz siz olun bu arkadaşı dinleyip ygsde mat ve fenden önce sosyal çözmeye kalkmayın.
    Arkadaş sosyalin mf3deki önemini vurgulamaya çalışırken uçmuşta uçmuş
  • Üste çıkarayım da 2016 hedef tıpçılara hayrım olsun.

• Lys mat netim 34 geo netim 18 biyodan 3 kimyadan 1 fizkten 3'yanlism var 9 k dan 4k ya atti okul puani 5k ye geri cekti

• Matematiği sona bırakmak büyük hata olur, o kadar test çözdükten sonra 7-8 boş bırakın bir şey olmaz demişsin ama o yorgunluğa 7-8 i çok çok aşar. Tabi düşüncene saygı duyarım her insanın odaklanması farklı olabilir. Bence Türkçe-Mat-Fen-Sosyal sırasıyla gidilmeli fakat matematik opsiyonlu olup zor sorular en sona bırakılmalı, sosyal tamamlandıktan sonra zaman kalırsa matematiğe dönülmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

Matematiği sona bırakmak büyük hata olur, o kadar test çözdükten sonra 7-8 boş bırakın bir şey olmaz demişsin ama o yorgunluğa 7-8 i çok çok aşar. Tabi düşüncene saygı duyarım her insanın odaklanması farklı olabilir. Bence Türkçe-Mat-Fen-Sosyal sırasıyla gidilmeli fakat matematik opsiyonlu olup zor sorular en sona bırakılmalı, sosyal tamamlandıktan sonra zaman kalırsa matematiğe dönülmeli.

Bu bahsettiğim riskli ama getirisi çok olan bir yöntem. Türkçede kaybedilen zaman fen ve sosyalle ciddi şekilde telefi edilir ve rahatça matematik çözülür. Tabi sınav anınını kontrol edemeyenler son 40-50dk olsa bile heyecana kapılıp rezil olabilirler.

• Türkçeyle başlayınca ilk 5 soru yanlış oluyor genelde

• Gayet mümkün.
    Ygs 25 netti. Ygs2 10k
    Lys 23,5 netti. Y-mf3 12k

• Biyolojisiz bile mümkün.
    Fen 30 9
    Biyoloji 20 9

• YGS
    tür:26
    mat:22
    fen:35
    sos:25

ygs1:34k
    ygs2:24k

lys
    mat:32
    geo:12
    fizik:25-5
    kimya:28-2
    bio:27-3

ob83

mf3 12100 obpli 13300
    y-mf4 19bin
  • Seninle aramdaki fark ben heyecandan sosyal yapmadım ve okul 76. sıralama 40k

• ARKADAŞLAR AMA YGS DE SOSYAL 1 PUAN DİYORLARDI YANLIŞ MI HATIRLIYORUM???
  • Matematiksiz bilemem ama geometrisiz kesinlikle mumkun. 6,25 lys geometri netiyle 11k oldum. Su an Bolu AIBU Tipi kazandim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.