Şimdi Ara

MATEMATİKÇİLER..NASIL OLUYOR BU YAHU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • matematikten pek anlamam..ama bu nasıl oluyor anlayan varmı???

http://www.youtube.com/watch?v=ONnO1y8tD_c

• O şekiller birbirine tam oturmuyor. Açıların tanjantlarına bakarsan uyuşmazlar.

Not: Video'yu açma gereği duymadım

Edit: Şimdi kesin cevap istersiniz diye videoyu açtım
    Mavi parça ile sağındaki kırmızı parça birbirlerine tam olarak oturup köşegen olmuş gibi gözüküyor ama aslında değil. Dikkat edersen mavi parçanın eğik kısmındaki küçük açının tanjantı 5/2 iken, kırmızı parçanın büyük açısının tanjantı 3/1 dir. Bu açıların birbirine paralel olması ve tam oturması gerekiyor. Ama görüldüğü gibi açılar uymadığı için aslında tam oturmuyorlar. Çevreki çizgilerin kalınlığı ile ilgili bir göz yanıltması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 20 Ekim 2010; 0:12:11 >

• hocam hiç bişi anlamadım valla..tanjan falan..fazlada zorlamaya gerek yok
  • Daha basit istersen Pisagorla da ispatlanır. En sondaki oluşan büyük dikdörtgenin köşegeninin uzuluğu Pisagordan kök194 yapar. Şimdi bu sayıya mavi parçanın eğik kısmının uzunluğu ile kırmızı parçanın hipotenüsünün uzunluğu toplamının eşit olması lazım. Ancak işlemi yaparsak birisi kök29 diğeri ise kök73 yapıyor. İkisinin toplamı küsüratlı olarak bakarsak kök194'e yakındır ama eşit değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Bu Ne Demek Şimdi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.