Şimdi Ara

Matematikçiler Bakın ÖSS 2007 sorusunda bir hata yokmu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

limit h 0 a giderken f(h)/h=3 ise f'(1)= nedir ???

Dostlar bakın limit h 0'a giderken f(h)/h'ın 0/0 olduğunu nerden biliyoruz....Payda 0 oluyor ama f(0)'ın 0 olduğu kesin değil ki....Soruda bir anormallik yok mu ????

• CNNdeki matematikçi de bu soruyu yapanları Boğaziçi matematiğe bekliyoruz diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Deccal

CNNdeki matematikçi de bu soruyu yapanları Boğaziçi matematiğe bekliyoruz diyor.

Soru hatalı değil buldum şimdi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Deccal

CNNdeki matematikçi de bu soruyu yapanları Boğaziçi matematiğe bekliyoruz diyor.

• ben o soruyu çok sallama bi yöntemle çözdüm, şimdi yanlış olur diye işaretlemedim doğru çıktı
    doğru cevap 4
  • evettt adam bu soruyu yapan direk boğaziçine gider dediii
  • biri nasıl yapıldığını yazabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapan herkes saLLama yapmış bu soruyu!ben dahiL geçen seneki fonksiyon sorusuna benzer bi durum!çözümünde yine ''gerekli işlemler yapıLdığında cevabın 4 olduğu görülcektir'' denecektir
  • ewt bnde merak ettm smdi ya su soruyu acıklayacak olan war mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

ewt bnde merak ettm smdi ya su soruyu acıklayacak olan war mı

açıklıyorum.

şimdi 5 şık var. a-b-c-d-e bunlardan birisi doğru olanı. biz bunlardan birisini seçmek zorundayız. bakıyoruz şıklara şöyle bi. içimizden sayıyoruz o piti piti. hangisi çıkarsa artık. ben öyle yaptım doğruymuş

• Dostlar şimdi kapalı fonksiyonun türevini alıyoruz.....Ama formüllüsünü değil y' şeklinde olanından...Ardından x yerine 0 ve y yerine 1 yazarak f'(1)'i buluyoruz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

f(x+y)=f(x)+f(y)+xy

limit h 0 a giderken f(h)/h=3 ise f'(1)= nedir ???

Dostlar bakın limit h 0'a giderken f(h)/h'ın 0/0 olduğunu nerden biliyoruz....Payda 0 oluyor ama f(0)'ın 0 olduğu kesin değil ki....Soruda bir anormallik yok mu ????

Ya bu soruyu yapardım aslında ama sallamak istemedim
  • 4 mü bunun cevabı? dün bakmaya fırsatım olmadı da
  • lim 0 a giderken orda payda sıfır olacagından zaten limit 3 olamaz o nedenle le h'ospital uygulanır iki tarafın türevi alınır aşağısı bir olur yukarısı da f(h) ın türevi olur h 0 a gideceği için f(0) ın türevi 3 eşitr. yukarıdaki ifadede x e göre türev alırsak f(x+y) nin türevi eşittir f(x) in türevi + y dir.. y yi sabit bir sayı gibi düşünürüz çünkü türev x e göre biz f(0) ın türevinin 3 oldğ. bildiğimiz için x yerine 0 veririrz 1 deki türev sorulduğuna göre y ye de 1 veririrz dolayısı ile f'(1)=3 +1 burdan 4 çıkar anlamayan olursa daha detaylı açıklayabilirim ama ne yazık ki sınavda yapamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: overdosenos

lim 0 a giderken orda payda sıfır olacagından zaten limit 3 olamaz o nedenle le h'ospital uygulanır iki tarafın türevi alınır aşağısı bir olur yukarısı da f(h) ın türevi olur h 0 a gideceği için f(0) ın türevi 3 eşitr. yukarıdaki ifadede x e göre türev alırsak f(x+y) nin türevi eşittir f(x) in türevi + y dir.. y yi sabit bir sayı gibi düşünürüz çünkü türev x e göre biz f(0) ın türevinin 3 oldğ. bildiğimiz için x yerine 0 veririrz 1 deki türev sorulduğuna göre y ye de 1 veririrz dolayısı ile f'(1)=3 +1 burdan 4 çıkar anlamayan olursa daha detaylı açıklayabilirim ama ne yazık ki sınavda yapamadım..

yaptığında eksiklik var...Payda 0 oluıyor diye sen lopitali vurup f'(0)=3 olur diyemezsin...İlk önce f(0)'ın değeri verilen fonksiyondan bulunmalı....Zaten o'da 0 çıkıyor....

• ya peki bana şunu söyle limit 0 a giderken payda sıfır oluyorsa limit nasıl 3 bulunur onu bi söyle lopitalden başka i ihtimal söyle bana aslında bi yerde haklısın ama bi açıklama bulacağını düşünüyorum ösymnin öyle olsa bile bence doğru keşke iptal olsaydı benim boş ama naparsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: overdosenos

ya peki bana şunu söyle limit 0 a giderken payda sıfır oluyorsa limit nasıl 3 bulunur onu bi söyle lopitalden başka i ihtimal söyle bana aslında bi yerde haklısın ama bi açıklama bulacağını düşünüyorum ösymnin öyle olsa bile bence doğru keşke iptal olsaydı benim boş ama naparsın...

sende haklısın...Bende senin gibi direk lopital'i vurdum ama soruda bir mantıksızlık var....
  • f(x+y)=f(x)+f(y)+xy

Burada x=0 y=0 için
    f(0+0)=f(0)+f(0)+0.0
    f(0)=f(0)+f(0)+0
    f(0)=0
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

f(x+y)=f(x)+f(y)+xy

Burada x=0 y=0 için
    f(0+0)=f(0)+f(0)+0.0
    f(0)=f(0)+f(0)+0
    f(0)=0

evet zaten burdan f(0)'ın 0 olduğu çıkıyor vede lopital'den f'(0)'ın 3 olduğu kesinleşiyor....
  • buyrun cvp :D

Matematikçiler Bakın ÖSS 2007 sorusunda bir hata yokmu ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.