Şimdi Ara

Matematik Yorum Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Kenar uzunlukları 3 cm ve 5cm olan iki tip kare vardır. Bu karelerin her biri en az birerdefa kullanılarak (yanyana- alt alta) yeni bir kare elde ediliyor. Bu küçük karelerden en az kaç tane kullanılmıştır? (Cevap : 20)

2) Bir dakikada üçe bölünerek üreyen bir bakterinin, bir kabı doldurması 27 dakika sürüyor. Buna göre, boş kaba konulan 27 bakterinin kabı doldurması kaç dakika sürer? (Cevap :24)

3) Aynı kalitede kurşun kalem ucu kullanan A ve B kalemlerinden A kalemi bir adet uç ile 3 saat, kalemi de bir adet uç ile 4 saat yazı yazabilmektedir? Bu uçlardan 14 tanesi A ve B kalemlerinde uygun zamanlarda değiştirelerek ve kalemlerin aynı anda ikisi birden kullanılırsa uçlar en çok kaç saatte tükenit? (Cevap :24)

4) Bir öğrenci satmak için aldığı kalemlerin 4 tanesini arkadaşlarına alış fiyatının yarısına satıp, geri kalanlarını da 2 şer lira kar ile satarak tüm kalemlerin satışından 50 lira kar etmiştir. Buna göre öğrenci en az kaç kaelm alıp satmıştır? (Cevap : 30)

5) Bir torbada n değişik renkte ve her renkten en az 4 er tane top vardır. Bu torbadan 40 top çekilirse herhangi bir renkten 4 top çekildiği garanti edilecektir. Buna göre n en çok kaç olur ? (Cevap : 13 )

• teşekürler
  • 4.) Bu sorular zorladı beni. Uğraşıcam ama.

Alış fiyatı= 2y olsun.
    Adet= x olsun.

Ödediği para: 2y.x= 2xy olur.

4 tanesini y'den satarsa 4y buradan eline geçti.

Kalan kalemlerin sayısı=x-4 olur. bunu da 2 lira kar ile satarsa 2y+2'ye satar.

Buradan:

(x-4).(2y+2) +4y -> ele geçen para
    2xy-> maliyet. Çıkarırsak karı buluruz

(x-4).(2y+2)-2xy=50

buradan x-2y=29 gelir.

x en az alınacak. tam sayı olarak çıkması için y en alınmalı. Buradan y=1/2 alınırsa x=30 bulunur.

Sallamasyon gibi yaptım sanırım. :(
  • Aynen o hocam bu sorular aynı testten sorular. Zorluk derecesi biraz fazla.
  • dostum bu soruların kaynağı nedir ?
  • 2. soru 3^xdk= kabı dolduracak kadar bakteri

27=3^3 bu durumda 3^x-3dk= kabı dolduracak kadar bakteri

x= 27 dk idi 27-3=24 dk
  • 3. soru.. bir kalem aynı sürede 4 uç kullanırken biri 3 uç kullanır yani aynı sürede ikisi toplam 7 uç kullanır bize 14 uç veriliyor yani iki katı bu durumda biri 8 uç biri 6 uç kullanırsa aynı süre yazı yazabilirler 8x3 yada 6x4 =24 cevabını verir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgy05

dostum bu soruların kaynağı nedir ?

Kaynak dershane soru bankası. Uğur Dershanesi
  • 4. Soruyu şöyle çözdüm şimdi 50 lira kar /2: 25 kesin satacak 4 tanede zararına sattıydı geri kalan 1tane ile de o 4 tanenin zararını kapatır olur 30
  • 5. Soru için n tane renkten hep 3 tane seçip 1 tane daha top seçmen kesinlikle bir renkten 4 tane almış olursun o zaman 3n+1=40 n 13

1. çözdüm içime sinmedi sabah kalkınca bir daha bakarım çözen olmazsa :)
  • 4.soru çözümü

x tane kalem aldım tanesi a tlye toplamda x.a tl para harcadım aldıgım kalemlerın 4 tanesını alıs fıyatını yarısına sattım 4.a/2 =2a gerıye kalan kalemlerıde 2 tel karla sattım (x-4).(a+2) toplam para ıse xa+2x-4a-8=xa+50 tl ye

2a+ (-4a)+2x =58 a=1 için en küçük degerı alır 2x-2a=58

2x-2=58
    x=30 bulunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ribozom48 -- 12 Kasım 2012; 19:43:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barcow

1) Kenar uzunlukları 3 cm ve 5cm olan iki tip kare vardır. Bu karelerin her biri en az birerdefa kullanılarak (yanyana- alt alta) yeni bir kare elde ediliyor. Bu küçük karelerden en az kaç tane kullanılmıştır? (Cevap : 20)

2) Bir dakikada üçe bölünerek üreyen bir bakterinin, bir kabı doldurması 27 dakika sürüyor. Buna göre, boş kaba konulan 27 bakterinin kabı doldurması kaç dakika sürer? (Cevap :24)

3) Aynı kalitede kurşun kalem ucu kullanan A ve B kalemlerinden A kalemi bir adet uç ile 3 saat, kalemi de bir adet uç ile 4 saat yazı yazabilmektedir? Bu uçlardan 14 tanesi A ve B kalemlerinde uygun zamanlarda değiştirelerek ve kalemlerin aynı anda ikisi birden kullanılırsa uçlar en çok kaç saatte tükenit? (Cevap :24)

4) Bir öğrenci satmak için aldığı kalemlerin 4 tanesini arkadaşlarına alış fiyatının yarısına satıp, geri kalanlarını da 2 şer lira kar ile satarak tüm kalemlerin satışından 50 lira kar etmiştir. Buna göre öğrenci en az kaç kaelm alıp satmıştır? (Cevap : 30)

5) Bir torbada n değişik renkte ve her renkten en az 4 er tane top vardır. Bu torbadan 40 top çekilirse herhangi bir renkten 4 top çekildiği garanti edilecektir. Buna göre n en çok kaç olur ? (Cevap : 13 )

hangiler kaldı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.