Şimdi Ara

MATEMATİK YAPAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok kardeşim olmuyor. yapamıyorum. 2 net yukarısına çıkamıyorum hatta bazen iki net bile olmuyor! yaklaşık iki aydır izlemediğim video kalmadı ama daha antremanlarla mat1 çözerken bile zorlanıyorum! sözel derslerim çok iyi fakat matematiksiz bir anlamı yok. sözele geçmek de istemiyorum. ben mi gerizekalıyım? herkesin yapabildiği şeyi neden yapamıyorum? her türlü sorunun çözümünü izliyorum, not alıyorum ama bireysel soru çözümüne gelince hop takılıp kalıyorum. arkadaş bu iş niye böyle? neden ben matematik yapamıyorum? çok bir şey değil istediğim, 7-8 net yapayım yeter. AMA OLMUYOR, OLMUYOR, OLMUYOR

• Yapay Zekanın Yanıtı

Matematik Çalışıyorum Ama Yine de Anlamıyorum

Matematik, birçok öğrenci için zorlu bir konu olabilir. Ne kadar sıkı çalışırsanız çalışın, kavramları kavrayamaz veya problemleri çözemez gibi hissedebilirsiniz. Bununla birlikte, matematik çalışma becerilerinizi geliştirebilir ve bu zorluktan kurtulabilirsiniz.

Matematik Çalışma Becerilerinizi Geliştirme

• Temel Kavramları Sağlamlaştırın: Temel matematiksel kavramları anladığınızdan emin olun. Bu, aritmetik, cebir ve geometri gibi alanlardaki konuları içerir.
    • Düzenli Olarak Uygulama Yapın: Matematik, düzenli uygulama gerektiren bir konudur. Her gün matematik problemleri üzerinde çalışmayı hedefleyin, böylece kavramlar aklınızda kalır.
    • Doğru Kaynakları Kullanın: Ders kitaplarınız ve öğretmeniniz harika kaynaklardır. Ayrıca çevrimiçi dersler, uygulamalar ve çalışma grupları gibi ek kaynaklar da kullanabilirsiniz.
    • Zorluklara Karşı Sabırlı Olun: Matematik, herkesin anlayabileceği kolay bir konu değildir. Zorluklarla karşılaştığınızda pes etmeyin. Onlardan öğrenme fırsatları olarak faydalanın.

Matematik Anlayışınızı Artırma

• Kavramsal Anlayışa Odaklanın: Sadece formülleri ezberlemek yerine, kavramsal anlayışa odaklanın. Matematiksel kavramların arkasındaki mantığı anlamaya çalışın.
    • Problemleri Parçalara Ayırın: Karmaşık problemleri daha küçük, yönetilebilir parçalara bölün. Bu, onları çözmeyi daha kolay hale getirecektir.
    • Görselleştirme Kullanın: Matematiksel kavramları görselleştirmek, anlayışınızı artırmaya yardımcı olabilir. Grafikler, çizelgeler ve diyagramlar kullanın.
    • Açıklamalardan Faydalanın: Başkalarına matematiksel kavramları açıklamaya çalışmak, anlayışınızı pekiştirmenize yardımcı olabilir.

Matematik çalışmak zor olabilir, ancak düzenli uygulama, doğru kaynakları kullanma ve kavramsal anlayışa odaklanma ile matematik becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Unutmayın, matematik öğrenmek zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir, ancak sonunda çabalarınızın meyvesini alacaksınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP UP UP UP UP
  • Ezbere yapıyorsundur soruları, matematik temelini kurmaya çalış. En iyi yöntemini sen bilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalolmuş

Ezbere yapıyorsundur soruları, matematik temelini kurmaya çalış. En iyi yöntemini sen bilirsin.

hocam ezbere falan değil. mantık yürütmeye çalışıyorum bildiğin zihnim kapanıyor. olmuyor. nereyi çalışsam aynı konu içinde bir sürü farklı konu çıkıyor. onu öğrensem diğeri gerekiyor, diğerini öğrensem öbürü çıkıyor karşıma. yahu 2 net bile yapmak bu kadar işkence mi, bu kadar zor mu?
  • UP UP
  • Youtubeye Abdül Aziz Gürbüz yaz ve kalan 15 günde videoları hatim et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Youtubeye Abdül Aziz Gürbüz yaz ve kalan 15 günde videoları hatim et.

hocam dinlemediğim kimse kalmadı youtubeda. behzatı da dinledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    matematik yapamıyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Master Katarn M kullanıcısına yanıt
    Dediğimi dinledin mi ? Dediğim hoca 1. sınıf öğrencisine anlatır gibi anlatıyor ve tamamen en baştan alıyor.
  • hocam çabalamamışsın demek ki . benden daha sıfır olamazdın geçen senenin başına kadar . ilk sınavımda 4 net yapmıştım , çabalayınca olmayacak hiçbir şey yok . geometri çalışıyorum olmuyor da derdim . o da kayboldu . emek lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayisaldaokuyantmci

hocam çabalamamışsın demek ki . benden daha sıfır olamazdın geçen senenin başına kadar . ilk sınavımda 4 net yapmıştım , çabalayınca olmayacak hiçbir şey yok . geometri çalışıyorum olmuyor da derdim . o da kayboldu . emek lazım .

hocam çabalamıyordum eskiden fakat son bir aydır çok çabalıyorum. etrafıma bakıyorum daha türkçe konuşmasını bilmeyen, it kopuk serseri kim varsa onlar bile minimum 9-10 net çıkarıyor. ben sene başında sallayarak anca 3 tane doğru çıkarabiliyordum. bir aydır çok sıkı çalışıyorum ama hala o aşamadayım. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. gerizekalı mıyım acaba.
    1 ay çok çalışmak matematik açısından istediğin gibi birşey katmaz. Matematik emek ister, 1 ayla 2 ayla olucak işler malesef değil hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blazingquantum

1 ay çok çalışmak matematik açısından istediğin gibi birşey katmaz. Matematik emek ister, 1 ayla 2 ayla olucak işler malesef değil hocam.

hocam istediğim şey matematikten 30+ net yapmak değil ki. hiç değilse 7-8-9 net yapabilmek istiyorum.
    hocam 1 ayla olacak iş değil ki bu , ben 11.sınıfın ikinci döneminde çalışmaya başladım , babamla kavga etmiştik o zamandan sonra aklım başıma geldi , önce hocalara geldikten bu ilk konuları oturttum yani temel attım sayılır , sonra behzatın kafları aldım gece gündüz demeden çalıştım . hatta kullanıcı adım sayısaldaokuyantmci ya , sayısal sınıftaydım ben , fkb derslerini dinlemeyip o derslerde esen ygs matematik sb çözüyordum . saat 4'e 5'e kadar oturup 2-3 saatlik uykuyla okulda çalışıyordum . toplam 4 ayımı verdim , ondan sonra da öyle über bir netim olmadı 21-22 falan anca yapıyordum . bu sene de 20'yle başladım , çözdükçe , geliştikçe 35'leri 36'ları görmeye başladım . bazıları için iyi net olmayabilir ama başlangıç noktamla şu an geldiğim nokta arasında büyük fark var .

senin de dediğin gibi matematiksiz olmuyor , bu sene de istediğin yer yüksekse matematik yapamazsan kazanamayacaksın , ama eğer şimdiden oturup çalışırsan ve gerçekten emek verirsen olduğunu göreceksin hocam . mezuna bırakabilirsin , yeter ki gerçekten emek harca , çaba sarfet . tek gereken şey bu inan bana

• quote:

Orijinalden alıntı: sayisaldaokuyantmci

hocam 1 ayla olacak iş değil ki bu , ben 11.sınıfın ikinci döneminde çalışmaya başladım , babamla kavga etmiştik o zamandan sonra aklım başıma geldi , önce hocalara geldikten bu ilk konuları oturttum yani temel attım sayılır , sonra behzatın kafları aldım gece gündüz demeden çalıştım . hatta kullanıcı adım sayısaldaokuyantmci ya , sayısal sınıftaydım ben , fkb derslerini dinlemeyip o derslerde esen ygs matematik sb çözüyordum . saat 4'e 5'e kadar oturup 2-3 saatlik uykuyla okulda çalışıyordum . toplam 4 ayımı verdim , ondan sonra da öyle über bir netim olmadı 21-22 falan anca yapıyordum . bu sene de 20'yle başladım , çözdükçe , geliştikçe 35'leri 36'ları görmeye başladım . bazıları için iyi net olmayabilir ama başlangıç noktamla şu an geldiğim nokta arasında büyük fark var .

senin de dediğin gibi matematiksiz olmuyor , bu sene de istediğin yer yüksekse matematik yapamazsan kazanamayacaksın , ama eğer şimdiden oturup çalışırsan ve gerçekten emek verirsen olduğunu göreceksin hocam . mezuna bırakabilirsin , yeter ki gerçekten emek harca , çaba sarfet . tek gereken şey bu inan bana

aynı sınıfta olduğum ve 1-2 ay önceki denemede matematikten 1 doğru 5 yanlış yapan çocuk, şu an 7 doğru 0 yanlış falan yapıyor. onlar nasıl beceriyor da ben yapamıyorum? bu saatten sonra 6-7 nete çıkarmamın imkanı yok mu?

hocam kapasite meselesi . allah vermiştir o adam 1 ay çalışır halleder , kafa basıyordur . o 1 çalışıyorsa sen 10 çalışacaksın , arayı kapatacaksın bunun olayı bu . bizim arkadaş gram çalışmaz adam ilk sınavda 25'le başlamıştı , şimdi 40'lara falan dayandı . ben de baya çalıştım yine de o kadara gelemedim , dediğim gibi çalışıp o adamla arandaki zeka farkını kapatman gerek . gerizekalılıkla da alakası yok , matematik zekayı ölçen bir ders değil , sadece çalışman gerekiyor , halledersin . aklın başka yerlere çalışıyordur , illa matematiğe yatkınlığın olması gerekmiyor , ama çalışıp çabalaman gerekiyor bu sistemde iyi bir yere gelmen için

umarım başarılı olursun
  • kardeş 10 tane dört işlem sorusu soruluyor.izlemediğim hoca kalmadı diyorsun antremanlarla matematik 1 i bile çözerken zorlanıyorum diyorsun.o kitaptakilerin çoğu 5.sınıf tan itibaren başlayan konular.bence fazla zorlama olmuyorsa olmuyor.diğer derslerine yoğunlaş.
  • Kardes kumelere falan bak ygs icin en kolay sorular bide problemlerin sıklarindan giderek yap rahat 10 net ustu alirsn.Ben bile. 10.sinif daha tamamlanmamasina ragmen ygs 2016 yi cozdum gecenlerde 32 net yaptm zor bir sey degil bence kendine guven

• quote:

Orijinalden alıntı: soncuma37

kardeş 10 tane dört işlem sorusu soruluyor.izlemediğim hoca kalmadı diyorsun antremanlarla matematik 1 i bile çözerken zorlanıyorum diyorsun.o kitaptakilerin çoğu 5.sınıf tan itibaren başlayan konular.bence fazla zorlama olmuyorsa olmuyor.diğer derslerine yoğunlaş.

işte maalesef olmuyor.
  • mezuna kalırsan eğer 3- 4 ay saf matematiğe ağırlık ver(Mat + 1 - 2 ders) . 20 -25 lere çıkar en ez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenmazel -- 24 Şubat 2017; 21:8:40 >
  • Hayalolmuş H kullanıcısına yanıt
    hocam geçen sene buralarda görüyordum hep sizi, nereyi kazandınız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.