Şimdi Ara

Matematik Vagon Sorusu Cevabını Naptınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 33 müydü cevap ya hiç emin olamadım o soruda.Salladım bildiğin.

Edit: Cevap 28'miş.Ulan Banu yaktın bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrtchn -- 13 Mart 2016; 13:27:22 >

• Mantığını anlamadan sallamıştım.Nasıl mantık kurdun?
  • 35 dedim sorudan hiçbirşey anlamadım bana kalsa 28 30 33 35 cevaplarının hepsine ulaşabiliyordum. Tek emin olmadığım soru da o.
  • 35 22 artı 13 yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supergoktugtr kullanıcısına yanıt
    soruyu tam hatırlıyor
    musun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap 33 mat ögretmenıme sordum
  • Birinde 6boş birinde 13 en azı 23 diyo yani 13-[9]-1 almış olması lazım

13 +9 +6=28 dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben verdiği rakamların aldatmaca olduğunu düşünüyorum vagonlar eşit mi dememiş bi de mesela 23 te buluyorsa 22 tane iki vagondan çekmiş olmalı iki vagon eşitse 33 olur ama öyle bir şey dememiş ki bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrtchn

Mantığını anlamadan sallamıştım.Nasıl mantık kurdun?

13 bi vagonda boş 6 diğerinde en az 23 bilet satmalı ise demek ki diğer vagonda da 9 bilet var ki

13+9 = 22 ve 1 de ikinci vagondan satınca 23 te kesin oluyor.

13+6+9 = 28

arkaştan alıntıdır
    aynen böyle çözdüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenatay

Ben verdiği rakamların aldatmaca olduğunu düşünüyorum vagonlar eşit mi dememiş bi de mesela 23 te buluyorsa 22 tane iki vagondan çekmiş olmalı iki vagon eşitse 33 olur ama öyle bir şey dememiş ki bilemedim

Aynen tek emin olamadığım soru buydu.Dikkatle okudum eşit olduğunu belirtmemişti.Allah belanı versinn uleen biletçi Banu
  • 28 dedim.

• 28 olacak.

• 28 kesin

• 35 çünkü 6 koltuk 2 bilet 13 vagon 5 bilet eder 7 bilet 23-7=16
    16+13+6=35

• 28 yaptim valla

• hay voganlar size girsin dedim ve boş bıraktım
  • şıklar nelerdi ?

• arkadaslar 6 13 16 diye aldim ben.

Simdi ilk vagondan 6 sondan 16 satinca 22 bir tane de ortadan satsin 23.

6+13+16= 35

Eger ki sorunun en son kisminda en az diye bir uyari yoksa soru yanlis arkadaslar 28 de oluyor.

• cevap 28 değil arkadaşlar soru muhtemelen hatalı. belirli sayıda bilet satıldıktan sonra kalan boş koltuk sayıları 6 ve 13 ama hangi vagonlardan bilet satıldığını bilmiyoruz. bütün vagonlardan en az 1 bilet satılmış olması için gereken bilet satısı 23 verilmiş, öyleyse en büyük kapasiteli 2 vagonda toplam 22 koltuk var 23. bilet de en az 1 bilet satılma kesinliğini sağlıyor. şimdi 3. vagonda 9 bilet 2. vagonda 13 bilet var dersek toplamda 3 vagonda 'minimum' 28 bilet olur. ama soruda belirli sayıda bilet satıldığı belirtiliyor, yani 1. vagondan 2 bilet satılmış varsayarsak sorruda bi hata olmaz, o zaman da cevap 30 olur. farklı farkı değerlendirmelerle olası cevaplar 28, 29, 30 olarak bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRONZ5 0LP

cevap 28 değil arkadaşlar soru muhtemelen hatalı. belirli sayıda bilet satıldıktan sonra kalan boş koltuk sayıları 6 ve 13 ama hangi vagonlardan bilet satıldığını bilmiyoruz. bütün vagonlardan en az 1 bilet satılmış olması için gereken bilet satısı 23 verilmiş, öyleyse en büyük kapasiteli 2 vagonda toplam 22 koltuk var 23. bilet de en az 1 bilet satılma kesinliğini sağlıyor. şimdi 3. vagonda 9 bilet 2. vagonda 13 bilet var dersek toplamda 3 vagonda 'minimum' 28 bilet olur. ama soruda belirli sayıda bilet satıldığı belirtiliyor, yani 1. vagondan 2 bilet satılmış varsayarsak sorruda bi hata olmaz, o zaman da cevap 30 olur. farklı farkı değerlendirmelerle olası cevaplar 28, 29, 30 olarak bulunur.

1 yıl hazırlayıp böyle saçma bir soru bulmuşlar işte.Diğer problemler orjinaldi ama bu biraz sıkıntılı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.