Şimdi Ara

MAteMatik ögretmenini mors edecek bi soru lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik öğretmenimi mors edecek bi soru lazım..kendisi akdeniz bölgesinin en iyi matematik hocasıymıs cok artist biri onun artistigini sondurmem lazım..

3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar. Şimdi: 9 x 3 = 27 Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29 Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.? İste matematiğin içinden çıkamadığı hadise budur...!

Bunu sordum mantıgın yanlıs falan dedi...Bunun gbi cozemeyecegi soru lazım..yardımcı olursanız sevinirim (ben Kuzeni)

• o sorduğun soru aşırı basit bir soru bu 1
    2. si eğer çok sağlam soru istiyorsan Tübitak olimpiyat soruları işini görür.
    Ama onlarıda çok rahat çözen hocalar tanıyorum. (20 hocaya sormuştum üslü sayı sorusunu 1 tanesi çözebildi)

o soruyu vereyim.

49 üssü 303 çarpı 3993 üssü 202 çarpı 39 üssü 606 sayısının son 3 basamağı nedir ?
    cevap: 561

____

bide zeka sorusu var onun cevabını söylemeyeceğim
    Seriler ve diziler konusundan

1 an dizisinin

a1 = 3
    a2 = 6
    a3 = 9
    a4 = 12
    a5 = 15 dir.
    a6 ise 18 DEĞİLDİR. Bu dizi bir parçalı foksiyon belirtmediğine göre an (dizinin kuralı) nedir ?
  • Sayı üzeri sıfırın neden 1 olduğunu ispatlasın. Bunu bile pek çok matematik öğretmeninin yapamayacağını söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

o sorduğun soru aşırı basit bir soru bu 1
    2. si eğer çok sağlam soru istiyorsan Tübitak olimpiyat soruları işini görür.
    Ama onlarıda çok rahat çözen hocalar tanıyorum. (20 hocaya sormuştum üslü sayı sorusunu 1 tanesi çözebildi)

o soruyu vereyim.

49 üssü 303 çarpı 3993 üssü 202 çarpı 39 üssü 606 sayısının son 3 basamağı nedir ?
    cevap: 561

____

bide zeka sorusu var onun cevabını söylemeyeceğim
    Seriler ve diziler konusundan

1 an dizisinin

a1 = 3
    a2 = 6
    a3 = 9
    a4 = 12
    a5 = 15 dir.
    a6 ise 18 DEĞİLDİR. Bu dizi bir parçalı foksiyon belirtmediğine göre an (dizinin kuralı) nedir ?

nasıl yapıcaz şu son soruyu

• Bilim dergilerinin genellikle son sayfalarında böyle sorular oluyor.Benim işimi görmüşlerdi.

Bir de bir adam mezar taşına soru yazdırmıştı,derste hocaya sormuştum çözememişti hoca.Adını hatırlayamadım adamın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender53

Sayı üzeri sıfırın neden 1 olduğunu ispatlasın. Bunu bile pek çok matematik öğretmeninin yapamayacağını söyleyebilirim.
    cevabı var mı?
  • Kafanızın basmayacağı soruyu sorarak hocanın mors olacağını mı sanıyorsunuz? Size iki terim söyler apışır kalırsınız. Hele ki adamın ünü zaten yaygınsa boşuna kazanmamıştır o namını.

Çözümünü kendiniz de bulabileceksiniz veya bildiğiniz bir konu ile alakalı soru olmalı ki size çözümü anlatırken öyle bön bön bakmayasınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir tane edebiyat sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hangi lisede o hoca?

Edit: Bunu sor.

Bir buçuk, iki buçuk daha; bir buçuk mu, iki buçuk mu, üç buçuk mu, beş buçuk mu, altı buçuk mu, yoksa sekiz buçuk mu ettiğini keşfedemedim.

(mewluth'den aldım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 16 Ekim 2009; 21:49:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Matematik öğretmenimi mors edecek bi soru lazım..kendisi akdeniz bölgesinin en iyi matematik hocasıymıs cok artist biri onun artistigini sondurmem lazım..

3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar. Şimdi: 9 x 3 = 27 Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29 Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.? İste matematiğin içinden çıkamadığı hadise budur...!

Bunu sordum mantıgın yanlıs falan dedi...Bunun gbi cozemeyecegi soru lazım..yardımcı olursanız sevinirim (ben Kuzeni)

Dogru söylemis.. Mantigin yanlis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrés Iniesta -- 16 Ekim 2009; 20:50:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

Hangi lisede o hoca?

Edit: Bunu sor.

Bir buçuk, iki buçuk daha; bir buçuk mu, iki buçuk mu, üç buçuk mu, beş buçuk mu, altı buçuk mu, yoksa sekiz buçuk mu ettiğini keşfedemedim.

(mewluth'den aldım.)
    Manavgat sınav dersanesinde
  • buna lokantacı hesabı derler o 1 lira lokantacıya kalır buna paradoks denir arkadaşım onu kimse çözemez çünkü cevabını bulamazsın
    quote:

Matematik öğretmenimi mors edecek bi soru lazım..kendisi akdeniz bölgesinin en iyi matematik hocasıymıs cok artist biri onun artistigini sondurmem lazım..

• Hocam bu tarz şeylerle kafanı yorma.Laf sokmayla mort etmeyle birşeyin hal olduğu yok!Egonu tavan yapman sana bir fayda getirmez
  • Zoklama nedir diye sor.
  • Ezik bir neslin yetişiyor olması üzücü..
  • "Hocam size bir soru soracam. Üslü sorularla ilgili."

1=5
    2=25
    3=125
    4=625
    5=?

Büyük ihtimal 3125 diyecek ve sen ilk yazdığını göstereceksin. Hayır "1" diyeceksin. Test edilmiş, onaylanmıştır. Cevabı yazanı göremedim bugüne dek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: To die

"Hocam size bir soru soracam. Üslü sorularla ilgili."

1=5
    2=25
    3=125
    4=625
    5=?

Büyük ihtimal 3125 diyecek ve sen ilk yazdığını göstereceksin. Hayır "1" diyeceksin. Test edilmiş, onaylanmıştır. Cevabı yazanı göremedim bugüne dek.

tuttm ama yemez gbime gelior :D
  • quote:

ya bu sorunun cevabı ne çok merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatliBomba -- 16 Ekim 2009; 22:03:39 >

• olum cevaplarıda yazınki öğretmenin karşısında mal gibi olmayın hadi sana sordu cevap ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: To die
    "Hocam size bir soru soracam. Üslü sorularla ilgili."

1=5
    2=25
    3=125
    4=625
    5=?

Dostum ne demek istedigini daha iyi aciklarsan sevinirim mantigini anlatsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Claus Von Stauffenberg

quote:

ya bu sorunun cevabı ne çok merak ettim

ordaki yapılan yanlış şu
    27 yi 2 ile toplayıp 29 buluyorlar bu yanlış

orda 27 den 2 yi çıkartıp 25 (yani radyonun indirimli fiyatı) nı bulması gerekli.
    neden dersek çünkü verdiği parayı çıkartıyor
    mesela 3 lira veriyor insanlara onu 30 liradan çıkartıyor
    ama vermediği para (yani vermesi gereken 2 lirayı ) diğer verdiği 3 lira gibi çıkartması lazım
    ama topluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.