Şimdi Ara

Matematik, Fizik ve Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce matematik mi okumalıyım, yoksa fizik mi? Eğer matematik okuyacaksam matematik bölümü mü, matematik mühendisliği bölümü mü? Peki ne kadar maaş alırım, Türkiye'de geçinebilir miyim? Geçinemezsem hangi ülkeye gitmeliyim? İyi bir matematikçi veya fizikçi olursam neler olabilir? Türkiye'de hangi üniversiteye, yurtdışında hangi ülkede, hangi üniversiteye gitmeliyim? Sizce matematik ve fizik yerine kimya mı okumalıyım? Bilgisayar veya Yazılım mühendisliği mi okusam? Üçü de ilgi duyduğum şeyler, sizce üçünü de okumalı mıyım? Yüksek lisans yapmalı mıyım? Hangisini seçersem hayatım ona göre şekillenecekse, fizik seçersem hayatım nasıl olur? Peki ya matematik veya bilgisayarla ilgili bir şey okursam hayatım nasıl olur? Alanımda ÇOK başarılı olursam bir şey kazanır mıyım? Kazanacaksam ne kazanırım? Gibi gibi deli sorular var aklımda, hepsine elbette tek tek yanıt vermenize gerek yok. Zaten daha liseli değilim ama ne olsam 3 yıldır karar veremiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)







  • Beynine güveniyorsan fizik okumalısın ve gözlerine. Matematik okuyacaksan bence matematik bölümü+ yüksek lisans. Ne kadar maaş alacagın nerede çalıştığına bağlı, maaşın 2100tl den başlar 6500 e kadar gider. Türkiyede fizik üzerine neler yapabilirsin ? Googleye ısparta uçak kazasında ölen bilim adamları yaz çıkan isimlerin yaptıkları çalışmalara tek tek bir bak işte o çalışmaları yapabilirsin, kaderin benzemesin... Türkiyedeki en iyi üniversiteye gitmeye bak, üniversite yönetimi olabildiğince siyasetten uzak bilime yakın bir yönetim olsun, yüksek lisans yapan ögrencilerin soy isimlerine bak tüm ögrencilerin soy isimleri birbirinden farklı olsun ve hocaların soy isimlerinden farklı olsun, orada torpil yoktur gerçek bilim vardır. Gittigin üniversiteyi ve bölümü o okulu okuyanlara danış. derslerde ders işlensin, dersler boş geçerse hoca derse gelmezse okyanusun ortasında senin botuna birisi toplu iğne batırmış gibi olur sen ve sınıfınız yavaş yavaş batar Fizik Matematik nankördür, affetmez.

    Yurt dışında fizik+yükseklisans çok daha rahat iş bulabiliyor ama tabi bilim insanı olarak gidersen.

    Fizikle kimyayı karşılaştıramazsın, parkuları ve imkanları çok farklıdır.

    Yazılım mühendisliği de çok iyidir matematik çok iyiyse yazılıma gitmek gelecege yatırım demektir, matematiğin matematik zekan olmadan yazılım mühendisliği olmaz. Yazılama gidersen her geçen gün kendini güncellemen gerekir. Ama bir aklımda ne diyor sana onuda söyleyim ulan latif adama bu kadar yazılıma git dedin ama olurda bir gün yapay zeka kendi kendine yazılım yazmaya başlarsa ne olacak ? Öyle düşünüyorumki bundan 10 sene sonra yapay zeka makine mühendilerinin yaptığı hesaplamalarıda yapabilir ama tabi bunlar sadece düşünce belki gerçek olur belkide gerçekleşmez.

    Yüksek lisans yapacagın üniversiteyi veya lisans okuyacagın üniversiteyi sakın üniversitenin adına kanıp seçme tek tek o bölümü okuyan ögrencilerle görüş dersler hakkında, bir de yukarıda üniversiteyle ilgili yazdığımıda dikkate al.

    Kimya bölümü; Vallaha kimyasal gübre üretsen çok iyi bir duruma gelebilirsin. Mesela avm lerde görüyoruz ya Türk malıdır yazıyor çogu ürünün üzerinde işte onların ham maddesi yurtdışından ülkemize geliyor burada hammadde ile su yada birşeyleri karıştırıp paketleyip üzerine türk malıdır yazıp satıyor bu söylediğim şampuan kimyasal gübre organik gübre toprak düzenleyici v.s. v.s. yani eğer ülkemizde hammadde üretebilirsin evet bu Güzel Ülkemiz senin sayende 1-2 adım ileriye gidebilir.

    Dershanelerin danışman hocalarından uzak durmakta fayda olabilir, onlar seni hangi işte daha çok para varsa o bölüme yollarlar, sen gönlünden geçeni yap, mesela tıpta çok para var ama benim işim değil doktorluk ben sevmem hoş puanımda yetmez :)

    Bu kadar uzun yazıyı son şu cümlelerimle noktalayacağım güzel kardeşim benimde gençlik yıllarımda içimde bir hevesle keşke benimde böyle bir passatım olsa diye bakardım gelen geçen arabalara ama şimdi bu görüş gitti, arabaya bakıyorum aa araba aman boşver diyip kendi yoluma bakıyorum, bölümümle ilgileniyorum. fizik bölümü 3. sınıfa matematik 2. sınıfa veya yazılım mühendisliği 2. sınıfa geldiğinde artık para diye bir düşüncen olmuyor oradaki insanların yani beyni zehir olanların tek derdi ne bulabilirim nasıl bir bilim yapabilirim nasıl bir buluş yapabilirim oluyor, tabi bir kesim de var ben onlarada saygı duyuyorum saygım sonsuz ki onlar bir sınıfta bir elin parmak sayısını geçmez onlar okul bitsede bir paraya kavuşsak düşüncesine hakim.

    Burada yazanların tamamı şahsi görüşüm, gözlemlerim ve acısıyla tatlısıyla tecrübelerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latif.07 -- 16 Mart 2019; 0:6:24 >




  • latif.07 L kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, inşallah iyi bir fizikçi olabilirim de bi' katkım olur. Çünkü insanlar bu kadar şey bulurken ben bulamıyorum, dolayısıyla kendimi boş beleş gibi hissediyorum. Tıp bölümünü ben de sevmiyorum, biyolojiden nefret ederim zaten. Belki kimyayla uğraşırım diye periyodik tabloyu ezberledim, astronot olabilirim diye n'olur n'olmaz Pi sayısının 30 basamağını falan ezberledim gibi gibi; ama şimdi görüyorum ki bunca emek boşa gitmiş, kısacası buradan çıkaracağımız ders: ortada bir şey yokken o olmayan şey için emek harcama, boşa gider :)
    Tabi her zaman boşa gitmeyebilir, ne de olsa kararımı versem bile astronot da olma olasılığım var, değil mi?
  • Ailen zenginse temel bilimler okuyabilirsin, değilse açsın. Ben süper olurum aç kalmam, yurt dışında iş bulurum vb. düşünceler hayaldir. Peşinden gidersen açsın, peşinden git diyenlere itibar etme. Peşinden gidip başarılı olan 10 kişi varsa olamayan 100 bin kişi vardır. 10 kişi arasına girmek mümkün değil. Tabii ailen ilkokuldan beri seni yabancı dillerle, özel derslerle, kurslarla desteklemiyorsa. Zenginsen istediğini yapabilirsin. "Memleketi geliştiricem, icatlar yapıcam" düşüncelerine kapılma, heba olursun.
    Sana tavsiyem henüz küçükken İngilizceye abanman. Her ne okursan oku sana avantaj sağlayacak şey bu. Hayvan gibi İngilizce çalış. Düzgün ve akıcı konuşman gerek. Öncelikle Türkçeni mükemmele taşımalısın tabii.
    Ertelediğin iş, yapmayacağın iştir. Aklından çıkmasın. Erteleme.
    Fikirlerin sürekli değişecek, şu an araştırmak için bolca vaktin var. Hemen hedefim bu, şu demene gerek yok. Bilmen gereken bir sürü detay var, zamanla öğrenirsin. Senin yaşındaki kişilerin %90'ı hedefine ulaşamayacak. Neden hedefim yok diye -şimdilik- boşuna üzülme. Mat mı, fizik mi, kimya mı gibi sorular sorman daha hepsini yüzeysel olarak tanıdığını gösteriyor, gayet normal. Bu aşamada karar veremezsin. Verdiğin karar sürekli değişir.
    Pi sayısını ezberlemen hiçbir işine yaramayacak, hiçbir zaman astronot olamayacaksın. Gerçeklerle yüzleş, hayal dünyasında yaşama. Ama ilgilenmeyi, araştırmayı seviyorsan sonuna kadar devam et, üzerine git. Sadece popüler kısmıyla değil akademik kısmıyla da ilgilen. O zaman bir şeyi gerçekten sevip sevmediğini anlarsın.
    Bir de paranoyak olma. Sosyal ol.




  • Çankaya Üniversitesi Matematik Bölümünü tam burslu olarak okudum. Son derecede kaliteli hocalardan ders aldım. Belki de bu alandaki en iyilerden. Sonra yurt dışında master yaptım. Halen doktora yapıyor ve üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum.Gerek mesleki tatmin ve gerekse hemen iş bulabilmem nedeniyle Matematik Bölümünü tek geçerim. Yakın bir arkadaşım Matematik Bölümünde tam burslu olarak okuyup aynı zamanda çift dal yaparak Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. İki bölümün programları epeyce benzeşiyor. Şu anda Bilgisayar Mühendisi olarak çalışıyor. Çankaya Üniversitesi'nde bu öğretim için hiç ücret ödemedik. Lise ortamında duyduğunuz yalan yanlış bilgilerden uzak durun.
    Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım.
  • Propadien P kullanıcısına yanıt
    İTÜ veya YTÜ matematik mühendisliğine karar verdim, kararımın değişeceğini sanmıyorum çünkü hayatta en çok sevdiğim şeylerden birisi matematik ve iş alanı da çok. İngilizcem ve türkçem gayet iyi merak etmeyin, ancak zengin değilim onu söyleyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNeedCalculator

    İTÜ veya YTÜ matematik mühendisliğine karar verdim, kararımın değişeceğini sanmıyorum çünkü hayatta en çok sevdiğim şeylerden birisi matematik ve iş alanı da çok. İngilizcem ve türkçem gayet iyi merak etmeyin, ancak zengin değilim onu söyleyeyim.
    matematik mühendisliğinin iş alanı neymiş merak ettim. genelde yazılım alanına kayıyorlar bilg mühendisleri kadar iyi program yazamıyorlar. algoritma oluşturmaktan bihaber yaşıyorlar vs vs.

    git bilg. mühendisliği oku aç kalmazsın. sen liseyi bitirene kadar yapay zeka mühendisliği çıkmazsa eğer.
  • ben iyi bir üniye gidebilirsem bilgisayar mühendisliğinde matematik çap yapmayı düşünüyorum. hem mesleğe katkı hem matematik bu abi. sihirin bilimsel açıklamalı hali
  • Ben deli gibi araştırdım bunları fiziğe karşı çok büyük bir ilgin yoksa okuması zor bir bölüm ve yine ilgin yoksa sanırım büyük bir ilerleme de kaydedemezsin ama isteyerek okuyan ve bir şeyler başarmak isteyen insanlar gerçekten çok güzel şeyler yapıyorlar ve gayet de güzel geçiniyorlar bu kısımda iş sana ve gayretine kalmış bilgisayar mühendisliğini hangi üniversitede okuduğuna göre de değişir ama genelde iş bulursun biraz da yaptığın ortalamaya bakar çevremden gördüğüm araştırdığım şekliyle böyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.