Şimdi Ara

matematik bu kadar önemli mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
5
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik onemli bi derstir nihayetinde dersanedeki mat hocasi insanlari bi sekilde elemek gerekir zekalarini akillarini anlamak gerekir derdi bunun icinde matematik varmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiği ingilizce gibi bir dil olarak düşünün. Matematik = evren diye bişey yok yani. Matematik doğada doğal olarak bulunan bir şey değil. İnsanların olayları kendi yarattıkları kurallar çerçevesinde açıklaması matematik. Matematik olmadan bir halt yapamazdık demek yanlış olur (örnek: Tesla abimiz). Sonuç olarak matematik insanlığın uydurduğu başka bir dil, o dili konuşanlar başarılı matematikte.
  • yahu kardeşim hepinizin söylediği şey aynı kapıya çıkıyor farkında değilsiniz. matematik gerekli gereksiz diyen hayal dünyasında yaşıyordur ancak gelin görün ki sadece bilim insanına gerekli(üst düzey) yani doktor,avukat olan adama matematik yaramıyor emin olun, ama diğer taraftan mühendislik dallarında gerekli,ama bankacı bir adama matematik gerekli diyene bir tarafımla gülerim, yahudiler dünyaya hükmetsin size de okuyun adam olun desin, siz hala matematik hede hödö geveleyip kendinizi kandırın, sınav kazanmak için çözdüğünüz matematiğin kimseye faydası yok, bu çözdüğüm matematikle insanlığa yararım oldu mu diye sorun kendinize.

kalın sağlıcakla.

ha son olarak matematik sizin dediğiniz gibi tek başına büyük bir değer ifade etseydi matematik öğretmenleri rahat 20 bin dolar maaş alırdı o zaman, uyumaya devam

• Behzat Amirim kullanıcısına yanıt
    Neredeyse her bilim dalı matematiği kullanır ama bunu anlaman için en azından üniversitede okuman lazım yoksa lisede öğretilen matematik gerçek matematik değil.
  • Matematik hayattır. Gerisi teferruattır.
  • "Ben yapamıyorsam o şey gereksizdir."

-Bir Türk atasözü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savarage

trigonometri kaptanlıkta işe yarıyor mesela ama polinom türev integral işine yaramıyor teknolojik cihazların nerdeyse hepsi sadece 1 ve 0lardan oluşmuştur mantık olmasaydı bunları kullanamazdık ileri düzey matematiğe gerek yok yani sadece işine yaran kısmı öğren fazlası insanı delirtir

Yok artik bu yorumu ciddi mi yazdin?

• quote:

Orijinalden alıntı: legoragandi

Matematiği becerebilen birisi değilim, ama büyük hayranlık duymuşumdur. İntegral ve Trigonometri'nin bahsi geçtiğinde ayağa bile kalkmak lazım o derece Matematiği şaheser konuları.

Benim hatırladığım eğer yanlışım varsa düzeltin, köprü yapımında mesela İntegral kullanılıyor. Ayrıca Sniper'larında ince keskin hesaplar için Trigonometrik açılar kullandığı.

''Bunlar günlük hayatımızda ne işe yarayacak''dan yola çıkarsak, hiçbir gelişme kaydedemeyiz. Tabi en önemli özelliği Matematiğin, insanları elemek. Hele ki Geometri.

sadece köprü mü? tüm inşaatlarda integral kullanılır, ama artık bunu kullanmaya gerek yok, modeli programa giriyor mühendisler ve her şeyi o çözüyor. buna da mühendislik diyorlar.
    diferansiyel denklemler, lineer cebir, nümerik analizler ve istatistik her türlü işe yarıyor. bunları kullanmadan lisans mezunu olunabilir, ama ötesinde bunları bilmek çok önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

Orijinalden alıntı: Crystal Meth

Matematik olmasaydı emin ol şuan kullandığın bir çok cihazı kullanamazdın.

Matematik bilmeden C# yapamassin bakkala gidemessin zabalop yapamassin telefon yapamassin zubolop yapamassin falan hikaye.

Gercek su : Matematik insanlarj elemek icin secilmis yegane derstir. Herkes yapamiyor aralarindan yapabilen insanları eliyorlar onlarda tip falan okuyor zaten.

Telefon kodu yazarken 5+3=telefon falan yok yani

Matematiksel düşünce olmadan C# olmaz.

• Alanının matematikle alakası olmayan birine zorla matematik öğretmek saçmalıktır. Benim alanım zaten matematik, benim için problem yok tabi. Ben şahsen çok severim matematiği. Sayılarla uğraşmak hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -AhmtOzdmR-

quote:

quote:

Matematik bilmeden C# yapamassin bakkala gidemessin zabalop yapamassin telefon yapamassin zubolop yapamassin falan hikaye.

Gercek su : Matematik insanlarj elemek icin secilmis yegane derstir. Herkes yapamiyor aralarindan yapabilen insanları eliyorlar onlarda tip falan okuyor zaten.

C# program yaziyorum matematik yapamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Victarion Greyjoy

Alanının matematikle alakası olmayan birine zorla matematik öğretmek saçmalıktır. Benim alanım zaten matematik, benim için problem yok tabi. Ben şahsen çok severim matematiği. Sayılarla uğraşmak hoşuma gidiyor.

Belli bir yere kadar öğretmek mantıklı, farklı bakış açışı sağlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İyi matematik bilen adam senin 100 satırda yaptığını 60-70 satırda yapar fark bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyAcaKyy

quote:

Orijinalden alıntı: Victarion Greyjoy

Alanının matematikle alakası olmayan birine zorla matematik öğretmek saçmalıktır. Benim alanım zaten matematik, benim için problem yok tabi. Ben şahsen çok severim matematiği. Sayılarla uğraşmak hoşuma gidiyor.

Belli bir yere kadar öğretmek mantıklı, farklı bakış açışı sağlar.

Katılıyorum, tabi ki öğretilmeli. Günümüzde matematik mutlaka bilinmeli. Fakat fazla uçulmamalı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desman

quote:

quote:

quote:

quote:

İyi matematik bilen adam senin 100 satırda yaptığını 60-70 satırda yapar fark bu.

Ya hocacim bak bu isin icindeyim matematikle alakasi yok show.this=time();

Bunun gibi kodlar icin zerre matematik gerekmiyor mantik ve kafa olsun yeter kim dedi size matematik lazim o olmasaydi dogmazdik zirvalarini

• Senin gibi bakkalar için önemli değil tabi
  • Bustoll kullanıcısına yanıt
    Farz et muhasebe programlari yazan bir firmada calisiyorsun. Adam senden sayilari yuvarlayan bir kod yazmani istedi. Hadi yaz bakalim bekliyorum. Ornek 0.56 tl yi 0.05 tl katlarinda yuvarlarsak 0.55 tl cikar bunun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: lombi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: desman

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya hocacim bak bu isin icindeyim matematikle alakasi yok show.this=time();

Bunun gibi kodlar icin zerre matematik gerekmiyor mantik ve kafa olsun yeter kim dedi size matematik lazim o olmasaydi dogmazdik zirvalarini

Hahahah...Merak ediyorum kaç büyük projede çalıştın. Ekrana Hello World yazdırmaya benzemiyor işte be canım...

Pardon ama benim ne isler yaptigimi bilmeden konusmayi kim soyledi sana. Sen git liseni bitir önce.

• arkadaş muhtemelen günlük hayattan bahsetti ki pek kullanmazsın bi ekmeği integralini alıp satın almıyoruz tabiki lakin aklımıza gelmeyen her yerde onun payı var.
  • Harry Potter: Azkaban Tutsağı izleyen herkes bunu çözmüştür, zira "Matematik eleyicidir." gibi yorumlar boş zırvalar, sayısal zeka-sözel zeka espirisi insanları gruplayıp gururlandırmak, mutlu etmek için atılan zırvalar, bazılarıda mutlu olmak adına(Sayısal zekam varmış zekiyim.) ya da kolayına geldiği için(Sözel zekayım işte matetatiğe basmıyor anlasanıza.)bu saçmalığı kabul ediyor, bu tür oyunlara gelmeyeniz, herkes aynı beyinle doğuyor, tek fark hafıza kısmı farklı bilgilerle dolu, matematik yapan birisi kadar matematik çalışın siz de yaparsınız, birazda motivasyona ve özgüvene bakar tabi ama neyse uzatmayayım...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.