Şimdi Ara

Matematik bilmiyorum, bilgisayar mühendisligi istiyorum öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bu sene 2. kez üniversite sınavına giricem. Dersanede eşit ağırlık sınıfındayım, sayısala geçmeyi düşünüyorum. Bilgisayar mühendisligi istiyorum öyle özelde okuma ihtimalim yok ancak yıllık max 10 bin lira olursa istanbulda özelde okuyabilirim. Bunun içinde yaklaşık 280-340 arası MF-4 puanı yapmam gerekiyor. Matematik ve geometriden hiç birşey bilmiyordum yaklaşık 1 haftadır çalışıyorum fonsyonlar taban aritmatigi bölme bölünebilme gibi konuları şuan biliyorum. Anladımki çalışınca yapabiliyorum. YGS için konuşayım, geçen sene 20 türkçe 4 matematik yapmış birisiyim. Şuan girsem yine 20 türkçe fakat yaklaşık 6-7 matematik yapabilecegimi düşünüyorum. Şimdi benim kafamdaki sorun şu; Kafamda lys den 30 net yapabilecek edebiyat/türkçe bilgisi var. Fakat matematik geometri toplamda 5 net anca yapabilirim. Fen zaten 0. Eşit ağırlıkta devam edersem lys için; Türkçede 40 matematik geo toplam 15 net yapabilecegimi düşünüyorum. Ki toplam 80 mat geo düşünülürse 15 net hiçbirşey. Sayısala geçersem edebiyatı çöpe atmış gibi olucam. Çünkü fizik kimya biyoloji hiç bilmedigim dersler. Matematik geometri desen onlarıda hiç bilmiyorum. Sayısala geçersem (kendimi biliyorum) günde 3 max 4 saat ders çalışma ile birşeyler başarabilme ihtimalim nedir acaba ? Ayrıca sayısala geçtim diyelim olduki 300 puanı geçemedim sınavda bu sefer beni kurtaran bir edebiyatta olmayacak sınavı çöpe atmış olucam. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Özetle; Tüm sayısal derslerden hiçbirşey bilmiyorum. Türkçem ve coğrafyam iyi. Dersanemde tm den mf sınıfına geçmeyi düşünüyorum çünkü bilgisayar mühendisligi istiyorum. Sıfırdan başlayıp 300-330 arası bir puan bir senede günde 3-4 saat ders çalışmayla yapılabilirmi ? Sayısal derslerden hiçbirşey bilmedigim için edebiyat vb. çalışmaya fırsatım olmayacak yani eğer mf de düzgün bir puan yapamazsam beni kurtaran bir tm puanı olmayacak. Siz ne önerirsiniz ?

• Bilgisayar mühendisleri ne yapar biliyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graviton G

Bilgisayar mühendisleri ne yapar biliyor musun?

Kısaca bilgisayar programları yazarlar ?

Bu bölümü isteme sebebim çocuklugumdan beri bilgisayarla içli dışlı olmamdan kaynaklanıyor. Artık bilgisayarda tüketici olmaktansa üretici olmak istiyor insan bende bunun eğitimini almak istiyorum diyebilirim
  • Sadece istemek değil o alanın derslerinde iyi olman lazım. biyoloji sevmeyen gidipte ben doktor olup insan kescem diyemez. mühendislik istiyorsan matematik şart sonra fizik . eğer bunlar yoksa başarılı olman çok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: DefecteDy

quote:

Orijinalden alıntı: Graviton G

Bilgisayar mühendisleri ne yapar biliyor musun?

Kısaca bilgisayar programları yazarlar ?

Bu bölümü isteme sebebim çocuklugumdan beri bilgisayarla içli dışlı olmamdan kaynaklanıyor. Artık bilgisayarda tüketici olmaktansa üretici olmak istiyor insan bende bunun eğitimini almak istiyorum diyebilirim

Şu seneye kadar matematik yapmamışsın nasıl yapacaksın ki bu mesleği. Matematiği sevmen gerek

• İşin garip yanı, ben sözel derslerden ziyade sayısallardan daha çok hoşlanıyorum. Mesela 9. sınıfta biyolojiyi çok seviyordum karneme 4 gelmişti. Tabi 9. sınıf biyolojisi en kolayı diyorlar. Mesela edebiyat çalışıyorum atıyorum atıyorum tanzimat dönemini 1 saatte bitirdim sorularını çözüyorum falan iyi güzel birşeyler öğrendim diyorum. Fakat matematikte mesela fonksyonlar konusunu öğrenmem toplam 8-10 saatimi almıştır. Soru çözmek derseniz anca kolay soruları çözebiliyorum. Fakat o soruları çözebilmek bile bana tüm derslerden daha zevkli geliyor veya zor bir soruda 10 dakika kafa yormak biryerde rahatlatıyor. Yani ne bileyim seviyorum aslında ama hiç sayısal alanda birşeyler denemedim.

Acaba diyorum sayısal sınıfa geçip 2-3 hafta kalayım baktım olmuyor tıpış tıpış geri mi döneyim ?
  • Fiziği bilmemde, bilgisayar için biraz matematik şart program yazarken algoritma kuruyorsunki bu algoritmada tamamen matematiğe dayalı bi algoritma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yonetim bilisim sistemi oku mfte gecmek intihar olur

• Bu kafayla seneye kalman içten bile değil biran önce hedefini iyi belirle ve ona odaklan en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir

• 5 10 net ile bilgisayar mühendisliği kazansan bile derslerden kalırsın

• Okuma o zaman bu ulkeye amelede lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: AtillaTarkan

Okuma o zaman bu ulkeye amelede lazim

• TM idim geçen sene , ygs de 30 türkçe 4 mat 5 fen 13 sos çıkardım kötüydü anlayacağın.
    Bu sene mfye geçtim 0 fen ve 0 mat bilgimle,bilgisayar mühendisliği istiyorum aynı şekilde.
    Şuan mat1 konuları bitmek üzere yandan da fizik çalışıyorum.
    Kalbinin sesini dinle.
    Dipnot:Lys fenden 0 bilgimle 25 net çıkarmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconic -- 26 Eylül 2014; 15:15:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.