Şimdi Ara

Mat siyah boya önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kasa iskeletini tamamen mat siyaha boyamak istiyorum, ilk boyamam olucak bu yüzden hangi boyayı kullanmam gerektiğini ve nasıl bir uygulama yapmam gerektiği hakkında bir bilgim yok.
    Almam gereken boya ve uygulaması konusunda önerilerinizi paylaşırsanız benim için faydalı olucaktır.
    Teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Orijinalden alıntı: kuruerhan

duck henkel mat al ama önce mutlaka astar at

Duck Henkel okdir aldım notunu, yalnız astar at derken ?
  • mesela mat siyahtan once grı veya beyaz boya yı astar olarqak atarsanz hem dha az siyah boya gitmiş olr , daha temiz gözukurr ve daha ıyı kapatır o yuzden astarsız olmaz ki sprey gbı ince boyalarda yaglı atmıoz tek katta kpatsın
    Sanırım anladım
    Yani mat siyah boyanın tutması için önceden zemin hazırlıyoruz

@arg-ist
    Kasa alüminyum değil fakat sac olup olmadığından da emin değilim doğrusu

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

@_bluescream_
    Sanırım anladım
    Yani mat siyah boyanın tutması için önceden zemin hazırlıyoruz

@arg-ist
    Kasa alüminyum değil fakat sac olup olmadığından da emin değilim doğrusu

galvanize saç olabilir. boya tutması problem yaratır . tavsiyem aleminyum ,galvanize saç ve plexi- plastik ürünlerde bir kutu epoxi astar alıp onunla astarlaman. daha hasas çalışırsan epoxi üzerine bir sonkat astar atabilirsin.Epoxi astarınkilogramı 15 tl. bir de kullandığın boya ve astarın aynı türden olması önemli.. selülozik-selülozik veya akrilik -akrilik veya sentetik-sentetik ikilisini seçmen. selülozik ile sentetiği asla yanyana getirmemen. mod işinde spray boya olarak genelde akrilik boya ve astarları kullanıyoruz kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mat ekran koruyucu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @arg-ist
    Hocam teşekkürler verdiğin bilgiler için, kafamda bişeyler belirmeye başladı
  • boya olarak alman presto yuda seçebilirsin . zemini iyi zımpralarsan (astarı) ipekmat bir görüntü verir temizlemesi kasa içinde rahat olur.iyi zımpara yapmazsan yani 600 kumda kalırsan sonuç tam mat olur 1000 kum ile (su zımparası) zımparalarsan ipekmat görüntü alırsın.

Örnek çalışma olarak da bu kasanın iskeletini inceleyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_38291045/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karışma Bende -- 1 Mayıs 2010; 3:04:44 >

Mat siyah boya önerisi
    bu astar ile fazla abartıya kaçmadan azda sıkmadan orta halli astarı at (zaten bu astarın kapatma oranı çok yüksek ne olursa olsun hemen kapatıyor)

daha sonra mat siyah olarak gene
     Mat siyah boya önerisi

bu markanın spreyini kullan emin ol seni tatmin edecektir. vernik olarak da

Mat siyah boya önerisi

özellikle mat yazıyor dikkat.
    diğer uygulamak istediğin renkleride bence henkelden seçmen gayet güzel. Başarılar dilerim.

• Astarın çatlaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi yaşanır mı böyle bir durum acaba ?

Orijinalden alıntı: mustafaf1

bir kaç gün sonra resimlerini ekliycem siteye ordan bakarsın henkelin kalitesine herşeyi henkel kullandım çok memnun kaldım tavsiye ederim

Hayırlı olsun hocam tamamdır bi türlü cesaret edip de baslayamadım boyaya beceriksizim biraz
    Senin fotolar bana biraz olsun cesaret artı yol göstericektir
  • Arkadaşlar Bende Bir soru sorayım hermen.. AKÇALI MAT VERNİK ŞEFFAF kullansak ilk önce daha sonrada Mat Siyah boya kullansak yeterli olurmu.. Aslında istediğim şey aşağıdaki resimde olduğu gibi olucak fakat zor sanırım bu tonu tutturmam.. Yani Parlamayacak asla

Mat siyah boya önerisi
    Cooler Master HAF RC-912 Plus Performans Kasası |Foxconn A7DA-S AMD 790GX|AMD Phenom II X4 955 Black Ed. |MSI R6950 Twin Frozr II/OC|Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600MHz CL9|OCZ Agility 2 90GB 2.5 SSD|High Power Absolute 850W|ACER 21.5" Full HD|Altec Lansing FX5051 5.1|
  • dostum fotodaki araç mat folyo ile kaplamadır boya değil ve bu tonu boya ile tutturman çok zor.
  • Arkadaşlar ben de kasamı boyamak istiyorum. O zaman yapılacak şeyler sırasıyla aynı markanın ;

önce zımpara
    sonra astar
    sonra mat siyah sonra vernik.

peki vernik mat siyahı parlak hale getirmez mi ?
    Zımpara ne için gerekli ?
    Ve sonradan boyada çatlama kabarma dökülme gibi şeyler olabilir mi ?

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Arkadaşlar ben de kasamı boyamak istiyorum. O zaman yapılacak şeyler sırasıyla aynı markanın ;

önce zımpara
    sonra astar
    sonra mat siyah sonra vernik.

peki vernik mat siyahı parlak hale getirmez mi ?
    Zımpara ne için gerekli ?
    Ve sonradan boyada çatlama kabarma dökülme gibi şeyler olabilir mi ?

Hocam zımpara için su zımparası diye tabir edilen ince zımpara kullanıcaksın, vernik için de mat vernik kullanıcaksın bu şekilde parlama yapmaz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.