Şimdi Ara

Mat-2 / Birkaç soru yardım edin arkadaslar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) y=x^2 - 4x parabolünün, denklemi y=2x + 5 olan kirişinin orta noktasının koordinatları ? (c: (3,11) )

2) cosx.cos2x.cos4x.cos8x.cos16x = (sin32x)/16 denk. kökü? c: pi/6

3) (kök3).tankarex + (1-kök3)tanx - 1 = 0 (0 , pi ) aralıgında ÇK=? cevap : pi/4 ve 5pi/6

4) 5 özdes hediye 4 cocuga her cocuga istenildigi kadar verilmek kosulu ile kac farklı sekilde dagıtılabilir? c:56

5) 5 farklı oyuncak her cocuga en az bir hediye verilmek sartı ile 3 cocuga kac farklı sekilde dagıtılır ? c:150

Bir el atıverin arkadaslar. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 4.soruda hediyeler özdeş olduğu için şöyle düşünüyoruz.4çoçuğu ayırmak için 3 tane ayraç kullanıyoruz [ | | | ] düz çizgileri ayraç kabul edersen bu şekilde 4 tane çocuk için yer var ve 5 de oyuncak var toplam 3 ayraç + 5 oyuncak.Soru 3 özdeş ayraç 5 özdeş oyuncak kaç farklı şekilde sıranabilir haline dönüşüyo bi anlamda tekrarlı permutasyondan dolayı da 8!/5!.3! = 56
  • 1.soruda doğru parabolun kirişi diyo parabolun kirişi demek parabol üzerindeki iki noktayı birleştiren doğru demek.İki denlemi ortak çözünce çıkan denklemin tepe noktasının r si ve k sı bu kirişin orta noktasıdır.Tepe noktası simetri ekseni olduğu için kirişi ortadan 2ye böler.yani y=x^2-6x-5 r = -b/2a ' dan 3 fonksiyonda x yerine 3 yazarsak k da 11 yani orta nokta (3 , 11)
  • Eyw. kardes sagolasın.
  • 2--> Denk. iki tane köü yokmu yhaw biri pi/6 diğeri 5pi/6 öyle buldum birdaha bakarım
    yanlışsa

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/gjqpitfo/img001.jpg.html
    umarım çzöüm yanlış dğeildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi south_7 -- 25 Nisan 2011; 21:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: south_7

2--> Denk. iki tane köü yokmu yhaw biri pi/6 diğeri 5pi/6 öyle buldum birdaha bakarım
    yanlışsa

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/gjqpitfo/img001.jpg.html
    umarım çzöüm yanlış dğeildir

Dogru kardes. 2 tane cıkıyor. Saolasın.
  • 3 ve 5 i yapabilecek biri yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3. soruda çarpanlarına ayırdığında tanx=1 ve tanx=-1/kök3 geliyor tanım aralığı (0,pi)olduğu için tanjantın bu değerleri pi/4ve 5pi/6 oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: soylu756

3. soruda çarpanlarına ayırdığında tanx=1 ve tanx=-1/kök3 geliyor tanım aralığı (0,pi)olduğu için tanjantın bu değerleri pi/4ve 5pi/6 oluyor

eyv. saol.
  • 5. soruyu nası anlatcam bilmiyrm şimdi herbirine en az bi oyuncak verileceği için ancak şu şekillerde dağıtılması lazım 221-122-212 veya 311-131-113 başka türlü dağıtamassın zaten burdanda combinasyon uygulandığın zamn 30x3 + 20x3 ten 150 anca bukadar anlatabiliyrm inş anlarsın
  • 5'i Yaptım

tarayıcıdan geçiriyorum
    http://www.hizliupload.com/img/18375501630586420111.jpg
    arkadaş çözmüş istersen diye ekeldim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi south_7 -- 26 Nisan 2011; 18:39:58 >
  • Saolun arkadaslar. Anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.