Şimdi Ara

Mat-1 Sorum-kimse mi çözmez ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç ayrı TV kanalında (1/5),(3/7),(3/9) saatlik aralıklarla reklam yayınlanmaktadır.

ilk olarak pazartesi saat 15:00 da aynı anda reklam yaptıklarına göre tekrar birlikte hangi gün saat kaç ta aynı anda reklam yaparlar? CVP:salı 15.00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sisilik -- 3 Şubat 2013; 23:19:40 >

• ...
  • ekok al topla, dakika saat gün devrine dikkat et. sayıları dakikaya çevirip hesap makinesiyle çözdüm sorunun tek olayı vakit kaybı başarılar.
  • dk cevirip yaptim nedense

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salı saat 12.00 buluyorum ben.
    Saatleri dakika cinsinden bulup ekok'larını buluyoruz ki bu da 1260 a eşit. 1260 dk = 21 saat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

dk cevirip yaptim nedense

hocam bölme işaretini nasıl koycamki anca öyle yazabildim kmsede cevap yazmamış çok rakamlı bi işlem biliyorum ama sormak istediğim şu bu soru sınava yakın bi sorumu yani sınavda böyle çok rakamlı bölmesi çıkarması bol olan zaman kaybettirici soru sordular mı?
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sisilik

quote:

hocam bölme işaretini nasıl koycamki anca öyle yazabildim kmsede cevap yazmamış çok rakamlı bi işlem biliyorum ama sormak istediğim şu bu soru sınava yakın bi sorumu yani sınavda böyle çok rakamlı bölmesi çıkarması bol olan zaman kaybettirici soru sordular mı?

en az iki tane uğraştırıcı soru gelir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sisilik

quote:

en az iki tane uğraştırıcı soru gelir

Düzelttim

• Sinavda boyle bi sorunun cikma olasiligi yuzde bir bile degil. Amelelik yani bu soru tamamen. Ygs tarzi dusunmeye gormeye dayali sorular coz bunlarla vakit kaybetme

• quote:

Orijinalden alıntı: Nocturne.

Sinavda boyle bi sorunun cikma olasiligi yuzde bir bile degil. Amelelik yani bu soru tamamen. Ygs tarzi dusunmeye gormeye dayali sorular coz bunlarla vakit kaybetme

hah işte ben böyle bir cevap bekliyordum.Bende diyodum ygs böyle saçma sapan bi sınav sorar mı diye.Çok kafayı takmışım.Fem simetrideki soru.Anlaşılan matematik konusunda fem e de güven kalmadı.Napcaz bilmiyorum.Tavsiye için sağol
  • Kardeş soru gayet basit bir soru sen soruyu yanlış yazmissin bu yazdiğin sekilde cevabin Pazartesi 18.00 olması gerekir .

• salı 12.00 buldum ben dakika çevirip ekok alınca 1260 dakika 21 saat.p.tesi 15.00 a ekleyince salı 12.00 olmalı
  • Bunda bir formul vardi ya paydadaki sayilarin okeki bolu paylarin obebi veya tam tersi bi dene istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paydaları eşitle payların okeki/eşitlenen payda, okeki verir sana 3 çıkar. o da pzt 18:00 a tekabül eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrrhicvictor -- 4 Şubat 2013; 1:51:49 >
  • pazartesi 18:00 buldum ben de, payınokeki/paydanın okeki yöntemiyle
  • Soruyu yanlış yazdın bence.3/9 da bir hata olabilir.

• Soru tipine göre ekok ise pay, ebob ise payda kaale alınır..

Bu soruda ekok 3 olduğuna göre 3 saat sonra birlikte çıkarlar..

yani bi kaç arkadaş daha söylemiş ama saat 18 de olması gerekir..

..

Onun dışında oranları dk cinsinden yazılıp o şekilde yapılabilir ama bu oranlarla biraz zor gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Closer -- 4 Şubat 2013; 16:08:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.