Şimdi Ara

Mat 1 in en büyük problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tabi ki problemler. nasıl çalışıyorsunuz problemlere? hiç kavrayamıyorum şu denklem kurma olayını. bir türlü beceremedim. çözümlü soru olayına mı girsem acaba.. tavsiyeniz var mı?
    bu başlık altında yapamadığımız problemlere bakabiliriz bence :)
    hemen iki tane yazayım.

1) bir havuz 5 litrelik, 8 litrelik ve 10 litrelik üç kova kullanılacak şekilde su doldurulmak isteniyor. her kova en az bir kez, en çok iki kez kullanılmak şartı ile havuz tamamen doldurulabildiğine göre, havuzun hacmi lt cinsinden aşağıdakilerden hangisi olamaz?
    a- 28
    b- 34
    c- 38
    d- 41
    e- 46

2) belirli bir yükseklikten yere bırakılan bir top her yere çarptığında düştüğü yüksekliğin 1/4 ü kadar yükselmektedir. 3. kez yere düştüğünde toplam 78 m yol aldığına göre, bu topun bırakıldığı yükseklik kaç m dir?
    a- 18
    b- 21
    c- 24
    d- 36
    e- 48

• 1)Soruda 2 kere 10luk 1 kere 8lik 1 kere 5lik koyarsan 33 olur 34 ulaşamassın 8lt nin yanında 6lt'lik daha gerekirdi
  • Bırakıldığı yükseklik x olsun

ilk düştüğünde x kadar yol alır
    sonra x/4 kadar yükselir.
    sonra x/4 kadar aşağı iner ve 2.kez düşmüş olur
    x/16 kadar yükselir
    sonra x/16 kadar düşer ve 3.kez düşmüş olur

x+x/4+x/4+x/16+x/16=78

x+x/2+x/8=13x/8=78

x=48
  • çözümlü soru olayından çok blen bir adamla veya hocayla oturup soru çöz daha pratik kolay yollar yakalarsın.çoğu kitap problemleri saçma sapan formüllerle anlatmış.
  • Valla problem sorularında doğru şeye x dediğimi hissettiğim an o soruyu yapamam imkansız . Ayrıca sınavda diğer sorular içinde inanılmaz bi güven geliyor o yüzden problem sorularını çok seviyorum Sana tavsiyem önce bi mantığını kavra , sorunun senden ne istediğini hemen kestir gözüne . En basitinden yukarıda Efecan'nın yaptığı gibi ( tabi sorusuna göre değişir ) x de sonra soruda verileni uygula ki problem sorularının cevabi soruda saklıdır . Ve gözünde asla ama asla büyütme elbet bi çözümü var sonuçta
  • Düzgün çalıştıktan sonra yapılamayacak konu yok. çözümlü sorulara yönel sen mantığı kavra sonra rahatça çözersin. İçinde çok da sıkıntı yapma ilk aşama bu
  • problem sorusunu çözebilmek için soruyu anlamak gerekir.Soruyu anlamakta güclük cekiyorsan ya da çok zaman harcıyorsan kitap oku soruyu anlayıpta denkleme dökemiyorum diyorsan bunun bir çözümü yok en basit sorudan en zora doğru çalışmayı dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EURO 2016 en iyi 3. olma durumu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sayı problemleri çalışıyorum da kitap her problem için bir başlık yapmış altına 4 tane çözümlü soru 4 tane de çözmem için soru bırakmış arkadaş bu ne sıkıcı birşey hasta yatak,sınıftaki sıra soruları,testlerdeki net soruları kafam balon oldu bıraktım her soru tipini öğrenmeden problem çözmek gerçekten zor iş.Kesir problemlerine geçemedim hala.
  • benimde problemler sıkıntı olmaya başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.