Şimdi Ara

Massa: 'Neler oldu anlamadım!'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ferrari'nin duble beklediği Malezya Grand Prix'de mücadeleyi ikinci sırada götürürken 7 ve 8. virajlarda spin atarak çakıl havuzuna saplanarak ve yarış dışı kalan Felipe Massa, takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in zaferinin ardından İtalyan ekibinde buruk bir sevince neden oldu.

Massa yaptığı açıklamada, "Neler olduğunu bilmiyorum. Bir anda aracın arkası dönünce, kontrolü tamamen kaybettim" dedi.

Çakıl havuzundaki aracından çıktıktan sonra pite dönerken gazetecilere konuşan Massa'nın üzüntüsü yüzünden okunuyordu.

Sıralama turları öncesinde sezonun kendileri için yeni başladığını söyleyen Massa, şimdi Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen'e karşı şampiyonluk mücadelesine Bahreyn'den yeniden başlayacak.

• Bizimde anlayamadığımız şeyler var. Örneğin Massa nasıl oldu da Kimi den 0,5 sn daha iyi zaman yapabildi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Bizimde anlayamadığımız şeyler var. Örneğin Massa nasıl oldu da Kimi den 0,5 sn daha iyi zaman yapabildi ?

Bunda anlamayacak ne var? Massa tek tur bazında oldukça hızlı bir pilot. 2006' da Schumacher'den de hızlı turlar attığı olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 24 Mart 2008; 14:05:06 >
  • Kimi den 0.5 Mclarenlerden 1 sn , tamam tek turda hizli olursunda bu kadar olmaz , haksizmiyim (kimi yapsa yine olur dicem de)
  • quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

Kimi den 0.5 Mclarenlerden 1 sn , tamam tek turda hizli olursunda bu kadar olmaz , haksizmiyim (kimi yapsa yine olur dicem de)

Niye olmasın?
  • Bu adam 2008 de ferrariye sadece zarar verir..
  • bence bu yarışta Kimi normalden 2-3 tur önce pite girdi,yani Massa kötü demiyorumda yarış performanslarına baktığımızda Massa'nın sıralamalarda bu kadar fark atması ilginç
    üstüne üstlük Ferrari'nin tek tur bazında hızlı olmadığı söylencelerinin arasında Massa herkese fark atıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi adıma konuşuyorum massanın hakkını yemişim galiba:D
    ben yarısı seyredemedım spını kendı becerıksızlıgınden attıgını dusunuyordum fakat acıklamalara gore aracta bır hasar oldugu ıcın aracını yolda tutamamıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raja Clavata

kendi adıma konuşuyorum massanın hakkını yemişim galiba:D
    ben yarısı seyredemedım spını kendı becerıksızlıgınden attıgını dusunuyordum fakat acıklamalara gore aracta bır hasar oldugu ıcın aracını yolda tutamamıs

YaLaN

Bariz kendi hatası viraja hayvan gibi giriyo aklınca kimiyle farkı kapıcak. Çıkışta arkayı kaybediyo dengesiz girdiği için. Pisste massadan başka pilotaj hatası yapan yok. Kendimizi kandırmayalım. 2 yarıştır kendi kendine kimseyle temas etmeden spin atıyo bu adamdan bi cacık olmaz. İnşallah bir an önce kovar ferrari..
    Spin atmadan önce kerbe sert vurmuş ve ön kanattaki basınçtan dolayı oversteer ile spin atmış.Bizzat domincelli diyo. Yani elektronik sistemler olmamasıylada alakası yok. Tamamen massa'nın yaptığı kişisel bir hatadan dolayı spin gerçekleşiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersolad -- 24 Mart 2008; 19:18:07 >

• Onumuzdeki yaris ne yapacak merak ediyorum gerci baski baya bi artti uzerinde ki 1. sirada olmadigi durumlarda baskiya pek karsi koyabildigini de gormedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Supreme-

YaLaN

Bariz kendi hatası viraja hayvan gibi giriyo aklınca kimiyle farkı kapıcak. Çıkışta arkayı kaybediyo dengesiz girdiği için. Pisste massadan başka pilotaj hatası yapan yok. Kendimizi kandırmayalım. 2 yarıştır kendi kendine kimseyle temas etmeden spin atıyo bu adamdan bi cacık olmaz. İnşallah bir an önce kovar ferrari..
    Spin atmadan önce kerbe sert vurmuş ve ön kanattaki basınçtan dolayı oversteer ile spin atmış.Bizzat domincelli diyo. Yani elektronik sistemler olmamasıylada alakası yok. Tamamen massa'nın yaptığı kişisel bir hatadan dolayı spin gerçekleşiyor..

bu arada Domincelli kim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 24 Mart 2008; 21:16:26 >

• Jean Todt ve Michael iyi arkadaştı. Jean'ın oğluda Massa'nın menejeri. Michael bazen Massayı öğen sözler etti. Ama ikiside ( Todt, Schumy) biliyorlardı ki o birinci pilot olamaz. Aksi halde Kimi'yi değil başka birini alırlardı. Fakat yinede denediler. Birinci pilot olmadıysada önü açık bırakıldı. Hatta bu yüzden şampiyonluğu kazanmaları için Ham'ın hatası gerekti. Kendi başarılarından ziyade. Ama bu sene bunu yapmayacakları açıkça ortada. Yani hep Kimi üstüne strateji geliştirecekler. Olurda Massa kazanabilirse bu ancak çok iyi sürmesi ve alacağı birinciliğin Pilotlar şampiyonasında Kimi2ye zarar vermeyeek olaması durumumunda olacak. Fakat böyle giderse Jean'da oğluna
    - Evlat neden O'nu Torro Rosso 'ya vermiyoruz. Onlarda bizim motoru kullanıyor" diyecektir. Çünkü bi adam oğlunun gönlünü yapmak için koskoca şirketi takımı madara edemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

bence bu yarışta Kimi normalden 2-3 tur önce pite girdi,yani Massa kötü demiyorumda yarış performanslarına baktığımızda Massa'nın sıralamalarda bu kadar fark atması ilginç
    üstüne üstlük Ferrari'nin tek tur bazında hızlı olmadığı söylencelerinin arasında Massa herkese fark atıyor

1. pit stopta mı Sanctus? ki İstanbul GP sanırsam tam maykıl Pol aldı diğerleri alamaz dediğim anda Massa çıktı pol ü aldı.geçen sezon da beklenmedik Pol leri aldı. o kadar boşlamıyorum Massa yı ama bazan kontrol sorunu var gibi geliyor bana.nasıl spin attı göremedim ki bir görebilsem.
  • Stefano Domenicali, Ferrari takım patronu , yanlış yazmışım sinirden..
  • quote:

YaLaN

Güzel kardeşim, gaza fazla yüklense aşırı vibrasyon görürsün, araç öne doğru ilerlerken kayar. Ama araç spin atarken öne doğru ilerlemiyor.

quote:

O 6. oluyor, sonra araç hasar görünce 8. virajda böyle bir sorun yaşıyor. Açıklamaları dikkatli oku.

• quote:

Jean Todt ve Michael iyi arkadaştı. Jean'ın oğluda Massa'nın menejeri. Michael bazen Massayı öğen sözler etti. Ama ikiside ( Todt, Schumy) biliyorlardı ki o birinci pilot olamaz. Aksi halde Kimi'yi değil başka birini alırlardı. Fakat yinede denediler. Birinci pilot olmadıysada önü açık bırakıldı. Hatta bu yüzden şampiyonluğu kazanmaları için Ham'ın hatası gerekti. Kendi başarılarından ziyade. Ama bu sene bunu yapmayacakları açıkça ortada. Yani hep Kimi üstüne strateji geliştirecekler. Olurda Massa kazanabilirse bu ancak çok iyi sürmesi ve alacağı birinciliğin Pilotlar şampiyonasında Kimi2ye zarar vermeyeek olaması durumumunda olacak. Fakat böyle giderse Jean'da oğluna
    - Evlat neden O'nu Torro Rosso 'ya vermiyoruz. Onlarda bizim motoru kullanıyor" diyecektir. Çünkü bi adam oğlunun gönlünü yapmak için koskoca şirketi takımı madara edemez.

Ferrari ile Massa'nın ilişkisi 2001'de başlıyor. Yani Formula 1' de yarışmadan önceye.

Ayrıca Jean Todt'un Scuderia Ferrari üzerinde doğrudan bir etkisi kalmadı. O artık sadece Ferrai S.p.A ile ilgileniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

1. pit stopta mı Sanctus? ki İstanbul GP sanırsam tam maykıl Pol aldı diğerleri alamaz dediğim anda Massa çıktı pol ü aldı.geçen sezon da beklenmedik Pol leri aldı. o kadar boşlamıyorum Massa yı ama bazan kontrol sorunu var gibi geliyor bana.nasıl spin attı göremedim ki bir görebilsem.

evet 1. pit stop için demiştimde yanlış anlaşılmasın ben Massa çok hafifti o yüzden aldı demek istemiyorum yinede Kimi'ye fark atmasının birazda yakıt yüküyle alakalı olduğunu düşünüyorum
  • Jean Todt'un görevden ayrılma sebebi; Schumi sonrası Ferrari'de, Fransız üst düzey bir yöneticinin İtalyanlara rahatsızlık vermesiymiş.
  • Bazı arkadaşların yorumları şuna benziyor. Önce yoruma anlatayım. Massa bilmem kaçıncı virajda körbe çarptı bunun sonucu şu oldu sonrada şu.

benzediği durum. Padişaaha parmak attıktan sonra "afederseniz padişahım hanımınız sanmıştım" diyen vezirin durumu.
  • quote:

Bazı arkadaşların yorumları şuna benziyor. Önce yoruma anlatayım. Massa bilmem kaçıncı virajda körbe çarptı bunun sonucu şu oldu sonrada şu.

benzediği durum. Padişaaha parmak attıktan sonra "afederseniz padişahım hanımınız sanmıştım" diyen vezirin durumu.

O haltı ben yemedim, yiyenin nasıl halt ettiğini anlattım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.