Şimdi Ara

masaüstünü D'ye taşımak [çözüldü - Teşekkürler Yokat...]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belgelerim dizinine ulaşmak için birçok farklı yerde farklı kısayol var. Belgelerim, aslında C sürücüsünün altındadır. Fakat ben başlat menüsünden Belgelerim'e gelip sağ tıkladım, özellikler,hedef olarak D:\belgelerim dedim. Artık belgelerim'e yönlenen programlar doğrudan d sürücüsüne yönleniyor.

Aynı işi masaüstüm için de yapmak istiyorum, mümkün mü? Masaüstümü de D:\Masaüstü dizinine yönlendirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 17 Şubat 2006 16:59:24 >

• İyi bir soru ben de merak ediyorum cevabımı bu soruya ben Documents and Settings klasörunun icinde olan tüm bilgileri nasıl D sürücüsüne yükleyebilriz diye genisleteyim. Eğer boyle bir durum söz konusu olursa tutuğumuz tüm bilgiler baska bir sürücüde olacak ve istediğimiz zaman sistemi yenileyebileceğiz.
  • Benim masaüstü ve belgelerim daima farklı bir sürücüdedir. belegelerim klasörünü nasıl taşıyacağınızı arkadaş anlatmış. Masaüstünü de C:\Documents And Settings\kullanıcıadınız\Desktop klasörünü kes/yapıştır yaparak istediğiniz sürücüye taşıyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokat -- 17 Şubat 2006 13:59:01 >
  • Evet, denendi ve başarılı oldu. Çok teşekkürler...
  • arkadaşlar iyi güzel oluyor belgelerim, masaüstü, resimlerim, download klasörü..
    hepsini d: ye yönlendirebiliyorsunuz da bir sorun var..
    eğer c: deki windows çökerse yada mbr yi uçurup "nasıl olsa tüm dosyalarım
    güvende d: deler" derseniz. acaip yanılırsınız..
    belgelerim gibi klasörler kurulu işletim sistemine bağ dosyalardır kendileri..
    ve çöken partitiona yeni xp kurduğunuzda erişim hakkı olmaz bu dosyalara
    "erişimizin engellendi" mesajı alırsınız..
    bu yüzden tavsiyem bırakın belgelerim, müziğim vs.. yerinde kasın.. siz kaydedeceğiniz
    verileri d: ye yeni klasörler açarak kaydedin..
  • Kim demiş? Ben bu belgelerim dizinini taşımayı keşfettiğimden beri bir ya da iki kere format attım; hiç öyle erişiminiz yok falan demedi. Hele bi desin, alırım ayağımın altına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stheaven

arkadaşlar iyi güzel oluyor belgelerim, masaüstü, resimlerim, download klasörü..
    hepsini d: ye yönlendirebiliyorsunuz da bir sorun var..
    eğer c: deki windows çökerse yada mbr yi uçurup "nasıl olsa tüm dosyalarım
    güvende d: deler" derseniz. acaip yanılırsınız..
    belgelerim gibi klasörler kurulu işletim sistemine bağ dosyalardır kendileri..
    ve çöken partitiona yeni xp kurduğunuzda erişim hakkı olmaz bu dosyalara
    "erişimizin engellendi" mesajı alırsınız..
    bu yüzden tavsiyem bırakın belgelerim, müziğim vs.. yerinde kasın.. siz kaydedeceğiniz
    verileri d: ye yeni klasörler açarak kaydedin..

o dediğin eğer masaüstü veya belegelerim klasörünü ntfs'de diğer kullanıcılar görmesin diye özelleştirirseniz olur.
    hem öyle bir durumla karşılaşırsanız bi tane linux live cd bulun, dosyalara linux üzerinden ulaşabilirsiniz.

bu arada rica ederim tumra yardımcı olabildiğime sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokat -- 18 Şubat 2006 2:26:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eveeet, taze taze haberler geldi...

quote:

* Sistemle Ilgili Olan Dosya Yollarını Değiştirmek

Windows XP ile çalışırken, tüm ayarların ilk kurulduğu zaman belirlenmiş olan klasörlere göre yapılması hoşunuza gitmiyorsa, bu dosya yollarını değiştirebilirsiniz. HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/Curre ntVersion/Explorer/Shell Folders altında sistem klasörleriyle ilgili yollar tanımlıdır. Burada istediğiniz değişikliği uygulayabilirsiniz.

quote:

Tumra'nın notu: Bu, Yusuf Karaca (DH) dan alıntıdır.

Arkadaşlar, bizim istediğimiz buymuş... Burada daha neler var neler...
  • Peki hem C'deki Beşgelerime hemde D'deki belgelerime aynı anda kayıt yapan bir ayar var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: keops

Peki hem C'deki Beşgelerime hemde D'deki belgelerime aynı anda kayıt yapan bir ayar var mıdır?

Hocam ayrı ayrı olmayacaklar ki. Birini seçtiysen sadece oraya kayıt olur. İkili kayıt için kendin yedeklemelisin.

Bu yöntem gayet güvenlidir ben de hep desktop ile belgelerimi farklı diskte kullanırım. Neme lazım belki çöker de norton ghost ile image almak falan gerekebilir. Sakata gelmeyiz.
  • İyi ki konu başlığını açmışım vaktiyle, ben başıma geleceği bilmiyor muyum :P

Yarım saat evvel kayıt defterinde son değişiklikleri de yapıp bilgisayarı baştan başlattım, ve yüksek olasılık verildiği üzere açılmadı. Allahtan kaybedecek belgem yok şu anda... (An itibariyle attığım mesajım Pardus üzerindendir.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

İyi ki konu başlığını açmışım vaktiyle, ben başıma geleceği bilmiyor muyum :P

Yarım saat evvel kayıt defterinde son değişiklikleri de yapıp bilgisayarı baştan başlattım, ve yüksek olasılık verildiği üzere açılmadı. Allahtan kaybedecek belgem yok şu anda... (An itibariyle attığım mesajım Pardus üzerindendir.)

Registry dosyasındaki bozukluk kolay tamir edilir. F8 den sonra "en son sağlam çalışanlar ile aç" diyebilirsin.
  • Denedim tabi ki onu ama olmadı. Başka öneri var mı?
  • beyler biraz konuyu hortlatmak gibi oldu ama ben C:\Documents And Settings e gitmeye çalıştığımda erişim engellendi diyor :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.