Şimdi Ara

Masaüstüne dönmek zaman alıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Parçalarım imzamda bakabilirsiniz.

Kısa;

Oyunda alt+tab yapınca masaüstüne çok uzun sürede dönüyor.

Uzun;

Ghosts hariç bütün oyunları maksimum grafiklerde oynatabildiğim bu makinamda, LoL'den masaüstüne dönmem dakikalarımı alıyor. Sadece LoL olsa neyse, Rust, Left 4 Dead 2, Gta IV, L.A. Noire, Dota 2...

Evet, grafikler en yüksekte oynuyorum. Performansımda düşme yok, fakat bir kere masaüstüne dönmeyi denedikten sonra düzen bozuluyor ve rahatlayana kadar o oyun yalan oluyor. Özellikle Skype'de oyundayken bağlantı kopunca otomatik masaüstüne çekiyor. Şanssızlık ta böyledir ya, Team Fight'ta dönüyor masaüstüne.

Teknik Kısım;

Anakartımda 2 ram slotu var. 1'i bozuk. Şu an diğerinde kullanıyorum. Elimde olsa 2 ram kullanacağım ve büyük ihtimalle problemim çözülecek. Tamir olsa belki yaptırırım, fakat bilgim yok. Yeni anakart alacak bütcem yok, çünkü işlemci ve ram e de ihtiyacım olacak. AM3+'a geçmek biraz masraflı. Oyundayken HDD devamlı çalışıyor.

Sanıyorum grafikler yüksekte oynadığım için oyunun ram kullanımı artıyor ve ram kapasitesi doluyor. HDD'de ki sanal belleği kullanmaya başlayınca bilgisayar yavaşlıyor ve masaüstüne dönmem ortalama 60 kat yavaşlıyor.

Tavsiyeleri bekliyorum, ne yapmalı baylar bayanlar?

• ram slotuyla beraber anakarttaki bazı malzemelerde bozuk olabilir vce çalışabilir bu durmda, rami boşaltmaya çalışıyorsa uzun zaman alır yazdığınız gibi. ekran kartı sürücüsüde bu konuda önemli (ekran kartı hafızasıda önemli). windowsun eski yada yenilik durumuda önemli.
  • Tespitleriniz doğru, sorunun hdd den kaynaklandığını dusinuyorum. Anakarttaki ram slotu yaninca o kısımdaki başka şeyler de yanmis olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlardan kac fps alıyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • performans ayarına al pc yi hem hızlanır hem düzelebilir (win7 kullanıyosan aeropeek özelliği kaybolacak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykt1

ram slotuyla beraber anakarttaki bazı malzemelerde bozuk olabilir vce çalışabilir bu durmda, rami boşaltmaya çalışıyorsa uzun zaman alır yazdığınız gibi. ekran kartı sürücüsüde bu konuda önemli (ekran kartı hafızasıda önemli). windowsun eski yada yenilik durumuda önemli.

Bilmiyorum, anakart bana ait değildi. Ekran kartımda problem olduğunu düşünmüyorum, kullanım %10, %15 civarı.

quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Tespitleriniz doğru, sorunun hdd den kaynaklandığını dusinuyorum. Anakarttaki ram slotu yaninca o kısımdaki başka şeyler de yanmis olabilir.

HDD'de bir şey olduğunu düşünmüyorum, 1 senesini doldurmadı...

quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

Oyunlardan kac fps alıyorsunuz ?

50'den aşağı almıyorum. İşlemci darboğazımı OC ile çözdüm, ekran kartımda zaten darboğaz yaşamıyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: BlakcCrip97

performans ayarına al pc yi hem hızlanır hem düzelebilir (win7 kullanıyosan aeropeek özelliği kaybolacak)

aeropeek gitmesin :D biliyorum o ayarı da görsellik seven adamım...

LoL'de grafikleri düşürüm, masaüstüne hızlı dönüyor artık, sizce de düşündüğüm şey mi, ram olayı?

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.