Şimdi Ara

masaüstü uygulamalardan web uygulamalara geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, ben matematik öğretmeniyim kendi öğrencilerimi takip etmek ve okuldaki işleyişe yardımcı olabilecek masaüstü programlar geliştiriyorum. geliştirdiğim programı öğrenci öğretmen ekleme, şube açma, sınav tanımlama, sınav sonuç değerlendirme, bireysel görüşme ekleme, veli görüşmesi ekleme, etüt tanımlama ve benzeri işler için kullanıyoruz. programı C# ile yazdım veri tabanı olarak sql kullanıyorum. okulda kendi sunucumuz var. programda cok sayıda gridview ve raporlama araçları kullanıyorum ayrıca dashboard sayfamız var.

    yukarda bahsettiğim bu programın aynısını WEB uygulama olarak yapmak istiyorum. o nedenle WEB proglama öğrenmeye karar verdim ilk etapta ASP ile yapmayı düşünüyordum ama internetten yaptığım araştırmalarda ASP nin geleceğinin olmadığı yazılıyor. çok sayıda kişi javascript tavsiye etmiş ama javascript de benzer bir proje yapılabilir mi teyit edemedim genelde e ticaret sitesi projeleri görüyorum. herkes farklı programlar tavsiye etmiş araştırdıkça kafam daha da karıştı. bu konuda tavsiye verebilirseniz çok sevinirim özet olarak;


    -WEB de çalışacak

    -Gridview benzeri yapılar kullanabileceğim

    -veri ekleme, filtreleme ve raporlama yapabileceğim

    -kullanıcı tanımlayıp yetkilendirebileceğim

    bir programı hangi dil ile yazabilirim.


    Cevapla için şimdiden teşekkürler. 








  • ASP.NET ile yapabilirsin. ASP ASP.NET değil. JavaScript ile de olur. JavaScript Sunucudaki var olan verilere ve hizmetlere ulaşmak için kullanıcının Web tarayıcısında çalışır. Öyle veya böyle JS ile işin olacak mutlaka.

  • K110 kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkür ederim. Aslında ASP.NET e daha aşinayım ama js pek bilmiyorum şu anda öğrenmeye çalışıyorum fakat gördüğüm kadarı ile js tek başına yeterli değil. JS. HTML CSS NODEJS gibi farklı platformları bir arada kullanmam gerekiyor. galiba.

  • c# biliyorsunuz. asp.net core öğrenmelisiniz. razor syntaxı biraz tuhaf ama el alışıyor. mvc yapısını kısa sürede çözersiniz. mvc şart değil ama öneririm.db işlemleri için dapper kullanın hem hızlı hem basit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.