Şimdi Ara

Masaüstü SSD'ciler Baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanmakta olduğum HDD mekanik diski veriyi tutmak, yeni almayı düşündüğüm SSD'yi de üzerine işletim sistemi kurup erişimi bunun üzerinden yapmayı amaçlıyorum. Sizlerin kullanım deneyimlerinize göre 120GB ' liklerden bir SSD yeterli oluyor mudur ya da 250GB civarı SSD almanın gereği var mıdır? Yeterli diyenleriniz niye yettiğini, yetmez diyenleriniz de niye yetmediğini yazarsa sevinirim.

Bir de, SSD Sata3 iken HDD Sata2 olsa diskleririn birbirini görmemesi olur mu?

Son olarak; mSATA arayüzlü SSD masaüstü için midir, değer mi?

• Oyunlarımı yüklerim dersen 250 gb al. Ama windows kurarım birkaç peogram birkaç oyun dersen 120 gb al.

Msata genelde notebooklarda oluyor ama üst seviye anakartlarda da var. Benim Gaming 9 Anakartımda var ama kullanmıyorum çok pahalı oluyor ssd leri. Ama hızlı oluyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD ye ne kadar program oyun vs yükleyeceğine bağlı olarak ihtiyaçlar değişebilir. 120GB SSD + 750GB HDD kullanıyorum.. SDD ye windows + kullandığım programları kurduğum zaman 65GB gibi bir alan kalıyor bana yeterli oluyor. Dediğim gibi hangi programları kuracağına ve kaç tane oyunu SSD de tutacağına bağlı olarak ihtiyaçlar değişebilir.
  • Kaba bir tabirle SSD'de ne kadar boş alan kalırsa ömrü o kadar uzun olur. SSD'ler ilk çıktığında 32gb'lık modellerde sadece işletim sistemi ve olmazsa olmaz programları kurduğunda 7-8gb boş alan kalırdı, bu tür bir SSD 3-4 sene dayandı örneğin. Yine genel tabiriyle SSD'nin en az %40'nın boş bırakılması önerilir. Ona göre seçiminizi yapmanızı öneririm. Bir de fiyat konusu önemli tabii. Birkaç ay önce dizüstü için SSD seçerken 120gb'lıkların çoğu 200-250TL civarıydı ama Sandisk'in 240gb'lık hem de hılzı bir modelini 300TL'ye bulunca düşünmeden onu aldım.
  • Bence'de alacaksan en azından 256GB alman iyi olur diğer diski depolama olarak kullanırsın ben işletim sistemi ve sürekli kullandığım bazı programları ve oyunları ssd'ye diğer her türlü şeyi diğer diske yüklüyorum.
  • SSD Alacaksan sağlm bir şey alman şart bu konuda ssd piyasasında en iyi ssd'yi samsung üretiyor 120 gb 850 evo modeli 250 tl idi en son daha doğrusu ben aldığımda 120 gb gayet yeterli içine windows, gerekli ıvır zıvır prog.(media oynatıcı,antivirüs,pdf,offlice v.s) üstüne 33 gb civarı müzik videolar falan attım 55 gb boş alan var ayrıca samsung magician prog. gayet kullanışlı ve ssd'nin performansını arttırıcı 3 farklı ayar var uzun lafın kısası sağlam kaliteli ssd alacaksan samsung diyorum ben
  • Anladığım kadarıyla 120GB mi 250GB mi kararını bilgisayar oyunlarının boyutu belirliyor. Peki oyunları örnek ele alalım; bunları kurarken kurulum dizini olarak HDD mekanik diskin üzerini seçersek ne fark eder? Hem SSD üzerine hem de HDD üzerine kurulum yapıp aynı oyunu çalıştırdığınızda aradaki farkı deneyimleyeniniz var mı?

--
    İyi bayramlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikaçu -- 24 Eylül 2015; 12:52:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Sana F/P ürünü Tavsiye Edeyim Bende Bir Kaç Ay Önce Aldım Gayet Memnunum

http://www.incehesap.com/memoright-240gb-v3m-fiyati-25220/

Oyunları SSD Ye Yüklersen Daha Hızlı Açılır. Günlük Kullanacağın Uygulamaları SSd ye Yüklersin
  • Sadece sistem ve programlar icin 120 lik ssd yeter . Oyun yükleyeceksen 240 olsa daha rahat edersin . BF4 oynayacaksan tüm dlc ler ile 60 küsür gb yer tutuyor örnek olarak .

• Geçen aya kadar sistemim: Windows 7 Kurulum tarihi 24-Haziran-2012
    120gb Vertex 3 = Windows 7 Ult. (sadece driver ve Antivirus yüklü, oyunların modları, geçici dosyalar vs var)
    1TB WD Black 7200RPM = Programlar, Downloadlar burada yüklü. (hatta bunun yerinde 500gb Seagate vardı 1.5 sene evvel ölünce bunu aldım, aynene sitemi kullanamya devam)
    2x2TB, 1x4TB WD Green 5200RPM = Bunlarda, filmler, videolar, projeler, foto yedekler, mp3, flac vs vs arşivlik herşey var.
    240GB Vertex 4 = Oyunlar burada yüklü, yetmiyordu doğal olarak.

- Ağustos ayında Samsung Pro 850 1TB SSD'ye geçtim. 256GB'lık Vertex4'e Windows'un olduğu 120GB'lık diski aktardım. (Format atmadım, olduğu gibi aktardım Vertex 3'ü satacğım bir ara)
    - Şu anda 256gb Vertex 4'te Windows 7 , AV ve driver falan yüklü diğer fuzuli dosyalarla yarısı boş. 1TB Samsung 850 Pro'da tüm oyunlar ve oyun setupları yüklü. (Sırf X-plane 100GB'dan fazla kaplıyor, origin, steam, battle.net'i saymıyorum)
    - Performans olarak tabiiki 2 aylık bir Windows gibi değil; fakat 3 yıllık gibide değil. Hala akıcı ve çok hızlı. 3. yılını doldurmuş, sürekli kullanılan ve hemen hemen her işte kullanılan bir bilgisayardan bahsediyoruz.

mSATA işi biraz daha değişik bir mevzu, ayrıntılı incelemenizi öneririm.

Özetle, kullanım alanınız önemli. Oyun oynuyorsanızi modlar, eklentiler, şunlar bunlar derken o kapasite doluyor. Masaüstüne çalışma esnasına geçici dosya bırakıyorsanız gene doluyor. Birde üstüne program şu bu dedik mi sıkıntı çıkabilir. Bu kadar karmaşık kullanmıyorum, PC kullanımım sade derseniz 120gb yeterli gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 28 Eylül 2015; 1:51:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Kaba bir tabirle SSD'de ne kadar boş alan kalırsa ömrü o kadar uzun olur. SSD'ler ilk çıktığında 32gb'lık modellerde sadece işletim sistemi ve olmazsa olmaz programları kurduğunda 7-8gb boş alan kalırdı, bu tür bir SSD 3-4 sene dayandı örneğin. Yine genel tabiriyle SSD'nin en az %40'nın boş bırakılması önerilir. Ona göre seçiminizi yapmanızı öneririm. Bir de fiyat konusu önemli tabii. Birkaç ay önce dizüstü için SSD seçerken 120gb'lıkların çoğu 200-250TL civarıydı ama Sandisk'in 240gb'lık hem de hılzı bir modelini 300TL'ye bulunca düşünmeden onu aldım.

Hepsini doldurmama bos birakma muhabbeti ilk ciktigi donemde vardi.Artik oyle birsey kalmadi.

• 128 GB Evo 840 var. Geldiğinde yaklaşık 10 gb kullanamıyorsun bide windows yükleyince geriye 70 gb gibi bir alan kalıyor.7-8 program yükleyince kalıyor 60 gb. Bende 1TB harddisk var oyun+setupları harddiske kuruyorum , eğerki 250 gb almış olsaydım yavaş açılan 2-3 oyunu atardım story bittikçe hddye taşırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.