Şimdi Ara

Masaüstü sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • masaüstü sistem kurmayı planlıyorum minimum bütçe ile ama günümüz oyunlarını maksimum seviyede oynatsın ve bana şöyle bi 10 yıl gitsin sürekli sürekli sistem güncelleme yapmak zorun kalmayım nasıl bişey toplamalıyım tek tek parça alıp toplayamam hazır sistem olarak ne tavsiye edersiniz bu konu ile ilgili arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gittiği yere kadar gitsinler. Masaüstü sistem tavsiyesi 

• Tek tek parça almayacaksanız pc almanın hiçbir mantığı yok aslında. Konsol alsanız dediklerinizin hepsi minimum bütçe ile halloluyor. Kol ile oynayamıyorum diyorsanız çoğu oyunu klavye ve fare ile oynayabiliyorsunuz konsolda artık.

• Emrullah Muşş bütçe şöyle dediğim gibi beni 10 yıl götürsün piyasadaki en iyi oyunları maksimum seviyede oynatsın bunu sağlayabilecek en düşük fiyatlı sistem eğer bunu 80-90 K bir sistem karşılarsa bütçem o ama bunu 40-50 K bir sistem karşılarsa bütçem o en minimumu oluru önemli

Tabikide çoğunlukla oyun olucak ama arada illaki başka işlerde olabilir o yüzden pc istiyorum

Sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ROSTOV R kullanıcısına yanıt

Bunu yapman çok mümkün değil 15 sene önce mümkündü ancak şu an 90k sistem alıyorsun 5 sene geçiyor yeni İşletim sistemi çıkıyor veya çıkmasa bile yeni sürümlerde saçma sapan CPU veya anakartı kısıyorlar çoğu özelliği kullanamıyorsun.

Sleeper build yaparım dersen yine uğraşırsın parça parça alır uğraşırsın ancak hazır sistemlerde 90k-200k verdim beni 10 sene götürsün demek biraz abes.

GPU ve PSU'yu iyi seçmen gerekecek bu durumda anakart ve chipseti de iyi seçmen gerekecek.

• RTX 5090 bile alsa yetmez. Önceden GTX Titan vardı o 10 sene gitti ama o zamanın en baba kartıydı. RTX'lere bile kafa tutuyor o kart. Yani alacaksaaa böyle en baba kartı alması lazım ama ara geçiş kartı değil RTX 5090 ara geçiş kartıdır.

TITAN gibi bir şey alması lazım.

5090 Şu an en güçlü kart ancak Nvidia arada sağlam Titan kartlar çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 22 Temmuz 2025; 23:16:58 >
  • Normalde yeter de nvidia gene bi teknoloji cikarir cortlar,gtx1080ti mesela 16-17 de mi ne cikti suan rtx4060 ayarinda hala guclu yasina ragmen,ama kartta raytracing falan yok.Bide her oyun ayni degil sacma sapan konsol portu bi oyun cikar suan 5090 i bile aglatir.
    Suan ortalama bi butce ile 2K da oynamak icin 60 bine 2K monitor ve rtx5070-rx9070 olan pc gelir,donem donem de yeniler ya da konsol alacak ps5 pro falan ps6 bile ciksa gene desteklerler en kotu 30 fps takilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 22 Temmuz 2025; 23:21:3 >
  • ROSTOV R kullanıcısına yanıt

Onun da kolayı var. Bir konsol + yanında başka işler için minimum bütçeli bir laptop. 15k altı laptoplar var oyun harici her türlü işi halledebilecek. Gerçekten PS5, Xbox Series S ve PC kullanıcısı olarak bu yorumu gönül rahatlığıyla yapabilirim. Minimum bütçe ile dediklerinizi yapabilmek için konsol + laptop ikilisini alırdım. Ama minimum bütçeden kastınız bu dediklerimi yapsın ama alternatifleri arasında en ucuzu olsun derseniz PC için bu işin minimumu 5090'lı bir sistem almak olur. O da en ucuz hangi markanınsa minimum bütçe o şekilde olur. Bir de hazır sistem dediğinizde fiyat iyice artacak ve kalite düşecek.

• Elimde RTX 3060 var bir kere bile ray tracing açmadım. Kartı bilerek zorlamıyorum ağır oyunlara çok girmiyorum. Tüm ayarlar performans odaklı kalite odaklı bile değil elimde fırsat olsa yükü azaltmak için anakartı X299 veya X99 anakartla değişecem onuda yapamıyorum gümrükten. AMD anakart alsam PCIE slotu 1-2 tane en fazla küfür edersin.

Elinde sağlam seri Super kart varsa sırtın kolay kolay yere gelmez. Bazı oyunlar CPU sever mesela PUBG. O durumda da GPU'yu sağlam alman yine bir yere kadar tolere eder ama CPU yetmezse sıkıntı. Ben mesela o sleeper buildde grafikleri fullüyorum CPU'ya yük binmesin diye. Ancak orada da özel ayarlar olduğundan GPU fazla ısınmıyor.

10-15 Sene önce arkadaşın istediği mümkündü bence. Masaüstü sistem tavsiyesi 

50 bin fotodaki gibi ozellestirince
    www.incehesap.com
    Superior Elite | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Gainward RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/superior-elite-tavsiye-sistem-fiyati-44987/?hsu=6008,2427909,579789,2223134,589571,2214158,1634571

Masaüstü sistem tavsiyesi

Aha da 2K monitor
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-dell-g2724d-27-1-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,256371102.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 22 Temmuz 2025; 23:35:45 >

• Var mı tavsiye ettiğiniz bir sistem

Sen kartı alırsın ama kartlar artık saf kas gücü ile çalışmıyor daha çok teknolojik alt yapı ile çalışıyor.

Yani kartın sağlam bile olsa teknolojik alt yapı desteği erken kesilirse yolda kalırsın.

Bunu çok sık yapıyorlar artık. Güvenlik diyorlar, zart diyorlar, zurt diyorlar bir bahane buluyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyisini alıp 10 sene kullanmaktansa ortalama bı şey alıp 4-5 sene sonra güncellemek daha mantıklı.Bende 3080 var 5060 ti dan daha güçlü ama son çıkan dlss sadece yeni kartlara geliyor ben kullanamıyorum bı de ne kadar iyi kullansan da yıpranıyor o yüzden arada sistemi yenilemek lazım.
    5070 alirsan 4-5 sene boyunca tüm oyunları en üst ayarlarda oynayabilirsin 5090 alma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İşlemci tarafında ne önerirsiniz tabi birde anakart tarafı

• Ekran kartını 5 sene gidecek şekilde tercih et, 5 sene sonra ekran kartı değiştir, donanımın ekran kartını beslemeye yetmezse, 5 sene sonra, anakart, islemci, ram degistirirsin. Buna göre planlayarak satın alım yapmanı tavsiye ederim..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.