Şimdi Ara

masaüstü pc ye kablosuz veya kablolu bağlantı çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni taşındığım ev için internet bağlantısı kurulumu yapacağım ve fikrinizi almak istiyorum.
    Evde airties rt205 kablosuz modem var. telefon hattım ile masaüstü pc min arası, 20 mt mesefadedir.
    Modemi pc ye yakın koyup ethernetten bağlantı yaparsam 20 metre telefon kablosu gerekiyor. (Hattın olduğu yerden modeme)
    Yada modemi, hattın olduğu yere koysam kablo ıvız zıvırı çoğalmasın diye, masaüstü pc im için

http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/edimax-ew-7711usn-ew-7711usn-150mbps-kablosuz-nlite-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=43752

EDIMAXEW-7711USN 150MBPS KABLOSUZ nLITE USB ADAPTÖR

şeklinde bir adaptör alıp taksam, internet hangisinde daha verimli olur sizce? Eğer bu şekil bağlarsam arada 2 duvar var.

• En güzeli modemi hattın olduğu yere yakın takın ve bilgisayar da yakınında olsun bu şekilde en verimli şekilde kablolu olarak kullanabilirsiniz. Kabloasuz kullanmak sizin tercihiniz olabilir ama kablolu olarak daha verimli kullanırsınız.
    Bilgisayarınız notebook türü birşey olsaydı dahili olan wireless modülü daha verimlidir. Sonradan taktığınız USB kablosuz modemler o kadar verimli değil.
    Masaüstü bilgisayar için kasa içine takılan PCI kablosuz modemler var onlar daha verimli çalışırlar, ısınma sorunu olmaz. Kasa içerisinde soğutulur.
  • arkadasım benımde konu aynıydı masaustu bılgısayarı oglumun odasına tasıdım modem evın dıger ucunda mesafe 14 m uc duvar var arada kapıların uzerınden gecen kablolar falan ıstemedıgım ıcın usb alıcı aldım markası( edup 199 150 mbps) modemımde sızınkının aynısı rt 205 ıkı aydan berı sorunsuz kullanıyorum ısınma kopma vs kesınlıkle yok sınyal gucude sureklı bes cubuk laptop ve masaustu aynı anda sorunsuz...... sayın seyyahın dedıgı kasa ıcıne takılan alıcılardanda denedım zayıf kaldı sınyal gucu yuzde 60 cıvarını gecmedı anten kasanın arkasında kaldıgı ıcın zayıf sınyal alıyordu ayrıca kasada takılı olan creatıve ses kartında parazıte neden oldu bende cıkarıp edup u aldım yarım metre kablosu var monıtorun arkasına koydum sınyal sevıyesı resimdekınden asagı dusmuyor.... ama su varkı evınızın duvar yapısı cevredekı etkıler sınyal sevıyesını cok cıddı oranda etkılıyor bu alıcı sızde de aynı verımde calısırmı denemek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartucan -- 17 Temmuz 2012; 22:25:10 >

• usb wifi adaptör işini görür. lakin o ürün bende var ve pek önermem bence daha ucuza tplink 722n al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartucan

arkadasım benımde konu aynıydı masaustu bılgısayarı oglumun odasına tasıdım modem evın dıger ucunda mesafe 14 m uc duvar var arada kapıların uzerınden gecen kablolar falan ıstemedıgım ıcın usb alıcı aldım markası( edup 199 150 mbps) modemımde sızınkının aynısı rt 205 ıkı aydan berı sorunsuz kullanıyorum ısınma kopma vs kesınlıkle yok sınyal gucude sureklı bes cubuk laptop ve masaustu aynı anda sorunsuz...... sayın seyyahın dedıgı kasa ıcıne takılan alıcılardanda denedım zayıf kaldı sınyal gucu yuzde 60 cıvarını gecmedı anten kasanın arkasında kaldıgı ıcın zayıf sınyal alıyordu ayrıca kasada takılı olan creatıve ses kartında parazıte neden oldu bende cıkarıp edup u aldım yarım metre kablosu var monıtorun arkasına koydum sınyal sevıyesı resimdekınden asagı dusmuyor.... ama su varkı evınızın duvar yapısı cevredekı etkıler sınyal sevıyesını cok cıddı oranda etkılıyor bu alıcı sızde de aynı verımde calısırmı denemek lazım...

hocam merhaba; senin aldığın kablosuz zımbırtının aynısından bende aldım. fakat bu donanım usb den bağlı olduğu için, bilgisayarı ilk açarken windows a geçmeden önceki hazırlık çok uzun sürüyor. (memory testing) usb bağlantısını kestiğim anda işlemler hızlanıyor. takınca yine bekliyor. yaklaşık 3 dakika sonra windows a geçebiliyor. bu her seferinde böyle oluyor. bir diğer sorunda açıldıktan sonra başlıyor. cihaza hiç bir şekilde veri gelmiyor gitmiyor. durum: 'ilgili değil' modunda bekliyor. driver ı kurulu olduğu için, görev çubuğunda kablosuz ağ bağlantıları ikonunu açtığımda oradan bağlanmamada izin vermiyor. programını sildiğimde görev çubuğundan kablosuz ağ bağlantıları ikonuda siliniyor. üç gün önce aldığım cihazı bugün götürüp yenisiyle değiştirdim. ama sonuç değişmedi. yani anlayacağın cihaz beni 3 günde deli etti. konuyla ilgili fikir verebilecek herkesden yardım bekliyorum. sorun ne olabilir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.