Şimdi Ara

Masaüstü Fan Ne kadar Elektrik Tüketir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Aydinlatalim hocam. Simdi usb 2.0 yanlis bilmiyorsam 0.5 amper akim verir. 5 volt . 0,5A =2,5 watt. Gunde 10 saat diyorsun 25 watt.saat olur. 25*30= 750 wattsaat . Elektrigin 1000wattsaat i yaklasik 30 40 kurus arasidir. Yani odeyecegin tutar 20 30 kurus arasinda degisir. Eger usb 3.1 tarzida daha fazla akim verebilen bir port kullanilacaksa ona gore bu degerin akima olan oranini benzerlik yaparak katlarini bulabilirsin ama genelde cogu 2.5 watt olacaktir. Kolay gelsin.
  • 7/24 çalışırsa ayda 1.5 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

7/24 çalışırsa ayda 1.5 tl

bunu nasıl hesaplıyoruz aydınlatın bizi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudan elektriğe mi bağlı yoksa usb den mi güç alıyor.

edit. usb fanmış. işin icine ac-dc dönüştürme verimi de girecek o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hükümran -- 28 Haziran 2017; 20:48:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydinlatalim hocam. Simdi usb 2.0 yanlis bilmiyorsam 0.5 amper akim verir. 5 volt . 0,5A =2,5 watt. Gunde 10 saat diyorsun 25 watt.saat olur. 25*30= 750 wattsaat . Elektrigin 1000wattsaat i yaklasik 30 40 kurus arasidir. Yani odeyecegin tutar 20 30 kurus arasinda degisir. Eger usb 3.1 tarzida daha fazla akim verebilen bir port kullanilacaksa ona gore bu degerin akima olan oranini benzerlik yaparak katlarini bulabilirsin ama genelde cogu 2.5 watt olacaktir. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Aydinlatalim hocam. Simdi usb 2.0 yanlis bilmiyorsam 0.5 amper akim verir. 5 volt . 0,5A =2,5 watt. Gunde 10 saat diyorsun 25 watt.saat olur. 25*30= 750 wattsaat . Elektrigin 1000wattsaat i yaklasik 30 40 kurus arasidir. Yani odeyecegin tutar 20 30 kurus arasinda degisir. Eger usb 3.1 tarzida daha fazla akim verebilen bir port kullanilacaksa ona gore bu degerin akima olan oranini benzerlik yaparak katlarini bulabilirsin ama genelde cogu 2.5 watt olacaktir. Kolay gelsin.

gerçekten aydınlandım teşekkür ederim merak ettiğim bir konuydu daha da unutmam tekrar teşekkür ederim.

• NoNickMan kullanıcısına yanıt
    hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şuan kablosu kısa olduğu için bilgisayarın arkasına taktım ama telefonun adapterine taksam usbsini herhangi bir fark olur mu? yani hangisi daha hesaplı olur? direk bilgisayaramı yoksa usbsıne adapter takıp prize takmak mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hükümran kullanıcısına yanıt
    şuan kablosu kısa olduğu için bilgisayarın arkasına taktım ama telefonun adapterine taksam usbsini herhangi bir fark olur mu? yani hangisi daha hesaplı olur? direk bilgisayaramı yoksa usbsıne adapter takıp prize takmak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: despot12

hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şuan kablosu kısa olduğu için bilgisayarın arkasına taktım ama telefonun adapterine taksam usbsini herhangi bir fark olur mu? yani hangisi daha hesaplı olur? direk bilgisayaramı yoksa usbsıne adapter takıp prize takmak mı?

Fark olmaz hocam dirence bagli oldugu icin ikisinde de ayni enerjiyi harcar. Belki adaptorun verimi etkileyebilir biraz ama o da max 2 3 kurus fark eder

• Uza veled!

• despot12 kullanıcısına yanıt
    Ben fanın kablosunu kesip usb kablosuna bağladım adaptörle prize taktım hem daha rahat oluyor hem de usb girişi doldurmuyor. Güç olarak da pek bir şey farketmez sonuçta alacağı akım belli motorun. Ben benimkimin motorunu değiştirip brushless motor takmıştım fan deli gibi dönüyordu :)

• ooo brushless motor mu? Gerçi onunda pahalısı ucuzu var anlamak lağzım. Bu pervane şimdilik idare ediyor beni büyük var o hem ses hem cok hava veriyor basım agrıyor bır zaman sonra yuzum kuruyor. klima desen bana gelmiyor ya direk burnum tıkanıyor yada carpıyor beni... İlk defa memnun kaldığım bir ürün arasında bir pervane oldu ya :) :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.