Şimdi Ara

Masaüstü bilgisayarım çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar masaüstü bilgisayarımda yaşadığım sıkıntıyı anlatmaya çalışacağım.

Bilgisayarı açtığımda ekranda hiçbir yazı gelmiyor yani ne RAM sayıyor ne işlem yapiyor nede windows aciliyor. Bilgisayara elektrik geldiği anda SIYAH EKRAN geliyor ve hiçbir hata mesajı vb şeyler olmaksızın öylece kalıyor. İlk başlarda böyle olduğunda birkaç aç kapa sonrası açılıyordu ve bir keresinde bilgisayar overclock yapamadı gibisinden biri hata vermişti. Aslında ben overclocklu kullanmıyorum ama neden öyle dediğini anlayamadım.

Acaba bu tarz bir sorun neden olmuş olabilir bilmiyorum ama parçalardan bir tanesinin tamamen kullanım dışı kaldığına kanaat getirdim. Sizce bu durumu ne yapmış olabilir? Ramleri tek tek takmayı yerlerini ve slotlarını değiştirmeyi denedim. Ramlerde sorun olduğunu sanmıyorum. Ekran kartını çıkardım anakarttaki onboard slota taktım monitör baglantisini ondada sonuc degismedi.

RAM ve Ekran kartının masum oldugunu dusunursek HDD veya Anakartta sorun olabileceğini düşünüyorum. Tabii işlemcide olabilir ama bilmiyorum. Bu konuda bir bilgisi olan yada tecrübe etmiş birisi varsa bana yardım etmesini ve yol göstermesini şiddetle rica ediyorum :)

Teşekkür ederim,

• kasanın güç kaynağında problem olabilir
  • bilgisayar calisiyor ama? bütün fanlar çalışmaya başlıyor anakarta elektrik geldiğini gösteren yeşil ışık yanıyor bu durumda yinede powerda olabilir mi problem? yada nasıl anlayabilirim emin olabilirim sıkıntının orada olup olmadığnı?
  • bunu başka donanımlarla deneyerek anlayabilirsiniz. belki problem ekran kartı veya ram. belkide anakartta problem var.
  • Kesin emin olamam tabiki ama kendimce denemelerim sonucu ekran kartı ve ramlerde sorun olmadığına kanaat getirdim. Anakartta sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

ve aldığım sorunun detayını düşününce hiçbir işlemin yapmaması açılır açılmaz siyah ekrana düşmesi durumunu dusununce sanki cidden anakartta sıkıntı varmış gibi geliyor ama anladığım kadarıyla bunu denemeden anlamak mümkün değil dolayısıyla forumdan bir yardım alamayacağım sanırım :/
  • farklı bir anakart ile dene. eğer imkanın varsa tabi. yoksa servise göndericen artık
  • Problemin anakartta...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • farklı bir anakartla denemem için anakart almam lazım
    sorunun anakartta olduguna emin olsam hemen alayımda birde elimde patlarsa :)
    çıkmazdayım galiba :)
  • asus m4a89gtd suanda süphelendigim anakartın modeli markası

mevcut bilgisayarımı tamir etmenin yanında yeni bir bilgisayar daha almayı dusunuyorum
    o makinede de asus m5a97 almayı düşünüyordum

asus m5a97yi şimdiden alsam - m4a89gtd nin yerine taksam çalışır mı socketleri birbirlerine uygun mudur uyumlu mudur bir bilgi alabilir miyim bilen arkadaşlardan?
  • Buarada diğer parçalarda önemliyse sistemim bu:

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C)
    HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11

bu anakartın bozulmuş olması durumunda asus m5a97 anakart kullanabilir miyim bu sistemde? yada hatta dahada iyi birşey sorayım geçici sürece idare etmesi için nispeten daha ucuz bir anakart önerebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.