Şimdi Ara

MASAL EDEBİ ESER MİDİR DEĞİL MİDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar;''Masal edebi eser midir ,değil midir? bu sorunun cevabını bulamadık daha dorusu tereddütde kaldık siz değerli dhseverlere sormak istedik umarım bize yardımcı olacak fikirler bilgiler verirsiniz çok merak ettiğimiz için sorma gereği hissettik rahatsızlık verdiysek özür dileriz.

sayglılar.

• up

yokmu yardım elini uzatmak isteyen?
  • Edebiyat derslerinden yola çıkarak tahmin etmeye çalışayım. Yazılı düşünüyorum

Masallar halk arasında sözlü olarak kuşaktan kuşağa aktarıldığı gibi aynı zamanda yazarlar da kitaplar yazmıştır.
    Mesela La Fonten (tabikide yanlış yazdım) Masallar halka özgü oluyor sanırım yani anonim eserlerdir.

Bence masallar edebi eserlerdir. Hatta edebi olmayan herhangi bir yazı yoktur sanırım. Hepsinin yeri ayrı. (Yanlışım varsa düzeltin)
  • teşekkür ederim fakat daha bilimsel bir cevap bulabileceğimiz bir adres biliyorsan yada bilen arkdaşlar varsa çok makbule geçer hani nuri ustam senin verdiğin bilgileri not ediyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Edebiyat derslerinden yola çıkarak tahmin etmeye çalışayım. Yazılı düşünüyorum

Masallar halk arasında sözlü olarak kuşaktan kuşağa aktarıldığı gibi aynı zamanda yazarlar da kitaplar yazmıştır.
    Mesela La Fonten (tabikide yanlış yazdım) Masallar halka özgü oluyor sanırım yani anonim eserlerdir.

Bence masallar edebi eserlerdir. Hatta edebi olmayan herhangi bir yazı yoktur sanırım. Hepsinin yeri ayrı. (Yanlışım varsa düzeltin)

• bilimsel yaklaşımyok mu ??
  • up!!!
  • Bilimsel olarak şöyle yaklaşmayı deniyorum.

Edebiyat değişik şekillerde kollara ayrılmıştır. Divan edebiyatı ve halk edebiyatı başka çeşitleri varda aklımda bu 2 si var şimdilik.
    Divan edebiyatı ağır dille yazılır. Eski Türkçeyle yazılır ve daha çok sarayların üst düzeyindeki insanlara hitap eder ( yani sosyete diyelim)
    Halk edebiyatı ise halk arasında halkın konuştuğu dilde yazılan bazen yazılı bazende sözlü olarak kuşaktan kuşağa aktarılan eserlerin olduğu bir daldır. Masalda halk edebiyatı içinde yer alır. Halk edebiyatı anonimdir (yani herkesin ortak kullandığı herhangi birine özel olmayan. hatırladığım kadarı ile yanlış olabilir anonim sözünü araştır google da anonim şirketlerde var hani çoklu ortaklı olanlar onun gibi düşün çoğu kişiye hitap ediyor)
    Demem odur ki; Masal halk edebiyatı içinde yer alır. O zaman masallar edebi eserlerdir.

Ödev yapacaksan bu bilgileri yazabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir aşk hikayesi... [+18]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TŞK EDERİM SADECE BİR BAYAN ARKADAŞIN SORUSU ÜZERİNE MERAK ETMİŞTİM.TŞK EDİYORUM GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTIM KENDİSİNE

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 9 Nisan 2021; 17:33:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.