Şimdi Ara

MASAK'tan kripto şirketleri için yeni düzenleme: Görüntülü görüşme zorunluluğu getirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MASAK'tan kripto şirketleri için yeni düzenleme: Görüntülü görüşme zorunluluğu getirildi
    Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para borsalarını ilgilendiren yeni bir düzenleme hazırladı. Yapılan güncellemeyle kripto para borsalarına yeni kayıt olacak üyelere görüntülü görüşme ile doğrulama zorunluluğu geldi.

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılar Rehberi’ni güncelleyen MASAK, canlılık testi ve görüntülü görüşme arasındaki kafa karışıklığını giderdi. Buna göre 13 Mart 2025 tarihinden itibaren hesap oluşturan tüm kullanıcılar için görüntülü görüşme ile kimlik doğrulama zorunlu olacak.

Öte yandan 25 Aralık 2024’ten itibaren üye olan kullanıcılar canlılık testi ile otomatik olarak kimlik kontrolüyle üye olmuştu. 25 Aralık 2024 - 13 Mart 2025 tarihleri arasında canlılık testi ile üye olan yeni kullanıcılarda görüntülü görüşme şartı aranmayacak.

Ayrıca Bkz.Ticaret Bakanlığı: “Bir ürün satın almadan önce satıcı hakkındaki şikayetleri araştırın”

Bankalarda online yöntemle hesap açmak için görüntülü görüşme ile kimlik kontrolü uygulanıyor. Görüntülü olarak müşteri temsilcisine bağlanılıyor ve çeşitli doğrulamalar sonucunda hesabınız açılıyor. Artık kripto para varlık platformlarında da aynı sistem uygulanacak.

Paribu Hukuk Müşaviri Aysu Düz, 13 Mart 2025 tarihinden itibaren hesap oluşturan tüm kullanıcılar için kimlik doğrulamada görüntülü görüşme şartı arayacağını belirterek şunları söyledi:

“Başka bir deyişle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tebliğlerinin yürürlüğe girmesiyle yeni müşteri kabulünde görüntülü görüşme şartı netleşmiş oldu. Bu güncellemeyle, 25 Aralık 2024 öncesinde ve 13 Mart 2025 sonrasında hesap oluşturan kullanıcıların kimlik doğrulama adımlarını tamamlayabilmesi için görüntülü görüşme yapmış olmaları şartı aranacak. 25 Aralık 2024 - 13 Mart 2025 tarihleri arasında, canlılık testi de içeren uzaktan kimlik doğrulama yöntemiyle hesap oluşturan kullanıcılar için ise görüntülü görüşme zorunluluğu aranmayacak” dedi.

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/masak-rehberi-guncellendi-kripto-sirketlerinde-goruntulu-gorusme-aciklamasi-2439885

• Kripto diyince kendime guluyorum , 7 tl kazanç olunca hemen çıktım , ilk ve son alışverişimdi , ilerde bakarım duruma göre :)

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Kripto yatırımında kurallar değişti.

Eskiden nerede kedi köpek coin var millet oradan vurgun yapıyordu artık ABD'nin yeni yasaları ile beraber kurumsal yatırımcı (gerçek balinalar) devreye girdi. Bunlar öyle kedi köpek uzaylı coin almazlar, sadece iş yapacak şeyler alır-satarlar.

Burada BitPanda'nın BCI5'i devreye giriyor. Aslında hacim ve performansa göre allokasyon yapıyor.

Ben sene başından beri bunu takip ediyorum. Yatırım tavsiyesi elbette değil.

MASAK'tan kripto şirketleri için yeni düzenleme: Görüntülü görüşme zorunluluğu getirildi

• Sinsi Planlar Dönüyor, Güvenlik Ayağına ...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merakimdan bakmistim , girmem ile cikmam bir oldu , ortada reel bir sey yok sanirsam , birileri bi tık yapiyo kafasina gore , kerizleri silkeliyorlar gibi geldi :) gercek paralari devre disina birakmaya calisiyorlar anladigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • Ne fark eder ha yüz taraması yapmış ha video çekmiş boş işlerle uğraşmayı bırakın

Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • 2024 Aralık tarihinden uzun yıllar evvel üye olmuş en eski hesapları bile askıya almış ve canlılık testi ile doğrulama yapmaya mecbur bırakmışlardı. 26 Nisan'a kadar da süre vermişlerdi, yani tarihlerin bir anlamı yok. Haberde es geçilen bir detay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Ekim 2025; 19:39:31 >
  • Salgın zamanı
    200 lira ile girdim binanceye
    2 yıl sonra 200 lira ile çıktım 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.