Şimdi Ara

Masa Kasa Projesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirtmeliyim ki, bu işe başlarken çok hızlı bir şekilde bitireceğimi düşünmüştüm. Kendim bu işi yapmasam da metal üzerine bir iş yapıyorum, işi bilmeyen bir kişiye göre en azından neyin nasıl olacağını az çok hesap edip, düşünebilme fırsatım oldu ve işe başladım.
    İlk etapta eski bir kasa üzerinde sistemin nasıl kurulduğuna baktık, daha sonra elimizdeki CNC makinesi ile anakart montaj deliklerini yapamayacağımızı farkettik en baştan bir sıkıntı çıktı. Elimizdeki internetten bazı bulduğum fotoğraflar ile tekrar bir düşündük. Hesap ettik 1200x 675x250 ölçülerinde karar verdik. Daha sonra ar-ge diyebileceğimiz gibi bir örnek çıkardık ufak bir parçada, sistemi kurmadan önce demonte bir sistem olmasını ve bu yapacağımız projenin en azından diğer tasarımlara göre, hem biraz daha farklı hemde amatör yapılan diğer işlere göre iyi olması lazımdı. Ufak bir örnek çıkararak kafada ilk etapta çıkaracağımız dış kasayı belirledik. İnternette gördüğüm sistemlerde genelde yapılanlarda, dışardan müdahale etmek için üstteki camı kaldırıyorlar bizde bu camın kaldırıp indirmenin bize zorluk çıkaracağını düşünerek, çekmeceli bir tasarım düşündük. Dış kısmın bir örneğini oluşturduktan sonra, ilk etap için kolları sıvadık.
    Önceden belirlediğimiz alüminyum malzemeyi tercih ettik soğuma hızından ve hafifliğinden dolayı, 1000x2000 1.5m 2 plaka sac ile ilk işe koyulduk. Ölçüler çizildi, kesim yapıldı , gerekli delikler ve büküm payları için CNC punch'da kesilen malzemeler delindi. Daha sonra çizilen ölçülerle, bükümler yapıldı ve dış kasa bitirildi.
    Dış kasa genel ölçülere uyacağı için bizim için yapımı pek zor olmadı asıl işçilik, çekmecenin içerisinde oldu yani sistemi kuracağımız çekmecede 12 cm'lik fanlar için ölçü alındı ve çekmeceye nasıl malzeme yerleştireceğimize göre bir sistem oluşturduk. Elimizde CNC gibi bir makinenin avantajı olması bayağı iyi oldu ve bilgisayar üzerinde istediğimiz şekilde istediğimiz malzemeyi ayarlayabildik. Bir sorun vardı kaynak işi elimizde alümiyum kaynağı olmadığı için bu kaynağı dışarıda yaptırmak zorunda kaldık.
    İlk aşamalar CNC çıkışı.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Kaynağa gitmeden önce elimizdeki, malzemelere bir bakalım dedik.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Her ne kadar bütün malzemelerin fotoğraflarını her anında çekemesekde, çoğu önemli anlarda fotoğraf alabildik.
    Dışarıda kaynağa verdiğimiz parçalar geldi ve zımparası yapılarak boyaya hazır hale getirildi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Daha sonra yaptığımız kasanın, bir ayağın üzerine oturtmak için 40x40 profil'den de-monte olarak ayak yaptık ve bunları diğer malzemelerle boyaya hazır hale getirdik.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Daha sonra diğer fotoğrafını çekemediğimiz malzemeler ile boyaya soktuk malzemeleri, çalıştığım yerde toz boya atıldığı için, kırmızı ve siyah mat renklerinde iki boya tercih ederek dışarıdan satın aldım, kırmızı ve siyah tercihim'de Asus'un ROG serisinde kullanılmasından dolayı birazda. Boyayı satın aldıktan sonra boya işlerine koyulduk ilk etapta kimyasal bir ilaç ile yıkayıp sac, profil yağ'dan ayrıştırıldı ve dışarıda kurumaya bırakıldı. Daha sonra boyama aşamasına girdik ve boyası atılıp 200C sıcaklıkta 20 dakika fırınlandı, ve sonuç fırından sonra Bu arada kullanılan boya polyester'dir. Mat olarak polyester var sadece, ben epoxy düşündüm yalnız epoxy'de sadece, parlak renkler olduğu için kullanamadık.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Soğuma işlemi bittikten sonra elimizde olan malzemelerin montajını yaptık.Fotoğrafta her ne kadar akıcı bir şekilde gidiyor olsa bile, yaparken hiç öyle olmadı her aşamada farklı bir hata ve farklı bir sıkıntı ile karşılaştık hatta bazı yerlerde bu projeye başlarken hata mı yaptık diye bile düşündük.
    Çekmece için ray seçtik basmaçlı ray sistemi vardı yalnız montaj ve büyüklüğünden dolayı istediğimiz halde maalesef kullanamadık, yerine teleskopik frenli ray kullandık.
     Masa Kasa Projesi.

Daha sonra elimizdeki malzemeleri birleştirmeye başlamak için kolları sıvadık tekrardan, vida yerine perçin tercih ettik, yalama olma riskine karşı.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Bazı kısımlarda vidanın gözükmemesi için sıvı çivi kullanmak zorunda kaldık alüminyum'da punta tutmadığı için, sıvı çıvı ile yapıştırılarak 24 saat kurumaya alındı.
     Masa Kasa Projesi.

Daha sonra harddisk ve ssd'leri konumlandırmak için kutu yaptık. CNC'nin avantajı ile istediğimiz malzemeyi çıkarabildik rahat bir şekilde.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.

Sonunda bitti ve en son hali, emeklerimizin karşılığını aldık.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
    Bu arada ayaklar dereceli yapıldı, boş kalan kısımlarıda renkli bir pleksiglass ile kapatıp led ile ışıklandırmayı düşünüyorum daha sonra.

Okuyan ve yorum yapan herkese teşekkürler, sürç i lisan ettiysek affola iyi forumlar.

Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi.

• valla harika görünüyo epey emek var üstünde şimdiden bitince çalışır halde görmek isterim
  • Bütçe olduktan sonra güzel şeyler yapılabiliyor tabi.

Yaz aylarına doğru ben de bir şeyler yapmayı düşünüyorum.

Önce alet edevatları alarak başlayacağım. Daha dremel, dekupaj testere gibi eksikliklerim var.

Kolay gelsin.
  • alecomy A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bayağı bir emek harcadık, ama askerliğimin yaklaşması nedeni ile sistemi kurmam için biraz daha zaman lazım. Ama kurulduktan sonra da, resimleri tekrar burada paylaşacağım.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bütçe önemli yalnız benim metal işi yapıyor olmam bütçeden bayağı karlı çıkma mı sağladı, bu işi dışarıda yaptırmaya kalkışırsan büyük bütçeler lazım olacaktır. Çünkü bütün parçaların hepsine tek tek deliğine göre ölçü çıkarıyorsun bunlarda zahmetli işler.
    Bu arada böyle bir şey yapmayı düşünüyorsan ve metalden olacak ise dremel, dekupaj ve testere ile bitirebileceğini pek zannetmiyorum. Ya çok zamanını alır yada istediğin gibi olmayabilir, baştan söyleyeyim ben bile elimde çoğu makinenin olması sayesinde bile, yine bayağı zorluklar yaşadım. CNC gibi bir makine olmasaydı zaten, o delikleri falan açmak bir sürü sıkıntılı işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanereyb

Bütçe önemli yalnız benim metal işi yapıyor olmam bütçeden bayağı karlı çıkma mı sağladı, bu işi dışarıda yaptırmaya kalkışırsan büyük bütçeler lazım olacaktır. Çünkü bütün parçaların hepsine tek tek deliğine göre ölçü çıkarıyorsun bunlarda zahmetli işler.
    Bu arada böyle bir şey yapmayı düşünüyorsan ve metalden olacak ise dremel, dekupaj ve testere ile bitirebileceğini pek zannetmiyorum. Ya çok zamanını alır yada istediğin gibi olmayabilir, baştan söyleyeyim ben bile elimde çoğu makinenin olması sayesinde bile, yine bayağı zorluklar yaşadım. CNC gibi bir makine olmasaydı zaten, o delikleri falan açmak bir sürü sıkıntılı işler.

Biliyorum hocam. CNC olmadan olmaz o proje zaten.

Bütçe yoksa zaten hiç yaptıramayız sanayiide. Sizin avantajınız var.

Benim biraz daha basit olacak projem.

Kendime tezgah masa dolap falan yapacağım.

Kasa toplayacağım.

Odamı ona göre düzenleyeceğim.

Çok şey var aslında bunlar sadece başlangıç.

Eğer böyle birşey düşünüyorsan, takıldığın kısımlarda yardımcı olabilirim.
    Sen daha büyük şeyler düşünüyorsun, tahminimce sana daha pahalıya mal olacak gibi, ne diyeyim şimdiden kolay gelsin.
    Bu arada oda düzenleme vs. şeylerde burada paylaşan arkadaşlar gördüm, eğer öyle bir fikrin varsa odanın fotoğraflarını ve az çok ne yapmayı düşündüğünü paylaşırsan, herkes yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanereyb

Eğer böyle birşey düşünüyorsan, takıldığın kısımlarda yardımcı olabilirim.
    Sen daha büyük şeyler düşünüyorsun, tahminimce sana daha pahalıya mal olacak gibi, ne diyeyim şimdiden kolay gelsin.
    Bu arada oda düzenleme vs. şeylerde burada paylaşan arkadaşlar gördüm, eğer öyle bir fikrin varsa odanın fotoğraflarını ve az çok ne yapmayı düşündüğünü paylaşırsan, herkes yardımcı olabilir.

Yok hocam aşırı maliyetli değil aslında. Ahşaptan yapacağım. Sunta veya mdf kullanacağım.

Kibrit kutusu kadar odam var.

Olayım daha çok yerden kazanmakla ilgili.

Bilgisayar masam var ama küçük ve elektronik hobim için yer kalmıyor.

Gönül şöyle bir şey ister ama bu beni biraz aşar gibi duruyor. Yapsam bile sağlamlığından şüphelenirim.

[simage]
    http://dekorrehberim.com/UserFiles/galeri/urun/ev-dekorasyonu/cocuk-odasi-genc-odasi/ustu-yatak-alti-calisma-masasi-ranza-b02/ustu-yatak-alti-calisma-masasi-ranza-G8K.jpg[/simage]

quote:

Yok hocam aşırı maliyetli değil aslında. Ahşaptan yapacağım. Sunta veya mdf kullanacağım.

Kibrit kutusu kadar odam var.

Olayım daha çok yerden kazanmakla ilgili.

Bilgisayar masam var ama küçük ve elektronik hobim için yer kalmıyor.

Gönül şöyle bir şey ister ama bu beni biraz aşar gibi duruyor. Yapsam bile sağlamlığından şüphelenirim.

Hocam resimdeki ürünlere ALL İN ONE diyorlar genelde hazır olarakta satılıyorlar diye hatırlıyorum sanki.
    Benimde odam pek büyük sayılmaz, bu masa gardrop ve yatak koyulduğunda açıkçası ortada pek alan kalmıyor maalesef.
    Metalden yapmayı düşünüyorsan, sağlamlığından korkmana gerek yok ahşap olarak ta kalınlık konusunda ince olmaz ise problem yaşayacağını sanmıyorum.
    Bu arada ahşap için bir kaç resim bulmuştum daha önce.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi.
     Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi.

• Çok Güzel olmuş
  • Forumda buna benzer projeler görmüştük, diğerleri gibi sizinki de müthiş olmuş, güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok Güzel olmuş

Teşekkürler Hocam
    quote:

Forumda buna benzer projeler görmüştük, diğerleri gibi sizinki de müthiş olmuş, güle güle kullanın

Bende foruma yeni üye oldum yalnız üye olmadığımda da takip ettiğim forumlardan birisi, buna benzer olanlar var ama çekmeceli göremedim yanlış hatırlamıyorsam, birde geneli ahşaptı

• tanereyb kullanıcısına yanıt
    Aynen haklısınız bende hiç çekmeceli görmemiştim, sizinkisi ilk oldu sanırım.

Metal olayı ise bir tane daha metal vardı ama olsun sizinkide çok güzel oldu,güle güle eskitin

• doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    quote:

Aynen haklısınız bende hiç çekmeceli görmemiştim, sizinkisi ilk oldu sanırım.

Metal olayı ise bir tane daha metal vardı ama olsun sizinkide çok güzel oldu,güle güle eskitin

Teşekkürler bu arada metal olanın, konuyu hatırlıyorsanız özelden yollama imkanınız varmı? Tasarımını merak ettim
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81484844&p=1

Linki buraya atıyorum merak eden arkadaşlar veya görmek isteyenler oluyorsa diye, isterseniz kaldırırım tabi

• Harika olmuş hocam. Bir aralar benim de aklımda vardı böyle bir proje ama onun yerine tekerlekli kasa moduna karar verdim yazın gerçekleştirmek üzere.
    Şunu merak ediyorum: Moduma başladığımda klavyemi de değiştireceğim ve aklımda K70 var, önerir misiniz? RGB olanı çok hoş lakin aradaki fiyat farkına değeceğini sanmıyorum, sizce de öyle mi? Makro tuşları olmamasına rağmen herhangi bir tuşa görev atanabiliyor mu?
    Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    quote:

http://mobile.donanimha...opic.asp?m=81484844&p=1

Linki buraya atıyorum merak eden arkadaşlar veya görmek isteyenler oluyorsa diye, isterseniz kaldırırım tabi

Hocam arkadaşın çalışması da güzel olmuş gerçekten, ama çekmecesiz yapım aslında daha kolay bir bakımdan, yaptığım işi övmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
  • quote:

Harika olmuş hocam. Bir aralar benim de aklımda vardı böyle bir proje ama onun yerine tekerlekli kasa moduna karar verdim yazın gerçekleştirmek üzere.
    Şunu merak ediyorum: Moduma başladığımda klavyemi de değiştireceğim ve aklımda K70 var, önerir misiniz? RGB olanı çok hoş lakin aradaki fiyat farkına değeceğini sanmıyorum, sizce de öyle mi? Makro tuşları olmamasına rağmen herhangi bir tuşa görev atanabiliyor mu?

Hocam konuya çok güzel yerden girdin ne diyeyim Söylediğiniz ürün hakkında pek bilgim yok, yalnız RGB olmasından dolayı bir fiyat farkı var ise bu sizin tercihiniz kalmış açıkçası bunun için benim yorum yapmam pek iyi olmaz, tercihinize kalmış.

Bence ikinizinki de çok güzel olmuş

quote:

Bence ikinizinki de çok güzel olmuş

Hocam sistemi kursak asıl ne olduğu o zaman meydana çıkacak, yalnız şuan ki durumumla maalesef onu başaramıyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.