Şimdi Ara

Hazır vs toplama kasa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bazı parçalar mevcut.

Siz olsanız toplar mıydınız hazır mı alırdınız?

Sistem FPS ve gündelik işlerde kullanılacak.

Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.

Mevcut parçalar şunlar;

MSI Ventus 2X 4070 Ti.

Samsung 980 Pro 2 TB.

Akasa soho 360 sıvı ve Aerocool Cylon 4F marka kule soğutucu.

---

Anakart PSU RAM işlemci kasa eksik.

Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Almışken en az 7700 olmalı diyorum hocam, toplama şekilde yapabilirsiniz anakart ve işlemciden çok kısmayın ama Ramleri xpg alıp bütçeyi rahatlatabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lokkatto kullanıcısına yanıt

Açıkçası fiyat performans bir şey arıyorum 5600x sistemimden geçiş olacak.

• özket kullanıcısına yanıt
    5600 tarzı bir işlemciden geçeceğinizi düşünerek 7700 tavsiye ettim hocam, bana göre en düşük 7700 olmalı

Aradaki fiyat farkı %40 sunduğu performans bu kadar etki eder mi ? 7600 ya da 7500f e niye sıcak bakmıyoruz?

5600X den sonra elbette 7600 ,gayet iyi bi işlemci ve RTX 4070 Ti için kafi. Ama ilerde e.kartını değiştirmek isterseniz,pertformans düşer. O nedenle alabilecekseniz 7700 alın. Bi de 7500F veya 7600 alırsanız stok soğutucusu zayıf. Yetmiyor. Bu nedenle en az 1000 tl de soğutucu parasını ilave edin Ama 7700 ün prism, ,ısı borulu soğutucusu yeterli.

https://www.amd.com/en/products/processors/ecosystem/cpu-cooler-solutions.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 19 Ekim 2024; 10:58:4 >
    Ddr4 de amiral gemilerinden birisini kullandığınızı tahmin ederek yazmıştık, öyle de oldu. 5600x ü bırakıp 7600 e geçmek benim için pişmanlıktır hem ddr5 e yükselteceğim hem de beni tatmin etmeyecek
    Tavsiyem 7700 dür hocam

• Hocam şu an işyerindeyim akiam 22:30dan sonra konunuza dolu dolu cevap vereceğim tam benlik konu çünkü.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Sürekli sistem güncelleyen birisi olmadım ben,oynadığım oyunlarda (şu an hiç oynamasamda) genelde fps oyunları csgo gibi.

indirim kovalasak kaçı görür bu parça acaba elimde aslında bir tane hava soğutucu var tabi ne kadar iş yapar bilemem.Aerocool Cylon 4F

Tatmin etmemesi nedendir sizi peki? 7700'e de çıkarım hocam çok sorun olmaz.

• kadir.uluag kullanıcısına yanıt

Bekliyorum hocam.

Ddr5 e geçerken beklenti içerisindeyseniz yeni nesil herhangi bir oyunda işlemcinin yetmediği yerde canınız sıkılmasın diye, özellikle yeni nesil oyunlarda çünkü online işlemci bazlı fps oyunlarında artık yüksek değerleri görmek için ayarlama yapmak, single hikayeli oyunlarda ayarları kısmak sistemi de yenilediğinize değmesi için minimum 7700 dür. Elbette kişisel düşüncem piyasadaki en iyi işlemcileri kullanıyorum bazen beni bile tatmin etmediği yerler oluyor sorun bende de olabilir . Artık yeni nesil oyunlar ne yazık ki aşırı detaylı oluyor detay= işlemci yoğunluğu, kas gücü 5k serisi ekran kartı aldığınızda bile beslemeye yetecek düzeyde olması da sizin için bir artıdır. Lütfen anakart alımında dikkatli olun ddr5 de anakart eskisi gibi değil işlemciyi düzgün besleyecek etkenlere sahip olması gerekiyor. Ekstra önerim cpu tutucu alıp bir kaç derece daha serin çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Evet oyun oynayan vatandaş için bunlar kulağa gerçekten hoş geliyor ancak ben son bir yıldır oyun oynamıyorum,oynadığım oyunlarda da çok öyle aman aman detay yok,kart olarak baktığımızda ise dört yıldır 1070 kullanıyordum 😂 kendimi anlatmaya çalışıyorum yanlış anlamayın lütfen sizin yüzünüzden 7700 e yükseliyorum.

kart için pcie 5.0 gen 5 m2 li bir kart gördüm colorful marka bu kart mı yoksa farklı öneri mi olur?

sistemin eksik parçalarını belirleyelim bende cebime göre ayar vermeye çalışacağım

Sizden ricam ürünün linkini bırakırsanız bir bakayım hocam.

• Hocam isterseniz Ryzen 7 9700x ile sistem dizin hiçbirinin performansı ryzen 7 7800x3d gibi olmayacak. Dünyanın en iyi oyun işlemcisi ve dünyanın en iyi fiyat performans işlemcisi ryzen 7 7800x3d'dir. Hocam o kadar iyi bir işlemci ki bilgisayar piyasasına adının altın harflerle yazılması gerek o kadar bakın abartmıyorum eğer amacınız sadece oyun oynamak ise tabi. Eğer ağırlıklı olarak render alacağım ara sıra oyun oynayacağım derseniz o zaman iş değişir o zaman 7800x3d doğru bir seçim olmaz.
    Hazır vs toplama kasa?

Buraya da sizin için 7800x3d ile yapılan testlerdeki sonuçlarını bırakıyorum. Tüm sistemlerde aynı donanım kullanılıyor 30bin liralık işlemciyi bile geçiyor söz konusu oyun olunca 7800x3d öyle sağlam bir işlemci ve çok doğru bir tercih.

Hazır vs toplama kasa?
    Hazır vs toplama kasa?
    Hazır vs toplama kasa?
    Hazır vs toplama kasa?
    Hazır vs toplama kasa?
    Hazır vs toplama kasa?

https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7800x3d-sekiz-cekirdek-4-2-ghz-kutulu-fiyati,475415936.html
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b650m-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,576125062.html
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-hx750-cp-9020137-eu-750-w-fiyati,100098671.html
    https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-msi-mpg-velox-100r-white-4-fanli-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,185348605.html
    https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-xpg-lancer-32-gb-2x16-ddr5-5600-mhz-cl36-ax5u5600c3616g-dclarwh-fiyati,245598145.html

Anakart MSI'ın en iyi fiyat performans anakartlarından biri 192 gba kadar ram desteği var, VRM, chipset, m2 SSD olmak üzere her tarafı soğutma bloğu dolu sistemin hep serin çalışacak bu da oyunlarda alacağın FPS'i olumlu anlamda etkileyecek. Wifi desteği var wifi 6e kablosuz bağlanabilirsin. Ekran kartının takıldığı yerde plastik ya da alüminyum yerine kalınlaştırılmış çelik kullanılmış bu da ileride ağır ve uzun bir ekran kartı kullanırsan sarkmaların önleneceği ve anakartın ileride zarar görmeyeceği anlamına geliyor. Anakart çok verimli, sorunsuz ve sağlam bir anakartın görüntüsü de çok hoş.
    Kasa MSI'ın en iyi kasalarından biridir hava geçirgenliği mükemmel sistemin hep serin kalacak, daha iyi bir kablolama sistemine sahip bu arada, ARGB desteği mevcut. ARGB desteği anakartta da mevcut ayrıca üstte led profil ayar düğmesi de mevcut. Dikey ekran kartı montaj özelliği mevcut. Önde ve arkada 360 mm soğutma desteği var. Manyetik toz filtreleri temperli cam detayı, her iki taraftanda açılabilir kapak mevcut. Gen2 Type C desteği mevcut. Ve MSI kalitesi.

Güç kaynağı Corsair'ın en tepe modellerinden biri 80+ Platinum sertifikası var %100 JAPON kapasitörlere sahip her güç çıkışında yüksek akım koruması var bütün koruma sertifikalarına sahip yüksek verimlilikle uzun yıllar sizi götürecek bir canavar. Ayrıca PSU Tier listesinde A Kategorisinde bir PSU. Bu Power supplyda multi single switch özelliği var singlea aldığında performansı uçuruyor power. En baba kartları bile rahat kaldıracak bir power bu.

Hocam bütçeni biraz zorla ve al bu parçaları o koltuğa oturduğunda ve oyunları oynadığında diyeceksinki Allah Kadir kardeşimden razı olsun iyiki bana bu parçaları önermiş ve iyiki onları almışım sistem bu diyeceksin diyeceksin ve çok mutlu bir şekilde uzun yıllar kullanacaksın.

Vallahi bu parçalar aşırı kaliteli ve uzuuuun yıllar kullanabileceğin bir sistem oluşturuyorum senin için 3 kuruş fazla ver ama 5 sene sonra sisteme baktığında iyiki almışım ya de bana da bi Allah razı olsun desen yeter hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 20 Ekim 2024; 0:34:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-colorful-battle-ax-b650m-plus-v14-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,722357212.html

İncehesap'ta senin için bulduğum bu ürüne göz at!
    www.incehesap.com
    MSI B650M GAMING PLUS WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200+(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/msi-b650m-gaming-plus-wifi-gaming-anakart-fiyati-71214/?utm_source=paylas&utm_medium=urun&utm_term=mobile-app
    bu arkadaş mantıklı olur hocam

-Pc başında olsaydım yazacağım muhtemel yazı
    7800x3d tek zarlı bir işlemci üstündeki işlemciler ise çift zarlı ondan dolayı böyle bir algı var fakat %20 daha iyi çalıştırabileceğiz ilerleyen dönemlerde. Şu anki standart halleri bile 7800x3d ye nazaran daha serin daha iyi çalışmakta. Ayriyeten ekliyorum piyasada işlemci krizi var 7800x3d ve üstü işlemcilere şu an asla para verilmez 1 ay önce 10 bin olan işlemci şimdi 19 bin

• Hazır vs toplama kasa?

En düşük fps tablosu. 7700-7600-7500 arasında 1-2 fps oynuyor. Oyun için toplanıyor ise neye göre 7700'den aşağısı olmaz çözemedim.

Kasa olarak ön paneli cam olan model on numara hava akışını baltalar. Ön panelin mesh ızgaralı yapıda olması hava akışını önemli ölçüde iyileştirir.

Hocam o işlemciye 19k verince benim fp algım kayboluyor.

Ben biraz daha fiyatına göre bir şeyler arıyorum.

Önceki bilgisayarımı sana yazayım

zotac 1070 / b550 mortar wifi / 5600x / 16 ripjaws / a650gf psu gungnir 111r / 2x1 tb m2

Bu sistemimi sattım bunun bileşenlerini hep indirimde aldım..

Mesela benim fp kafam biraz şöyle çalışıyor gaming plus 7 k tomahawk 7.5 tomahawk plustan birazdaha iyiyse 500 farka değerse gider onu alırım yoksa gamingi..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.