Şimdi Ara

Marvel's Midnight Suns Değerlendirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Marvel's Midnight Suns Değerlendirme

    Marvel's Midnight Suns


    Epic Games'de ücretsiz olan ve sinnerclown tarafından Türkçe yaması yapılan oyun, kayda değer derecede renkli ve ilgi çekici. Ben zaten sıra tabanlı mücadele hiç sevmem ama sinematikleri için başlamıştım ve trainer ile de mücadeleleri çabuk ve kolay atlarım diye düşündüm. Mücadeleler arasındaki sinematikler de oldukça zengin ve etkileyici ve çeşitli. Benim gibi çabuk sıkılıp bunalan birini bile bayağı oyalamayı başardı. Hatta biraz ilerledikten sonra FPS modunda yürümeniz ve karşılılıklı diyaloglar farklı bir hava verdi.


    Ancak bir noktadan sonra şöyle bir handikap oldu ve ciddi anlamda sıkmaya başladı. Bence bir oyunun çok sayıda dallara budaklara ayrılması, çok sayıda yapacak şey olması, çok fazla kişiyle bir sürü diyaloğa girmek, yani içerik zenginliği değil içerik çöplüğüne sahip olması makbul ve istenilecek bir şey değil. Az olsun, öz olsun. Bu kadar çok dağıtmasın bizi de kendini de, ne yaptığımızı bilelim, çizgisel ilerlemeden aşırı uzaklaşmasın. Ona gidip konuşuyorsun, bunu açıp okuyorsun, bir sürü içerik var ama hangi birini yapacaksın! Hem çok zaman alıyor, hem de anlamlı ve kayda değer, çok anlamlı işler ve diyaloglar değil ki! 40 parçaya bölünmenin ne manası var! Bu nedenle kayda değer olmayan bir sürü diyalog, toplanması gereken onca eşya, okunacak bir sürü gereksiz ve önem arz etmeyen ıvır zıvır metinler..... Bunlar çok sıkmaya başladı, bir kaç saatten sonra dayanamadım kapattım.


    Çok şey boca etmek marifet değil. Anlamlı, sıkmayan, sürükleyen, kaliteli bir akış ve hikayeye odaklanan bir yapım her zaman daha iyidir. Beyond Two Souls gibi mesela. En ufak bir çer çöp, lüzumsuz ve manasız bir tek içerik, tek bir sahne (neredeyse) bulamazsınız. Olsa bile çok ama çok azdır yani. Hele tekrara düşme gibi bir şey söz konusu bile olmuyor. Ah, ah, şu oyun ötesi bir deneyim olan yapımları filmden ibaret sananlar ve gerçek manada keşfetmemişler, ne kaçırdıklarını bir bilseler. Güya kendi oynadıklarının çelik çomak oynamaktan başka bir şey olmadığını bir görebilseler bu tarz yapımların yaşattığı gerçekçilik hissine ve harika deneyime kıyasen...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 12 Haziran 2024; 13:52:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam eline sağlık ama sana iki tavsiyem olacak yanlış anlamazsan;

    Yazılarını paragraflara ayırırsan okurken yormaz ve albenisi daha yüksek görünür

    Yazının paragraf aralarını ya da gelişigüzel şekilde herhangi bir yerini oyun içi fotoğraflarla desteklersen okuyucuyu yazıdan uzaklaştırmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Cep telefonundan gönderince öyle oldu, normalde paragraflar mevcuttu, şimdi düzelttik. Teşekkürler hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.