Şimdi Ara

marshall mg 15 yapıyorum.sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  marshall mg 15 yapıyorum.sorularım var
    arkadaşalar kendime gitar amfisi yapacağım.marshall mg15 yapmaya karar verdim. şeması resimde. yalnız sormak istediğim bir şey var. burda kulaklık jakı direnç üzerinden hoparlöre bağlanıyor.bunun yerine bu jakı preamp çıkışına yani amp girişine yani cd in ile aynı yere taksam. baglantılarıda jak takıldığı zaman amfinın girişinin bağlantısı kesilecek şekilde yapsam bir sorun olurmu? kulaklığı düzgün bir şekilde kullanabilirmiyim böyle ? ses te bozulma olurmu ?

• Seste bozulma olmaz ancak burası preanfi çıkışı olduğundan kulaklığı sürebilecek güçte olmayabilir. En azından bir kulaklık anfisine ihtiyaç duyabilirsin.
  • Tamam.bide trafo sanirim 2x15 v olmasi lazim.2x12 v kullansak sorun olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafonun 2x15V olduğuna dair bir bilgi yok şemada.
  • 2x12v ac trafo kullanabilirsin,(op-amp beslemesi için yapılmış ) beslemende zenerler var 15v onlar için biraz kısa kalabilir voltajın ama sakıncası yok sende 12v yapabilirsin zenerlerini ( beslemenin daha stabil kalması için ) veya beslemedeki seri wattlı dirençlerin var 270ohm1/2watt olanlar (ayrıca bu dirençler 1watt olabilir) bu dirençlerin değerlerini 100 - 150ohm'a çek 2x12v ac tarfoylada çalışır devren ancak güçte ufak bir güç kaybın olacak.2-3watt kadar

Kulaklık jackı ile istediğin şeyi anlamadım kulaklık çıkışını girişemi bağlamak istiyorsun ??? kulaklık çıkışını ampli katının girişindenmi almak istiyorsun ??? buradan alırsan ses bayağı az çıkacaktır kulaklığından. CD İnput ve aynı zamanda Line in olan bir girişin var zaten!! Kulaklık çıkışı bu alet için hayati önem taşır jack yuvasının anahtarlama yapacak bacaklarını iyi ölçüp biçip tak bu input jack içinde geçerli......

LM1875 + -25 voltta 25w verdiğinide belirtmek isterim. + -15voltta 10watt verir diyor datasheet ,kullanacağın hoparlörü seçerken (ohm ve watt olarak ) bunlarıda göz önünde bulundur çıkış entegrenin datasheet'ini biraz incele derim.....

Ben bu modellerin tda 2030 veya tda2050 kullandıklarını sanırdım bu lm1875 olan modelini hiç görmedim. Şemanın sağ alt tarafında yazan ufak yazıları okumayıda unutma...

• Ben zaten tda2050 kullanacagim. Datasheette tda2050 nin 15 watt vermesi icin +-22 v gerektigi yaziyor.15 v yi dogrultunca 22 v ye yakin birseyler ciktigi icin 2x15 v kullanmam gerektigini dusundum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serolok

Ben bu modellerin tda 2030 veya tda2050 kullandıklarını sanırdım bu lm1875 olan modelini hiç görmedim. Şemanın sağ alt tarafında yazan ufak yazıları okumayıda unutma...

Zaten devrenin orjinali TDA 2050 ile yapılmış. 5 Ağuston 2002 tarihinde LM1875 ile değiştirilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 7 Nisan 2013; 10:15:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.