Şimdi Ara

//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fakülte hakkında biraz bilgi vereceğim ihtiyacı olanlar için :)

Sistemden bahsedeyim öncelikle. Komite sistemi var okulda. İlk sene 4, ikinci ve üçüncü sene 5 komiteden oluşuyor. Geçme notu 50. Komite puanları teorik sorular + PBL soruları + pratik sınav (anatomi,mikrobiyoloji vs) dan geliyor. PBL sorularından 7 puan geliyor her komite. Artı 3 puan da PBL'e katılımdan geliyor.(hoca değerlendirmesi)

Eğitim dili İngilizce. ICP ve PBL dersleri genellikle Türkçe oluyor. PBL derslerinin İngilizce olduğu oldu. Hocaların İngilizcesi değişken ama genellikle gayet iyi.

Biraz PBL'den bahsedeyim. Problem based learning diğer ünilerdeki adıyla PDÖ 15-20 kişilik gruplar ve bir gözlemci hoca birliğinde öğrencilerin yönettiği komitedeki konuya göre olgulara dayanan bir tartışma araştırma dersi. 4-5 oturum halinde yapılıyor ve komitelerde 10 soru çıkıyor genel olarak.

Sınıf geçmek için (üst sınıftan komite seçebilmek için) GANO'nuzun 2.00 den yüksek olması gerekli. Asıl belirleyici olan bu oluyor. Eğer şartı sağlıyorsanız alttan komite alabiliyorsunuz eğer kaldığınız komite varsa. CC harf notu 2.00 ye eşit. CC yaklaşık 50 puan ile geliyor ancak 45 ile DC alıp koşullu geçmek de mümkün. Eğer GANO'nuz 2.00 ise DC leri de vermiş sayılıyorsunuz. Koşul bu.

Sene içinde 5 büyük sınavınız oluyor artı ICP ile ilgili birkaç küçük teorik+pratik sınavlar. Final yok. Her komite tek bir ders gibi sayılıyor. Kalırsanız komitelerden (FF almak) büte kalıyorsunuz. Büte kalmak yaygın çünkü bir komiteden kalınca direkt büte kalıyorsunuz. Her komitenin ayrı bütü var. Sınıfta kalma oranı hakkında çok bir bilgim yok kesin bir notla sınıfta kalma olayı olmadığı için. Sistem öğrenci dostu genel olarak. Ben bayağı seviyorum açıkçası hele final olmaması çok büyük bir rahatlık.

Geçme notu 50 olduğu için kolay sanmayın :) Çıkmış soru çok çok az çıkıyor özellikle ana derslerde. Baraj sistemi var. Sorular ciddi anlamda zor oluyor yani 50 almak hiç kolay değil. Sınıf ortalaması genellikle 55 civarında oluyor.

Laboratuvar şartları bayağı iyi bina yeni olduğu için. Diğer aynı sıralama bandındaki fakültelerden arkadaşlarımla kıyaslayınca gerçekten farkediliyor. Pratik dersler de verimli geçiyor imkanlar iyi olunca.

Devam zorunluluğu teorik derslerde yok. ICP, PBL, pratik derslerde %80 devamlılık gerekiyor.

ICP (Intoduction to Clinical Practice) programı var. Amaç klinik öncesi öğrencilere klinik bilgi kazandırmak. Hikaye alma, iletişim, kan alma benzeri klinik beceriler, fizik muayene dersleri veriliyor bunların teorik ve pratik sınavı yapılıyor. Ortalamaya katkısı bir komite değerinde. Geçemezseniz sınıf tekrarı yapıyorsunuz. Aynı zamanda bu program kapsamında ilk üç sene gruplara ayrılıp bilimsel araştırma yapıp bunu MaSCo (Marmara Student Congress) isimli geleneksel öğrenci kongresinde sene sonunda sunmak zorunlu. Bazen zulüm gibi gelse de akademik kariyer düşünenler için çok faydalı. Benzeri yok diye biliyorum başka üniversitelerde. Mezun olunca en az 3 bilimsel çalışmanız oluyor.

Erasmus fırsatları var. İtalya ve Almanya'da birçok üniversite ile anlaşmalı ve çok öğrenci yolluyor.

Temel bilim kampüsü Maltepe Başıbüyük'te. Hastane ise Pendik'te. Başıbüyük'te de inşaatı bitmiş hastane var ancak ne zaman taşınacağı belli değil. Taşınsa bile bir kısmı Pendik'te kalacak dedikoduları var ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Kampüs kötü. Bina dışında çok çıkılmıyor çünkü dışarıda bir şey yok :) Kadıköye gidiliyor genelde takılmak için veya maltepe sahil tek araç.

Sonuç olarak ben gayet memnunum üniversiteden hocalarımız kaliteli. Eğitimi her sene geliştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hep dönüt alıyorlar öğrencilerden. Şu an tek sıkıntısı hastane gibi o da hallolur umarım yakın zamanda.

Edit: Başıbüyük'teki hastane pandemi sebebiyle kısmen açıldı. Sadece COVID-19 hastaları var şu an. Eğitimin ne zaman orada olacağı belli değil.

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/marmaratipadair/

//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap//Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi// Tanıtım Soru-Cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strangerr -- 27 Temmuz 2020; 17:22:17 >

• Upp. Sorularınızı sorabilirsiniz :)
  • Aklıma geldikçe soracağım mesajım burada kalsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba bu sene bana marmara ve gazi tıp geliyor ve ikisi arasında kaldım.marmara türkçe olsa direk giderdim ama ingilizce olması beni duraklatıyor.çünkü ingilizcem a1den hallice ve ben 1 sene daha kaybetmek istemiyorum.bir yandan da marmaraya gitmek istiyorum.sizce ingilizce okumak,bir yandan ing bir yandan tıpa çalışmak çook zorlar mu?egitim açısından marmara nasıl gaziyle kıyaslarsak?marmara ekstra mı zor yoksa normal zorlukta mı?cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz
  • İlaydanurs İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Marmaraya gelirsen mecbur bir sene kaybedeceksin. Açıkcası ben çok kayıp gözüyle bakmazdım çünkü bu devirde ingilizce bilmenin önemi ortada. Her ne kadar sonradan öğrenilir üni okurken falan denilse de genelde o işler o şekilde olmuyor tıpta. Ama marmaraya gelirsen zorunlu olarak öğrenmiş oluyorsun. Eğer gerçekten ingilizceye önem verirsen hazırlık senesin senin için çok verimli bir sene olur. İngilizce okumanın evet türkçeye göre zorlukları oluyor tabii ki ama bunun sonradan faydası gerçekten yüksek. Gazi ile kıyas çok yapamayacağım. Sadece gazide artan kontenjandan ötürü kalitede düşme olmuş diye duymuştum okuyan birinden. Zorluk konusunda da bir şey diyemeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strangerr S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabın için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şöyle güzel okullar varken boş boş fakültelerin yüksek sıralama ile alması garip
  • marmara da çok iyi sıralamada oluyor ilk 5 bin bandında
  • Bizim okulun da sıralaması kötü değil hakkını yeme şimdi İlk 4 bindeki okulların da çok boş olacağını sanmıyorum açıkçası 5 kontenjanlı özeller hariç
  • Strangerr S kullanıcısına yanıt
    Kastım 5 kobtejanlık özellerdi

• Bekobeko19005 kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok malesef. Binası inşaat aşamasındaydı. Ne zaman taşınacak bilmiyorum ama.

• Merhaba, ingilizce hazırlık okudunuz mu ?

• Reisilil kullanıcısına yanıt
    Hayır, sınavla dönem başında geçmiştim.
  • Çok güzel gözüküyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.