Şimdi Ara

Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar foruma yeni kayıt olmuş bulunmaktayım. TYT netlerime ve çalışmama bakacak olursak Marmara Üniversitesi bilgisayar programcılığı düşünüyorum yazılıma uzun süredir ilgim var yani şunu yapamadım şunu yazayım kafasıyla yazmayacağım. Konuyu açma nedenim bilgisayar programcılığı hakkında yeteri kadar bilgi bulamamış olmam. Evet, her ne kadar sevip etsem de ileri de ailesinin cebini de düşünüyor insan. O yüzden 4 yıllık bilgisayar/yazılım mühendisliği'ne kıyasla çok dezavantajlı mıdır? Sektörde diploma önemli mi bilmiyorum ancak çoğu kişinin söylediği gibi boş olduğunu düşünmüyorum. Her türlü yoruma açığım yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.

• Bilgisi olan yok mudur?

• bilgi'yi egitimi kalitesiz diye biraktim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0747462BA -- 10 Mayıs 2023; 17:42:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an ne yapmaktasınız peki? Açıkçası benimde bilgisayar programcılığı bölümünden fazla bir şey öğrenme gibi bir beklentim yok.

• yks

• Mezuna kalmak benimde düşündüğüm bir şeydi ancak maalesef gerek fazla aile baskısı olsun gerek okula geç başlamamdan dolayı 19 yaşında sınava girmem olsun bu faktörlerden dolayı gideceğim bende bu yıl. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Hangi bölümünü bıraktınız Bilgi'nin kalitesiziği nedeniyle bilgisayar mühendisliği mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikigai kullanıcısına yanıt

Bilgisayar programcılığı'nı bırakmıştır büyük ihtimal bu konuya mesaj yazdığına göre.

Ben de hala karar veremedim doğrusu bilgisayar programcılığı hakkında. Okumalı mıyım, okuduğum zamanda sadece proje geliştirmeye mi odaklanmalı yoksa DGS için ortalama mı kasmalıyım hala bilmiyorum, bir bilgi bulamıyorum.

Programcılık

• Okulun eğitimi kötüyse bilgisayar mühendisliği de olsa şaşırmazdım. Daha önce forumda bundan rahatsız olup Bilgi Bilgisayarı bırakan bir arkadaş vardı konusunu okumuştum.

Özellere çok dikkatli yaklaşmak lazım, göz boyamak için iyi sıralamadan 10 kişi falan alıyorlar ama eğitim kaliteleri genel olarak kötü oluyor.

Diğer arkadaş için ise; eğer 4 yıllık üniversiteye geçiş yapmak istiyorsanız DGS ve ortalama kasmanız gerekir, zaten 2 sene hemen biter. 2 senelikten sonra iş bulma amacınız varsa proje yapmak doğru olacaktır.

Ben de piyasa deneyimim olmadığı için aradığınız yanıtları veremeyeceğim, ama diploma takıntısından hala kurumsal firmalar kurtulamadı diye biliyorum. Eğitim olmasa da diploma istiyorlar. Bunu aşabilecekseniz, ki çoğu kişi aşamıyor; üniversite ile vakit kaybetmeyin.

@dubistt

Hangisi en doğrusu olur benim için bende onun kararını vermekte sıkıntı yaşamaktayım. 2 yıl programcılık + proje mi yoksa DGS hazırlığı mı, hayatımın en kötü noktasındayım diyebilirim cidden ilk defa bu kadar kötü bir noktaya geldim.

Mezunluk ise ailemi ikna edemiyorum ne yazık ki. Etsem bile 2024 YKS nasıl olur bilemiyorum sonuçta sistem ciddi bir değişiklikliğe gidecek sanırım bu sefer ona da gafil gitmek istemiyorum ayrıca mezuna kalma durumumda 20 yaşında üniversiteye başlamış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B273AA8B7 -- 10 Mayıs 2023; 21:58:44 >
  • 2 yıl programcılık + proje mi yoksa DGS hazırlığı mı

Bu ikisi arasında kaldıysanız zaten seçenekler:

1. 2 yıl programcılık + proje
    2. 2 yıl programcılık + DGS

Çok kararsız kaldıysanız, ilk seçeneği tavsiye ederim, ama bunu yaparken not ortalamanızı da yüksek tutmaya çalışın. DGS'ye daha sonra da girebilirsiniz. Hatta böyle yaparsanız, ertesi sene DGS'ye daha iyi hazırlanıp girebilirsiniz belki.

Sıkıntı yok bence durumunuzda, kafaya fazla takmayın.

Değerli öneriniz için çok teşekkür ederim.

Ayrıca son olarak eğer istemezseniz bu soruyu geçebilirsiniz sizi anlarım. Sizce en sağlıklı iş nasıl aranır? İnternetten baktıklarımla hiç iç açıcı sonuçlar alamıyorum doğrusu gerek Linkedin gerek Kariyer.net olsun sürekli bir mühendislik gerekiyor şu ana kadar okuyacağım daldan hiç bir talep görmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.