Merhaba sıralamam 4.5k Marmaraya da Gaziye de rahat giriyorum gibi. Öncesinde Hacettepe istediğim için Ankarada okumayı hedeflemiştim(bunun için 1. tercihime Ankara türkçe yazmayı da düşünüyorum ama tıp fakülteleri yükselirse gelmeyebilir 4300 ile almış), ama şu an biraz kararsız kaldım. (İzmir'de okumak istemediğim için Ege falan düşünmüyorum) Marmaraya gidersem yurdu da olmadığı için en azından başlangıçta akrabada kalacağım bu artılarından birisi. Evim Bursa'da İstanbul'un Bursa'ya Ankara'dan yakın olması da bir avantaj sayılabilir. Bir de eğitimin ingilizce ve söylenenlere göre iyi olması artılarından. Eksilere gelirsek ulaşımına sıkıntılı diyorlar. Okulun bulunduğu yer baya küçükmüş köy gibi bir yer diyorlar, ev tutanlarda zaten oralardan tutmuyormuş. Ben ingilizce seviyemin eğitim için yeterli olduğunu düşünmüyorum, hazırlık okumam gerekirse zaten 6 yıl olan tıp eğitimim 7 yıl olacak üstüne Marmara'nın hazırlığına hiçbir şey katmıyor diyorlar. Bu okulun değil ama ingilizce tıpın dezavantajlarından hocanın ingilizcesi akıcı değilse anlaman zor oluyormuş, türkçe anlatmayı da reddediyorlarmış. Hastanesi ile kampüsün aynı yerde olmaması da bir eksi sayılabilir benim gözümde çünkü aynı gün içinde hem kampüse hem de hastaneye gitmeniz gerekebiliyormuş arabasız hem geç kalıyormuşsunuz hem de aşırı yoruluyormuşsunuz. Benim araba alma gibi bir durumum yok. Hastanesi de sanırım çok çeşitli vakaları görebileceğimiz büyük bir hastane değil sanıyorum.(bildiğim kadarıyla) Gaziye gelirsek buraya gidersem kesinlikle ingilizce okumayı düşünmüyorum çünkü hem gazinin ingilizcesine kötü diyorlar hem de Marmara yazabilirim. Avantajları: türkçe okumak her şeyi daha anlaşılır kılar sanıyorum, hastanesi gayet büyük ve çok çeşitli vakalar görülüyor, hastane ile kampüs aynı yerde, bir de bu tam olarak bir artı olur mu emin değilim ama liseden arkadaşlarımın neredeyse hepsi ankaraya gidiyor aynı yerde bile kalabiliriz ya da beraber okuyabiliriz bu alışmamı kolaylaştırır sanıyorum. Dezavantajlar: kendi yurdu yok diye biliyorum mecbur kyk çıkarsa çıkmazsa naparım bilmiyorum, maddi imkanlar-bina-tasarım vs. açısından marmara daha önde sanırım bir de ingilizce okuyamayacağım. Ben şu ana kadar hep zorunlu hizmeti yapıp yurtdışı sınavlarına girip yurtdışına çıkmayı düşündüm, ingilizce tıp okumak bu bakımdan benim için daha mantıklı olabilir ama aklımda bu plan varken sınava girmeden önce Hacettepe türkçe istiyordum. Bu da aklımı çelen, kafamı karıştıran şeylerden. Aklıma gelen bir şey olursa eklerim, şu anlık bu kadar gibi. Marmarada/Gazide okuyan ya da tıp okuyanlar, bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. |
Marmara Tıp mı Gazi Tıp mı

-
-
Ankara tıp gelir bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ingilizce istiyorsanız kesinlikle marmaraya gidin.ing tıpta marmara bir numara bence ayrıca pendik araştırma hastanesi marmaraya ait ve buradaki hasta çeşitliliği türkiyede en fazla olab yerlerden biri
Hocam ankara tıpın Türkçesi gelir.Evinizin bursa da olması nedeniyle İstanbula yakınlığı ile Marmara öne çıkıyor.Bir de Marmara depremi tercihinizi etkiler mi?
ankara gelir rahat
istanbulda okumak maddi açıdan problem degilse marmara güzel bir tercih
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇylsHocam ankara tıpın Türkçesi gelir.Evinizin bursa da olması nedeniyle İstanbula yakınlığı ile Marmara öne çıkıyor.Bir de Marmara depremi tercihinizi etkiler mi?
Hayır, zaten Bursa'da deprem bölgesi. Tehlikeli yerler arasında gezinmiş olacağım sadece.
-
İng istiyorsan marmara , türkçe düşüniyorsan sbü hamidiye . Yine türkçe istiyorsan ve İstanbul istiyorsan sbü hamidiye, ankara istiyorsan ankara Türkçe
Marmara bence
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazi İngilizce'de okuyorum, Türkçe tuttuğu halde yazdım ben. Ben memnunum okulumdan. Yerinde saymayan, sürekli kendini geliştiren bir okul. Bu sene URAP'ta 5.sıraya çıktık ve beyin cerrahi bölümümüz dünyada ilk kez yapay zeka ile beyin ameliyatı yaparak literatüre geçti. Hocalarımızın çoğu özverili, özellikle de klinik hocaları. Dönem 1 iken bile merak ettik diye bizi ameliyata sokarlar. Dekanlık binasının ve hastanenin yan yana olmasının büyük bir artısı bu. Hastalara dikiş atan arkadaşlarım var daha dönem 2 iken.
Bu arada Gazi Tıp'ın yerinden bahsetmemişsiniz, dekanlık binamız ve hastanemiz Bahçelievler'in ortasında. Ankara'da kime sorsanız söyler yeri en iyi olan tıp fakültesi diye. Her şeye ulaşımımız var, her yer yürüme mesafesinde. Ben Bahçelievler'den çıkmam bile genelde.
Bir de İngilizceniz halihazırda iyi değilse ben İngilizce yazmanızı tavsiye etmiyorum. Devlet okullarının hazırlıkları inanılmaz yetersiz. Zaten tıp kadar zor bir bölümü okurken İngilizce öğrenmek zorunda kalmanız sizi zorlar. Benim yazma sebebim okula girmeden önce zaten ileri derecede İng bilmem ve kontenjanın daha düşük olmasıydı. Sıralaması Türkçe bölüme tutmayıp yazan arkadaşlarımın hepsi ya kaldı ya da insanüstü çalışmayla ucundan sınıfı geçti. Hocalar kesinlikle Türkçe ders anlatmıyor. İngilizce bilmeyen de öğrenemediğiyle kalıyor açıkçası.
-
-
sbü gülhane
-
izmir niye istemiyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Gazi İngilizce'de okuyorum, Türkçe tuttuğu halde yazdım ben. Ben memnunum okulumdan. Yerinde saymayan, sürekli kendini geliştiren bir okul. Bu sene URAP'ta 5.sıraya çıktık ve beyin cerrahi bölümümüz dünyada ilk kez yapay zeka ile beyin ameliyatı yaparak literatüre geçti. Hocalarımızın çoğu özverili, özellikle de klinik hocaları. Dönem 1 iken bile merak ettik diye bizi ameliyata sokarlar. Dekanlık binasının ve hastanenin yan yana olmasının büyük bir artısı bu. Hastalara dikiş atan arkadaşlarım var daha dönem 2 iken. Bu arada Gazi Tıp'ın yerinden bahsetmemişsiniz, dekanlık binamız ve hastanemiz Bahçelievler'in ortasında. Ankara'da kime sorsanız söyler yeri en iyi olan tıp fakültesi diye. Her şeye ulaşımımız var, her yer yürüme mesafesinde. Ben Bahçelievler'den çıkmam bile genelde. Bir de İngilizceniz halihazırda iyi değilse ben İngilizce yazmanızı tavsiye etmiyorum. Devlet okullarının hazırlıkları inanılmaz yetersiz. Zaten tıp kadar zor bir bölümü okurken İngilizce öğrenmek zorunda kalmanız sizi zorlar. Benim yazma sebebim okula girmeden önce zaten ileri derecede İng bilmem ve kontenjanın daha düşük olmasıydı. Sıralaması Türkçe bölüme tutmayıp yazan arkadaşlarımın hepsi ya kaldı ya da insanüstü çalışmayla ucundan sınıfı geçti. Hocalar kesinlikle Türkçe ders anlatmıyor. İngilizce bilmeyen de öğrenemediğiyle kalıyor açıkçası. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X